9 ud af 10 sejre gik dansk vej onsdag ved U17 EM i Polen, men ulig gårsdagens kampe måtte flere af de unge danskere ud i tætte opgør, før sejren kom i hus. – Det er det, vi er her for; at komme ned og mærke presset. Og spillerne håndterer det godt, siger U17-landstræner Frank Larsen.

 

Onsdag kom de resterende danske U17-spillere på banen ved det individuelle EM i Polen. Hele 10 kampe med dansk deltagelse blev udkæmpet på andendagen af turneringen, og intet færre end 9 af dem udmundede i dansk triumf.

– Overordnet er vi meget tilfredse med dagen, som den er forløbet. Spillerne har leveret solide indsatser på trods af lidt startvanskeligheder præget af nervøsitet i nogle kampe, siger U17-landstræner Frank Larsen.

Læs også: De danske U17-spillere fortsætter fejlfrit ind i det individuelle EM

Dagens tre første kampe med danskere involveret var alle damesingler, og de skulle alle tre blive relativt tætte. Både Simona Pilgaard og Anna Ryberg måtte ud i tre sæt, før sejren kom i hus mod henholdsvis en hollandsk og en finlandsk modstander. Ligeledes skulle Benedicte Sillassen igennem to tætte sæt, før hun til sidst gjorde det til 24-22 og tog sejren over svenske Julia Tuvesson.

– Vi havde lidt udfordringer i damesinglerne, primært Annas og Simonas, som hovedsageligt skyldtes en smule usikkerhed over at komme i gang. Benedicte spillede imod en svensker, som gjorde det godt, siger Frank Larsen og påpeger:

– Men det er jo netop derfor, vi er kommet herned. For at mærke presset og prøve at stå i det, for det skal vi også kunne. Og jeg synes faktisk, at spillerne håndterer det godt i dag, siger Frank Larsen.

Læs også: U17-landsholdet er Europas bedste: EM guld til de danske drenge og piger

Også Victor Kauffmann var ude i en tresætter, som han dog lukkede prompte 21-9 i det afgørende. Christopher Vittoriani, som var oppe imod mesterskabets fjerdeseedede serber, bragede til gengæld lige igennem favoritten på papiret med en sejr på 21-11, 21-12.

– Christopher spillede en meget positiv kamp, tog en virkelig god sejr og har nu en rigtig fornuftig vej videre i turneringen, siger Frank Larsen.

Derudover blev det fire problemfri sejre til henholdsvis Mads Juel Møller i single og i herredouble med Christian Faust, William Kryger Boe/Victor Kauffmann i herredouble og Simona Pilgaard/Anna Ryberg i damedouble.

Desværre blev de topseedede tyrkere imidlertid for stor en mundfuld for Clara Løber/Mette Werge, som tabte 8-21, 14-21.

– Damedoublen har desværre svært ved at finde løsningerne og får ikke sprællet helt nok i nettet i dag, siger Frank Larsen om det første danske nederlag ved det individuelle EM.

Klik her for at få overblik over alle dagens resultater her

Torsdag spilles der to runder, og allerede klokken 09.00 går de første danskere på banen. Husk, at du kan følge med live i kampene på Badminton Europes Youtubekanal her.

Klik her for at få overblik over torsdagens kampe