Badmintonphoto

Cathrine Rosengren VM-klar: – Det store mål er en finale

August 16, 2019 13:43 Skrevet af

Efter en fokuseret og rivalspecifik VM-forberedelse henover sommeren er Cathrine Rosengren klar til at indtage Basel, når Para-VM spilles sideløbende med VM den næste uge. – Det store mål er en finale, lyder det fra danskeren.

 

For to år siden sikrede Cathrine Rosengren sig sin første VM-medalje ved Para-VM 2017 i Korea.

Bronze blev det dengang til i damesingle i SU5-klassen.

I år er den danske parastjerne seedet toer, og det store mål er da også en plads i finalen, fortæller hun.

– Målet afhænger selvfølgelig af blandt andet lodtrækningen, men jeg kunne godt tænke mig en finaleplads. Det er det store mål, siger Cathrine Rosengren.

Læs også: Kenneth Jonassen: – Spillerne ser klar ud

Mens danskeren er andenseedet ved Para-VM, som spilles i Basel sideløbende med VM, er det hendes japanske ærkerival Ayako Suzuki, der er topseedet og dermed favorit til titlen.

I kraft af seedningerne kan de to modstandere dog ikke støde ind i hinanden før en potentiel finale. Til gengæld er det endnu uvist, hvem af de to favoritter, der i en eventuel semifinale risikerer at rende ind i kinesiske Yang Qiuxia, som såvel Suzuki som Rosengren har haft besvær med tidligere.

Både ved Turkish Para International og Dubai Para International var det kineseren, som tog sejren i opgørene Rosengren, om end det begge gange blot var med nød og næppe.

Læs også: Badminton Danmark laver ny VM-målsætning

– Både Suzuki og Yang er utroligt gode spillere, som jeg har haft svært ved at knække. Der er ingen tvivl om, at de er mine største konkurrenter. Møder jeg Yang i en potentiel semifinale vil jeg formentlig uanset resultatet stille mig tilfreds, hvis ellers jeg spiller en god kamp. Men det er selvfølgelig federe først at stå over for en af de to i en eventuel finale, siger Cathrine Rosengren, som har forberedt sig specifikt på at stå over for de to primære medbejlere til VM-titlen.

– Jeg har forsøgt at fokusere særligt på at forbedre mig på forbanen. Det er dér, både Suzuki og Yang har taget sejren over mig tidligere. Derudover har jeg haft fokus på fysisk træning, og jeg føler mig efterhånden godt forberedt og klar, siger Cathrine Rosengren, som rejser mod Basel søndag og umiddelbart forventer at skulle i kamp tirsdag.

Para-VM spilles fra tirsdag den 20. august til og med søndag den 25. august, og vi følger naturligvis Cathrine Rosengren og de øvrige danske VM-spillere i Basel tæt.

Se interviewet: Line Kjærsfeldt har allerede et lille forberedelsesblik på endnu ukendt modstander Kategori: , , , , ,