Anders Antonsen, VM 2019, Badmintonphoto
Badmintonphoto

Elite- og sportschefen evaluerer: VM overgår forventningerne og lover godt for fremtiden

August 26, 2019 09:30 Skrevet af

Der var nok ikke mange, der havde forudset, at Danmark ville stå med en VM-sølvmedalje efter verdensmesterskaberne i Basel i den forgangne uge. Derfor overgår Anders Antonsens VM-sølvmedalje og flere af de øvrige danske præstationer også forventningerne, vurderer elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

 

VM-finalen mellem Anders Antonsen og Kento Momota gik på ingen måde som håbet set med danske briller, da aarhusianeren tabte klart 9-21, 3-21.

Men fjerner man det enkeltstående resultat og kigger på præstationen og vejen til finalen samt de øvrige danske præstationer ved VM 2019, er der smil på læben i Badminton Danmark.

– Vi ser tilbage på VM 2019 med stor tilfredshed. Vi overgår vores forventninger med Anders’ flotte sølvmedalje. Selvom vi håbede på, at Anders kunne tage en medalje, havde vi trods alt ikke forventet, at han ville spille sig i finalen, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Læs også: Antonsen taber klart VM-finalen: – Der var udsolgt på alle parametre

Ingen af de danske spillere var seedet til at tage en medalje, da den højestseedede dansker var Anders Antonsen som nummer fem. Derfor skulle danskerne spille over niveau for at indfri den reducerede målsætning om ét medaljepoint.

– Vi synes selv, at vores beslutning om at fastholde en målsætning om en medalje var ambitiøs med tanke på, hvad det ville kræve af vores spillere. Blandt andet skulle Anders slå den regerende olympiske mester Chen Long i kvartfinalen. Det var bestemt ikke givet, at han ville slå Chen Long, men her spiller Anders en verdensklassekamp. Mia Blichfeldt spiller også et rigtigt flot VM og er ikke langt fra en medalje, og de unge debutanter Freja Ravn/Amalie Magelund præsterede også rigtig fint. Det lover godt for fremtiden, at der var unge danske spillere som – på sportens allerstørste scene – formåede at levere på så højt et niveau, siger Jens Meibom.

Det var dog ikke kun de 22- og 19-årige danskere, der ifølge elite- og sportschefen gjorde sig positivt bemærket i St. Jakobshalle.

– Jeg synes også, at Jan Ø. Jørgensen, HK (Hans-Kristian Solberg Vittinghus) og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard gjorde det godt. Jan er desværre oppe mod overmagten i form af Jonathan Christie, men han spiller en flot kamp mod Tommy Sugiarto. ”HK” presser andenseedede Chou ud i tre sæt, og Sara/Maiken spiller lige op med verdensranglistens nummer ét og de nu nykårede verdensmestre. Alt i alt rigtig gode præstationer, siger Meibom.

Klik her for at se alle de danske resultater ved VM 2019 i Basel

Jens Meibom roser staben af dygtige og kompetente trænere og eksperter fra Badminton Danmark og Team Danmark, der hjalp spillerne under VM, og siger endvidere om Anders Antonsens sølvmedalje:

– Det her er også en stor cadeau til den danske talentudviklingsmodel og de trænere- og ledere, der har været omkring Anders igennem hans ungdomsår og hjulpet ham i hans udvikling. Her tænker jeg især på Anders’ ungdomstrænere og ledere i Aarhus AB, men også Svend Aage Sørensen og Zhang Qiang på Elitetalentcenter Vest i Aarhus, siger Jens Meibom.

Badminton Danmark og Team Danmark valgte at reducere VM-målsætningen fra to medaljepoint til ét medaljepoint (guld tre point, sølv to, bronze ét), ligesom den acceptable målsætning gik fra en medalje og to kvartfinaler til to kvartfinaler.

Det skyldtes blandt andet Viktor Axelsens rygskade samt Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls tilbagetrækning.

Læs mere: Badminton Danmark laver ny VM-målsætning

Anders Antonsen er den syvende danske herresingle, der står i en VM-finale. Tidligere har Flemming Delfs (Guld, 1977), Svend Pri (Sølv, 1977), Morten Frost (Sølv, 1985, 1987), Peter Rasmussen (Guld, 1997), Peter Gade (Sølv, 2001) og Viktor Axelsen (Guld, 2017) stået i en finale ved et verdensmesterskab i herresingle.

Anders Antonsen er den yngste danske herresinglespiller til at tage en sølvmedalje ved et verdensmesterskab med sine 22 år.Kategori: , , , ,