Kim Astrup: – Jeg har været som en løve i et bur

October 7, 2020 08:27 Skrevet af

Siden coronapandemien i marts rev Kim Astrups kalender fra hinanden, har doublespillerens hverdag været fyldt med struktur, grundtræning og meningsløshed. Det har været en periode, som Kim Astrup langt fra ser tilbage på med glæde. Han trives nemlig bedst, når han og makkeren Anders Skaarup kontinuerligt rejser kloden tynd og kæmper mod den øvrige verdenselite.

 

Med julelys i øjnene kan 28-årige Kim Astrup næppe skjule den glæde, han føler, når snakken falder på, at han snart igen skal ud at konkurrere mod nogle af verdens bedste badmintonspillere.

– Jeg elsker at rejse kontinuerligt, og jeg elsker at måle mig med de bedste spillere, og jeg elsker den hverdag, der medfølger. Derfor glæder jeg mig naturligvis rigtig meget til at komme i gang igen, og jeg glæder mig ekstra meget til Denmark Open i år, siger Kim Astrup.

At doublespilleren elsker den hverdag, der følger med livet som professionel badmintonspiller, gjorde det bestemt ikke nemmere for ham, da stort set hele verden lukkede ned på grund af coronapandemien.

Derfor ser han langt fra tilbage på turneringspausen som en glædelig eller god oplevelse. Tværtimod. Faktisk husker han særligt den første tid som værende en meget svær periode personligt.

– Corona ramte mig personligt meget. Det var svært for mig at få frataget mine træningsmuligheder og mit sociale liv både på og uden for banen. Det føltes, som om at hele min hverdag blev taget fra mig, siger Kim Astrup.

Læs også: Endelig topbadminton på programmet igen: – Den skal have fuld skrald i Odense

Til trods for den hårde start i forbindelse med nedlukningen af landsholdstræningen såvel som afspærringen af de øvrige danske badmintonhaller fandt Kim Astrup en måde, hvorpå han fandt mening med den nye hverdag.

– Jeg fandt hurtigt ud af, at struktur betyder meget for mig som person. Det var en måde, hvorpå jeg kunne finde mening i, hvad der føltes som en meningsløs hverdag. Min selvskabte strukturerede hverdag betød, at jeg havde nogle faste træningsrutiner, at jeg hverdag opsatte nogle mål for dagen, og at jeg overholdt de planlagte sovetider. Det var med til at holde både min motivation og mit humør højt, forklarer han.

Den nye hverdag og den lange træningsperiode har ifølge Kim Astrup givet spillerne mulighed for at dykke ned i detaljen og arbejde med ting, de normalt ikke har tid til.

– Den lange træningsperiode har betydet, at vi har haft tid til at arbejde på at få en finere teknik, mere robusthed, større styrke og bedre kondition, hvilket helt sikkert har været godt.

Læs også: – De følelser, der opstår i rigtig kamp, kan ikke genskabes

Om Astrup og makkeren Anders Skaarup kommer styrket ud af den lange træningsperiode, har den venstrehåndede del af konstellationen svært ved at svare på. Sikkert er det dog, at motivationen forud for Denmark Open er kæmpe.

– Jeg glæder mig enormt meget til turneringscomebacket. Jeg er topmotiveret og føler mig klar til at komme ud og spille mod de bedste par i verden igen, lyder det med en kæk tilføjelse:

– Og lad os nu se, om jeg ikke kommer til at stå skarpt til Denmark Open.

Læs også: DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR-magasinet ude nu

 

 

 Tags: , , , ,
Kategori: , , , , ,