Værløse klar til finalen ved RSL Final 4

June 19, 2020 17:51 Skrevet af

Værløse leverede en markant overraskelse ved at slå Højbjerg/ViaBiler med 5-4 i den første semifinale ved RSL Final 4. Dermed er klubben, som ellers skulle have spillet om nedrykning, før de fik en invitation til RSL Final 4, nu parat til finalen.

 

Selvom Værløse på papiret måtte betegnes som underdogs forud for RSL Final 4-semifinalen mod Højbjerg/ViaBiler, så havde sjællænderne tidligere på sæsonen vist, at papir bare er papir. For i sidste runde af grundspillet slog de nemlig favoritterne fra Jylland med 5-4, og i dag blev det resultat gentaget.

Klik her for at se flere detaljer fra RSL Final 4-semifinalen mellem Skovshoved og Solrød Strand

Det var i dag Jesper Toft/Frederik Aalestrup overfor Mikkel Mikkelsen/Andreas Søndergaard i den sidste og afgørende kamp, og ligesom en række af de øvrige kampe indtil da, var det en intens kamp fyldt med nerver.

Det endte dog med at blive Værløse, som igen kunne trække sig ud af herredoublen med en samlet sejr på 17-21, 21-14, 22-20, hvor hvert point nærmest blev fejret som en vundet matchbold. Da sejren så endelig kom i hus, blev Mikkel Mikkelsen/Andreas Søndergaard overfaldet af holdkammeraterne til én stor kæmpejubel.

Med semifinalenederlaget gjorde Højbjerg/ViaBiler måske sig selv en bjørnetjeneste, da de valgte Værløse som sin semifinalemodstander.

Klik her for at købe billet til RSL Final 4-semifinalen mellem Solrød Strand-Skovshoved eller morgendagens bronzekamp og finale

Både Mikkel Mikkelsen og Andreas Søndergaard må siges at være dagens helte for Værløse. Først Søndegaard, som i mixeddouble sammen med Julie Finne-Ipsen, slog Alexandra Bøje/Mads Muurholm Petersen 15-21, 21-10, 21-13.

Derefter var det Mikkel Mikkelsen som kunne glide ned på knæene, hive den drivvåde t-shirt af og tyre svedbåndet ned i gulvet ovenpå en sejr på 21-14, 23-21 over Ygor Coelho efter et uhyggeligt tæt sidste sæt.

Læs også: Ingen coronasmittede i de fire RSL Final 4-klubber

Semifinalen kunne være afgjort i damedoublekampen mellem Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow og Marie Louise Steffensen/Amalie Schulz Terp-Nielsen. Da kampen var i gang, førte Højbjerg/ViaBiler 4-3, og det blev derfor en kamp fyldt med nerver.

Værløse tog første sæt temmelig overbevisende, men Steffensen/Schulz kæmpede sig flot tilbage i kampen og tog andet sæt.

I tredje sæt kunne man ikke se farverne på trøjerne for bare nerver, og begge par satte føringer over styr. Længe så det ud til, at Højbjerg skulle i finalen, men Finne-Ipsen/Surrow viste rutinen og endte med to matchbolde. Dem misbrugte de dog, før de på den tredje ved 21-20 kunne springe i vejret og juble over en sejr på 21-10, 14-21, 22-20.

Læs også: Vi varmer op til historiens første udgave af RSL Final 4

Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt var de første til at sikre point til deres hold ved RSL Final 4. Det gjorde de ved overbevisende at slå Mai Surrow/Mathias Thyrri Jørgensen med 21-13, 21-16.

Ligesom i grundspillet slog Sofie Holmboe Dahl RSL Final 4’s yngste spiller Amalie Schulz Terp-Nielsen. Denne gang dog i to sæt med 21-13, 21-19.

Også Hans-Kristian Solberg Vittinghus gentog sin sejr fra grundspillet, da han slog Rasmus Messerschmidt. I dag blev det med 21-18, 21-16.

Læs også vores RSL Final 4-program, hvor du blandt andet kan læse analyser fra trænerne og se klubbernes vej til RSL Final 4

Line Kjærsfeldt fik revanche fra sit grundspilsnederlag mod Julie Dawall, da hun ganske overbevisende vandt 21-12, 21-19. Dermed hjalp Kjærsfeldt Højbjerg/ViaBiler til to sejre i holdkampen.

Anders Skaarup/Mads Muurholm Petersen vandt 22-20, 21-13 over Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri Jørgensen. Her blev første sæt specielt afgørende, da Værløse-drengene var i front med sætbold, men med fire bolde i streg til de bordeaux-røde Højbjerg-spillere tog de sejren.

I aften spiller Solrød Strand-Skovshoved om at møde Værløse i RSL Final 4-finalen i morgen. Den semifinale begynder klokken 19.00. Taberen af aftenens semifinale skal møde Højbjerg/ViaBiler i bronzekampen, som spilles klokken 13.00 i morgen.

Hvis du er forhindret i at komme i Brøndby Hallen og se semifinalen live, kan du følge med direkte på TV 2 SPORT.Tags: , ,
Kategori: , , , , ,