20-årige Amalie Magelund og 29-årige Niclas Nøhr fik onsdag aften debut i deres nye makkerskab ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, efter de tilbage i juli blev sat sammen. – Vi fik spillet noget af det, vi havde trænet hjemmefra, lyder det fra Amalie Magelund, som ser positivt på samarbejdet med den ni år ældre Niclas Nøhr.

 

En af landets nysammensatte mixeddouble-konstellationer skulle onsdag for første gang i aktion sammen på den internationale badmintonscene.

29-årige Niclas Nøhr og 20-årige Amalie Magelund er nemlig en del af Badminton Danmarks nye satsning, der blev offentliggjort i juli, men grundet en lang coronapause har der ikke været mulighed for at se dem folde sig ud.

Det fik vi så muligheden for onsdag aften, da parret skulle forsøge at spille sig videre fra første runde i DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Og parret selv synes bestemt, at de lykkedes med mange af de ting, de havde trænet hjemmefra. Særligt i første sæt, som de lukkede efter blot 15 minutter.

– For mit vedkommende handler det om at gøre Amalie god, der hvor hun har sine kompetencer. Jeg skal sørge for at holde noget angreb til hende, men hun er også rigtig stærk til at lave nogle gode fremryk og rigtig god med ketcheren i det flade spil. Så det er også noget af det, vi forsøger at lokke modstanderen ind i, blandt andet omkring serv-retur. Der dummer franskmændene sig egentlig i begge sæt. I andet sæt kommer jeg til at spille lidt for snævert i nogle tilfælde, hvor jeg skal koncentrere mig om at afgøre boldene, siger Niclas Nøhr.

Klik her for at se alle resultaterne fra DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR, livescore og kampprogram

I andet sæt fik franskmændene bedre fat, og selvom danskerne holdt føringen det meste af sættet, skulle det hele afgøres i ombolde.

Her var doubleparret ligeledes gode til at bakke op om hinanden.

– Det handler til sidst meget om at stole på hinanden. Vi prøver hele tiden at holde hinanden op på det, der fungerer for os og samtidig have fokus på, hvad modstanderne gør. Jeg synes, vi formår at holde hovedet rimelig koldt, selvom de begynder at lugte blod og se et sæt til dem, siger Niclas Nøhr.

– Jeg synes, vi spillede en rigtig fin kamp, specielt i første sæt. Vi fik spillet noget af det, vi havde trænet hjemmefra. I andet sæt bliver det lidt for meget fart, men vi får den lukket i to sæt, og det er det vigtigste, understreger Amalie Magelund.

Læs også: Internationale stjerner i Odense: – Det føles som et eventyr

Der er ni års forskel mellem de to spillere, og det ser Amalie Magelund positivt på i forbindelse med samarbejdet med den rutinerede mønbo.

– Niclas har meget erfaring, og det er selvfølgelig noget af det, jeg kan lære fra ham. Spillemæssigt synes jeg også, at det fungerer rigtig godt, og vi er gode til at gøre hinanden bedre på mange punkter. Det er superfedt, fortæller Amalie Magelund efter debutsejren.

Også Niclas Nøhr ser mange fordele ved det nye makkerskab.

– På trods af aldersforskellen så synes jeg allerede nu, at Amalie har så højt niveau, at jeg ikke føler, det nødvendigvis er mig, der skal lære fra mig. Selvfølgelig har jeg måske lidt mere turneringserfaring på nogle områder. Men niveaumæssigt synes jeg allerede, at Amalie har vist, at hun kan spille med, hvor jeg synes, det er sjovt og omvendt også, at jeg skal lægge på, så vi forhåbentlig med tiden kan komme op og spille med, hvor det rigtig er sjovt. Så jeg ser ikke kun det her som en udviklingsmulighed, men også som en god mulighed for mig selv til at opfylde nogle af de ambitioner, jeg selv har.

Torsdag står det nysammensatte par i en vaskeægte danskerduel mod Nøhrs makker i herredouble, Mathias Christiansen, og Alexandra Bøje.

Læs også: Doubledebutanter eksekverer gameplan og leverer overraskelse