Badmintonphoto

Flotte danske semifinalepræstationer blev vekslet til to finalepladser ved Spain Masters

februar 22, 2020 18:28 Skrevet af

De danske badmintonfans havde meget at glæde sig til ved dagens semifinaler i Super 300-turneringen Spain Masters, hvor der var hele tre spændende danske semifinaler i vente. De blev vekslet til to flotte finalepladser. Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby kæmpede forgæves mod stærkt koreansk par, mens Viktor Axelsen og Kim Astrup/Anders Skaarup kunne glæde sig over finalepladser. 

 

Danmark har booket to finalepladser ved Super 300-turneringen Spain Masters.

Sådan lyder resultatet efter en imponerende dansk semifinaledag i Spaniens hovedstad, Barcelona. Dagens program ved Spain Masters bød på hele tre danske kampe, og dermed tre danske finale-muligheder. Mixed doublen med Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby måtte desværre se sig slået til et stærkt koreansk par, mens sidste års vinder Viktor Axelsen og herredoublen med Anders Skaarup/Kim Astrup kunne juble over flotte sejre og dermed to danske finalepladser.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

De første danskere der skulle i ilden, var den danske mixed double med Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby, der stod overfor et stærkt og rutineret koreanske par, Kim Sa Rang/Kim Ha Na. De to par havde aldrig mødt hinanden tidligere, men på papiret var danskerne favoritter med den højeste placering på verdensranglisten. Dog består det koreanske par af to absolutte verdensklassespillere, der tidligere har ligget i toppen af verdensranglisten.

Danskerne kom flyvende fra start og vandt første sæt 21-14, hvor de særligt var stærke ved nettet og turde udfordre de stærke koreanere. I starten af andet sæt forsatte den danske dominans, hvilket udmøntede sig i en 4-0 førring. Herfra stoppede den danske stime, da koreanerne satte et højt tempo og vandt overbevisende andet sæt 11-21. I tredje sæt holdt det koreanske par det høje pres, og danskerne måtte se sig slået med 15-21 i kampens afgørende sæt.

Cheflandstræner Kenneth Jonassen, der er med i Spanien, var dog meget tilfreds med den unge mixed double.

– Jeg synes, det var en rigtig velspillet kamp. Mathias og Rikke kom rigtig flot ud i første sæt og eksekverede deres gameplan til punkt og prikke, og får lagt et rigtig godt pres på koreanerne. Alt i alt et rigtig godt første sæt. De startede også andet sæt godt, men bliver desværre lidt for passive, hvilket gjorde, at koreanerne kunne komme ind og styre spillet. De lavede få taktiske træk, der gjorde, at Mathias og Rikke ikke fik de samme muligheder, og de haltede lidt bagefter resten af kampen, siger Kenneth Jonassen og uddyber.

– Men en rigtig flot turnering, de har spillet. Jeg synes, de kan tage rigtig meget med – særligt sejren over russerne i går, hvor de skulle modstå et stort pres, som de fik løst på et virkeligt højt niveau, siger Kenneth Jonassen efter dagens første danske semifinale.

Klik her og se de øvrige resultater fra dagens semifinaler

Den anden dansker der skulle forsøge at booke en finaleplads, var den forsvarende Spain Masters-vinder, Viktor Axelsen. Han skulle op imod den tidligere VM-bronzevinder, Daren Liew fra Malaysia. Axelsen har vist superform i løbet af 2020 med b.la. en DM-titel, en EM for hold-titel og en finale ved Malaysia Masters. Den danske stjerne, der ligger nummer fem på verdensranglisten, viste sig også at være for stærk for Liew i dagens semifinale.

I kampens første sæt fulgtes de to spillere ad til 5-5, men derfra trak en velspillende Axelsen fra og vandt første sæt 21-10. Kampens andet sæt blev dog en noget anderledes spændende affære, hvor Liew fik en stor føring på 3-10 og 12-17 med flot spil på forbanen og et et generelt meget statsene spil. Derfra viste turneringens førsteseedede dansker dog klassen, da han med en fantastisk fight, skarphed og sikkert spil, fik kæmpet sig flot tilbage i kampen. Ved kampens sidste duel, kunne Axelsen kaste sig heroisk efter bolden og skrabe den over netkanten, hvorefter han kunne juble over endnu en finale ved Spain Masters med sejr på 21-19 i andet sæt.

Cheflandstræneren var også imponeret over Axelsens fightervilje.

– Første sæt var en masterclass i, hvordan man skal lægge pres på sin modstander. Viktor får også varieret sit angreb rigtig godt i første sæt, hvilket gør, at Liew opgiver første sæt. I starten af andet sæt, kommer Viktor dog til at stå og vente lidt på bolden, og Liew er en lidt tricky spiller, der kan være rigtig farlig og spiller et meget højtanlagt spil, som han lykkedes med i andet sæt, hvor Viktor også spiller lidt for kort. Men ved hjælp af Viktors fighterevner, så er han i stand til at få kæmpet sig tilbage i kampen. Det er flot kommet tilbage, særligt på hans matchbold, som han kæmper sig til med en netruller, siger en tilfreds Kenneth Jonassen

Vil du se, hvem der vinde der kan vinde Badmintonligaen?: RSL Final 4-billetsalget er begyndt!

De sidste danskere der skulle kæmpe om en dansk finaleplads, var herredoublen med Anders Skaarup/Kim Astrup, der skulle op imod det andenseedede par fra Malaysia, Aaron Chia/Soh Wooi Yik. De to par havde tidligere mødt hinanden 5 gange, hvor det malaysiske par havde en førring på 4-1. Den statistik blev dog reduceret i dagen semifinale, hvor danskerne med et utroligt flot spil, kunne sikre sejren i to sæt.

I første sæt viste det danske par skarpt og sikkert spil, i et sæt, der var præget af korte og eksplosive duller, som danskerne vandt 21-16. I andet sæt var der gys for alle pengene, da det malaysiske par fik tilkæmpet sig en sætbold efter en vanvittig duel ved 19-19. Derfra viste det danske par stor fightervilje og fik tilkæmpet sig sejren efter flere matchbolde og en perlerække af fantastisk dueller. Efter den sidste bold til 24-22, kunne danskerne bryde ud i jubel over en finaleplads, hvor Anders Skaarup også gav en lille dans til publikummerne.

Det var også en meget tilfreds cheflandstræner, der så med fra sidelinjen.

– Jeg synes virkelig, at de spiller med stor disciplin i dag. De følger virkelig en stram gameplan, og de eksekverer den rigtig flot i dag. Samtidig fik de lagt et højt pres på deres modstandere. De fik spillet forbi Chia, der er den bedste af modstanderne. De spiller hurtig idag, og det er en rigtig flot sejr, hvor de spiller på et virkeligt flot niveau – både i går og i dag, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Skovhoved har valgt sin modstander i nedrykningsspillet

I morgen står Axelsen og Astrup/Skaarup i to svære finaler, hvor han Axelsen skal op imod en ung og fremadstormende modstander fra Thailand, mens Astrup/Skaarup skal op imod det førsteseedede par fra Taiwan.

Se med, om det lykkes de danske spillere at vinde finalerne ved Spain Masters i morgen på TV 2 Sport.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: , , ,