Natasja Anthonisen - Clara Graversen - Yonex - DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR - 2020 - Danisa - Victor
Badmintonphoto

Doubledebutanter eksekverer på gameplan og leverer overraskelse: – Vi havde forventet lidt mere modstand

October 14, 2020 16:22 Skrevet af

Natasja Anthonisen og Clara Graversen stod her til formiddag i deres første Super 750-turnering nogensinde, da de debuterede ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR. Men manglende international erfaring lod ikke til at kue de to 19-årige Højbjerg-spillere, der holdte sig til gameplanen og leverede en overraskelse.

 

Debut ved en Super 750-turnering som 19-årig. Det er ikke alle 19-årige, der kan skrive det på sit cv. Ikke desto mindre var det tilfældet for Natasja Anthonisen og Clara Graversen, der begge spiller i Højbjerg Badmintonklub til dagligt.

De russiske modstandere Olga Morozova/Anastasiia Akchurina var på papiret en stor opgave for de to danskere, der blot rangerer som nummer 115 i verden.

Og derfor var de to piger da også godt tilfredse med debuten ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, hvor det blev til en sejr i to sæt: 21-19, 21-17.

– Det var fedt at komme ind og spille ind. Vi spillede godt, og vi havde begge en god fornemmelse på banen. Vi havde forventet, det ville blive en svær kamp, så det var dejligt med en sejr, lyder den umiddelbare reaktion fra Natasja Anthonisen oven på kampen.

– Vi har set nogle kampe med dem, og de er et godt russisk par, så jeg tror, vi havde forventet lidt mere modstand, end det vi fik. Vi lykkedes fint med det, vi kommer med, som også gør, at vi får lov til at dominere spillet, supplerer Clara Graversen.

Klik her og se alle resultater, livecore og kampprogram for DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR

God modstand er dog ikke ukendt for de to teenagere, der er en del af et solidt damedoublemiljø i Højbjerg Badmintonklub, der har hele fem damedoublespillere med ved dette års DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Spørger du klubbens træner Michael Kjeldsen, hvad de gør så godt på damedoublefronten, falder svaret prompte.

– Vi gør ikke noget specielt. Det vi til gengæld er heldige med pt, er, at vi har rigtig mange dygtige damedoublespillere, da vi har fået tilgang fra flere yngre spillere, mens flere af de lidt ældre piger stadig spiller. Endda på et ganske godt niveau. Men uden tilgangen fra blandt andre Clara, Natasja og Schulz-søstrene, havde vi dog aldrig haft samme succes. Når man kigger på vores træning, har vi faktisk 12 piger, der alle spiller på et højt niveau, også selvom en række spillere egentlig har stoppet ”den seriøse” del af deres badmintonkarriere. Præcis de her piger er jo med til, at vi har en vanvittig god træning og sparring på træningen, som de unge talenter kan lære en masse af, fortæller Michael Kjeldsen.

Læs også: Internationale stjerner i Odense: – Det føles som et eventyr

Ifølge Clara Graversen er den gode træningsmodstand ligeledes med til at styrke pigernes spil i situationer som den, de stod i onsdag formiddag.

– I Højbjerg er der rigtig god sparring. Man kan altid få en god kamp og komme ind og arbejde med noget. Jeg tror helt sikkert, at den her sparring blandt os doublepiger i klubben er med til at gøre os bedre, for vi kan både give en masse til hinanden og lære meget fra hinanden, siger Clara Graversen.

Alligevel havde nok hverken pigerne selv eller træner Michael Kjeldsen forventet, at udfaldet af Super 750-debuten skulle gå så godt til trods for, at gameplanen var klar. Det fortalte Højbjerg-træneren, da vi talte med ham et par timer før kampen.

– Der er jo ingen tvivl om, at pigerne skal spille godt. De skal ramme deres topniveau, i hvert fald i store perioder af kampen. Men deres styrker ligger også i, at de er gode sammen. To og to bliver til fem i deres double, specielt når de er gode, siger Michael Kjeldsen, og uddyber:

– Natasja og Clara er gode til at følge en gameplan. Selvfølgelig er det stadig et ungt par, så succesraten på sådan en plan, er ikke altid, at den bliver eksekveret med god effektivitet, når man er ung og står under pres. En del af planen er dog at gøre Olga usikker. Både i servesituationen, men også at få hende presset undervejs i spillet. Hun er en maskine, men hun er ikke så sofistikeret en badmintonspiller, så hende skal vi ind og se, om vi kan få noget grus i maskineriet hos, så det begynder at hakke.

Klik her og læs mere om de 17 debutanter og hør, hvordan netop Clara og Natasja har forberedt sig på turneringen

Den plan lykkedes til fulde.

Allerede fra kampens begyndelse var der god dansk bevægelse på banen, og ikke mindst god kommunikation mellem dem, hvilket de havde forberedt sig på.

Parrene fulgtes godt ad i store dele af første sæt, og flere gange havde danskerne held med at få grus i russernes maskineri. Det gav sætsejren.

– Vi havde inden kampen netop snakket om, at Olga havde svært ved at serve, og at hun er meget usikker i sin korte serv. Så den ville vi gerne lægge pres på fra starten, når hun kom med svipsserven. Det synes jeg egentlig, vi formår at løse ret godt, siger Clara Graversen.

Læs også: Tilskuere glade for at være tilbage i hallen trods coronarestriktioner

I andet sæt fortsatte de gode takter. Danskerne formåede at holde føringen sættet igennem, og selv da russerne kom på 17-19, rystede det ikke danskerne, der lukkede kampen.

– Det var en af vores rigtig gode kampe. Jeg synes faktisk, vi har haft en fin stime til turneringer, og så var det bare dejligt, at vi går ind og spiller så godt i dag, siger Natasja Anthonisen.

I anden runde venter der modbydelig japansk modstand, når de dobbelte verdensmestre Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara står på modsatte side af nettet.

 Tags: , , , ,
Kategori: , , ,