Anders Antonsen - VM 2019 - artikelbillede
Badmintonphoto

Anders Antonsen er i VM-finalen

august 24, 2019 19:47 Skrevet af

Anders Antonsen skal spille om VM-guld, efter han her til aften slog Kantaphon Wangcharoen 21-15, 21-10 i VM-semifinalen. – Anders er gjort af noget specielt, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

22-årige Anders Antonsen har gjort det. Spillet sig i VM-finalen anno 2019. Det gjorde han ved på overbevisende manér at slå thailandske Kantaphon Wangcharoen 21-15, 21-10.

– Anders eksekverer gameplanen perfekt. Han får super godt fat i sig selv ved 11-11 i første sæt. Kantaphon tvivler, kan vi se, og selvom han finder løsninger mod Anders, virker de ikke længe. For Anders’ defensiv stod virkelig flot, siger Kenneth Jonassen, der roser danskerens mentale evner.

– Det er en styrke at vise, hvor god han er til at styre sådan nogle situationer. Anders er gjort af noget specielt. Det er tydeligt. Han er rigtig god til at få kontakt til sig selv derinde. Han holder en skærpelse der gør, at han ikke evaluerer for langt ud, så han kan være afslappet i situationen inde på banen, og det er en kunst, siger cheflandstræneren.

Læs også: Kenneth Jonassen: Det bliver en fifty-fifty VM-semifinale

Anders Antonsen selv har svært ved at forstå, hvad han var førstehåndsvidne til.

– På et eller andet punkt er jeg overrasket over, at jeg kan være så rolig i sådan en stor kamp. Jeg havde overblik over situationen, og jeg fulgte bare taktikken. Jeg lod ikke følelser eller andet spille ind. Jeg ved sgu egentlig ikke, om det er gået op for mig, at jeg har spillet mig i en VM-finale.  Jeg bliver nok nødt til at se det igen på video, siger Anders Antonsen.

Klik her for at se flere resultater fra VM-semifinalerne

I VM-finalen venter den førsteseedede og forsvarende verdensmester, Kento Momota. Anders Antonsen har mødt japaneren fire gange før og slog ham tidligere i år i Indonesia Masters-finalen.

– Det bliver svært mod Momota. Men der er muligheder, og vi tror på, at han har en chance, men Momota har også set uhyggelig ud til det her mesterskab, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Cathrine Rosengren vinder VM-bronze

Aarhusianske Antonsen er klar til at dø med bukserne på for at vinde verdensmesterskabet.

– Jeg kommer til at opleve to af de største kampe i kort tid. Først Indonesia Open-finalen mod Chou, og nu VM-finalen mod Momota. Det er stort for mig, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at levere en god præstation i morgen, siger VM-finalisten.

Seneste danske medalje ved VM i herresingle vandt Viktor Axelsen i 2017, da han blev verdensmester.

VM-finalen i herresingle spilles som kamp nummer tre i morgen. Det betyder, at Anders Antonsen og Kento Momota forventes at gå på banen omkring klokken 14.00. Alle finaler sendes live på TV 2.

Klik her for at se programmet over søndagens VM-finalerTags: , , ,
Kategori: , , , ,