Mia Blichfeldt, VM 2019, Badmintonphoto
Badmintonphoto

Stærk dansk dag i Basel: – Alle præsterer på højt niveau i dag

August 21, 2019 22:05 Skrevet af

De danske badmintonstjerner leverede på alle hylder i Basel onsdag med fire sejre og et enkelt nederlag til årets debutantdouble, som ikke desto mindre spillede deres chancer til fulde. – Alle spiller op til højt niveau i dag og præsterer rigtig godt, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Onsdag kom de resterende danske spillere på banen, og det gjorde de hver især på bragende facon.

Fire sikre danske tosætssejre blev det til i streg, efterfulgt af at VM-debutanterne Amalie Magelund/Freja Ravn spillede så godt som op med verdens sjettebedste damedouble fra Korea, som dog i sidste ende tog sejren over danskerne med cifrene 19-21, 18-21.

–  Jeg synes, at alle spiller op til højt niveau i dag og præsterer rigtig godt. De følger nogle gode gameplans, og det bliver til fire gode sejre. Et nederlag til sidst til Freja og Amalie, men de spiller en rigtig, rigtig flot kamp mod koreanerne, siger en veltilfreds cheflandstræner Kenneth Jonassen og uddyber om dagens sidste danske opgør.

– Freja og Amalie formår at stresse koreanerne. De eksekverer gameplanen 100 procent og tager kampen op med dem. Så alt andet lige spiller de en flot kamp og viser, at de har flyttet sig meget igennem den her VM-kampagne, siger cheflandstræneren, som håber, at de to VM-opgør, som 19-årige Magelund og Ravn tager med sig hjem i bagagen, ledsages af en masse selvtillid.

– Når man kan spille så disciplineret, eksekverende og være en så god udgave af sig selv, som de var i dag, så er der mulighed for at spille op med de bedste. Jeg siger ikke, at de er der endnu, men det er potentialet, og det, håber jeg, giver dem motivation til at arbejde hårdt videre, når de kommer hjem.

Læs også: Op- og nedture på VM dag to: To gode sejre, men mulighed for mere

Mens den unge damedoublekonstellation takker af fra Basel, fortsætter Sara Thygesen/Maiken Fruergaard videre til morgendagen efter en velspillet førstekamp mod franske Emilie Lefel/Anne Tran, der slutter 21-12, 21-18 i dansk favør.

– Jeg synes, at Sara og Maiken spiller en rigtig god kamp i dag og får en god sejr med. Stabilt niveau hele vejen, selv om de bliver lidt ivrige i starten af andet sæt, hvilket gør, at franskmændene løber lidt fra dem. Men når de finder disciplinen, så gør de det svært for franskmændene at score, siger Kenneth Jonassen.

På herredoublesiden var historien i store træk den samme, da Kim Astrup/Anders Skaarup inden for kort tid kørte deres russiske modstandere komplet over i første sæt, 21-6. I andet sæt kommer russerne en smule mere med, men ikke nok til at presse danskerne, som vinder 21-15.

– Anders og Kim gør kort proces i dag. Modstanderne er ikke helt på et niveau, hvor de kan udfordre os, men det var vigtigt, at Kim og Anders trådte i karakter fra start. De falder lidt ned i andet sæt, men rejser sig igen og leverer en solid sejr, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Cathrine Rosengren lægger smertefrit fra land ved para-VM i Basel

Det samme tør siges om Mia Blichfeldt, som tonsede lige igennem tyske Lianne Tan i sin første VM-kamp, som hun vinder klart, 21-8, 21-16.

– En rigtig fed startkamp at få for Mia. Hun skal slås lidt for, at tingene kører, men hun bevæger sig godt og spiller med gode variationer. Det er først i andet sæt, da hun slapper for meget af, at modstandere får lidt muligheder, som Mia dog får lukket sikkert ned for, siger Kenneth Jonassen.

Lukket ned blev også malaysiske Liew Daren, sidste års VM-bronzevinder, i dag mod Anders Antonsen. 21-17, 21-13 sejrer den danske herresingle efter en koncentreret indsats mod den erfarne modstander.

– Anders spiller en rigtig god kamp i dag og meget modent imod en Liew Daren, som også spiller godt. Siddende helt tæt på banen er det ret tydeligt at se, hvor mange skarpe slag, han (Daren, red.) laver og taktiske ændringer, han hele tiden kommer med. Det formår Anders at stå imod, og det er fedt, at han kommer så godt i gang ved VM, siger cheflandstræneren.

Se alle dagens resultater her

Torsdag gælder det således kampen om kvartfinalepladserne, hvor dagens fire vindere samt Jan Ø. Jørgensen skal på banen. Ligesom i dag krydser vi fingre for en forrygende dansk badmintondag til VM 2019.

Husk, at du kan følge med på TV 2 Sport fra klokken 11.00 og naturligvis holde dig løbende opdateret på badminton.dk og vores sociale medier.

Se programmet for torsdagen herTags: , ,
Kategori: , , , ,