Andendagen af VM 2019 i Basel bød på to stærke sejre og to ærgerlige nederlag for de danske VM-spillere. – Vi havde nogle gode personlige sejre derinde i dag, men jeg føler, at vi skulle have haft mere med, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Med to unge danske debutanter i spil, en useedet dansk herresingle oppe imod den 15. seedede og en mixeddouble tilbage på banen efter en skadesperiode var tirsdag i den grad en svær dansk dag at spå om ved VM.

Og det blev da også en dag, som mere eller mindre kom omkring hele følelsesregistret med stærke danske sejre til henholdsvis Jan Ø. Jørgensen og Amalie Magelund/Freja Ravn og ærgerlige danske nederlag til henholdsvis Niclas Nøhr/Sara Thygesen og Line Kjærsfeldt.

– Vi havde nogle gode personlige sejre derinde i dag, men overordnet set føler jeg, at vi skulle have haft mere med, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Se alle resultaterne fra andendagen ved VM 2019 her.  

Det var da også lige ved og næsten, at vi fik mere med. Det tegnede tingene i al fald til, efter dagens første danskere på banen, Niclas Nøhr/Sara Thygesen, havde spillet et forrygende første sæt, som de vandt 21-9 over modstanderne fra Hong Kong, Tak Ching Chang/Wing Yung Ng.

I andet sæt begyndte tingene imidlertid at vende for danskerne, som ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen tabte niveau.

– Det er egentlig primært det, føler jeg, som gør, at modstanderne kommer tilbage. Sara og Niclas har gode muligheder derinde, som de desværre ikke får eksekveret, og selv om de spiller sig frem til positive situationer, så begynder de at misse dem, og det skaber en usikkerhed hos dem, siger Kenneth Jonassen, som dog glæder sig over flere ting på vegne af mixeddoublen, som ender med at tabe de sidste to sæt 17-21, 17-21.

– Jeg er trods alt rigtig tilfreds med den måde, som Sara og Niclas eksekverer fra start af. Det var fedt at se, at Nøhr er kommet godt igen oven på sin skade, og at vi, når vi spiller godt, er konkurrencedygtige, siger cheflandstræneren.

Læs også: Finalefavorit sender første dansker ud efter brav indsats

Konkurrencedygtig var næste dansker i aktion i den grad også.

Jan Ø. Jørgensen nærmest fløj ind på VM-scenen, som havde han aldrig forladt den, og gav sig derefter selvsikkert i kast med at pille modstanderen, indonesiske Tommy Sugiartio, fra hinanden.

Med god gejst, højt tempo og et imponerende arsenal af slagvariationer styrede Jørgensen sig sikkert frem til en 21-11-sejr i første sæt og tog dernæst en anseelig føring i andet sæt, hvor han for en kort stund tabte momentum. Ikke desto mindre ikke så meget, at han nåede at komme i knibe, før han lukkede kampen 21-15.

Selv om danskerens sejr på papiret kom som en overraskelse, havde cheflandstræner Kenneth Jonassen forventet at se den skarpe udgave af herresinglen, som han gjorde i dag.

– De ting, jeg har set fra Jan på VM-træningen og også de seneste dage hernede (i Basel, red.), har givet mig viden om, at Jan er et rigtig godt sted. Og vigtigst af alt, at han også tror på den del selv, hvilket han viser i dag, hvor han eksekverer planen rigtig godt og spiller på et meget højt niveau, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Jan Ø. Jørgensen er endelig tilbage ved VM efter fire års fravær. 

Oven på herresinglesuccesen blev det mesterskabets første danske damesingle, som skulle i aktion; Line Kjærsfeldt over for vietnamesiske Thi Trang Vu.

Desværre kom danskeren skidt fra start som følge af en række uprovokerede fejl, som hurtigt gav modstanderen en betragtelig føring. Danskeren kom godt igen i anden halvdel af sættet, men nåede desværre ikke at få skabt kontakt på scoretavlen, før det stod 19-21 i vietnamesisk favør.

– Line kunne godt have stjålet første sæt, men laver desværre for mange fejl. Det var ærgerligt, for hun kører andet sæt sejt hjem, siger Kenneth Jonassen.

Netop med god fight får Kjærsfeldt andet sæt i hus 21-13, men bliver desværre overhalet indenom i tredje sæt, som hun taber 11-21.

Læs også: Debutanter: – Det bliver en kæmpe kontrast at spille VM

Dagens sidste skud i bøssen var dermed debutanterne Amalie Magelund/Freja Ravn, der ligesom Kjærsfeldt ikke kom ind til en drømmestart. Første sæt taber den unge danske damedouble 13-21.

Til gengæld knokler de godt på i andet sæt, som de lykkes med at vinde 21-15, og dernæst også tredje sæt, som de tager 21-18.

– Amalie og Freja leverer et stykke rigtig flot arbejde. Det var tydeligt, at det hårde arbejde, som de har været igennem i løbet af VM-træningen, bar frugt derinde i dag, hvor der skulle knokles for hvert eneste point. Og det gjorde de, fortæller cheflandstræneren.

Dermed møder den unge konstellation de 6. seedede koreanere i næste kamp.

– Det er en helt anden kop te, men det bliver den sjove, spændende kamp, hvor de skal ind og måle sig med de bedste, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Kenneth Jonassen: – VM-spillerne ser klar ud. 

Den kamp spilles onsdag aften. I løbet af onsdagen venter desuden første kamp Kim Astrup/Anders Skaarup, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, Mia Blichfeldt og Anders Antonsen.

Få overblik over hele programmet for onsdagen i Basel her.