For bare to måneder siden blev tyske Fabienne Deprez diagnosticeret med søvnapnø, og derfor var førsterundesejren ved DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR en både overraskende og emotionel oplevelse for den 28-årige damesingle.

Læs også torsdagsoptakten: Dobbelt danskerduel og krævende kampe om kvartfinalepladserne

Onsdag forlod en tårevædet tysk damesingle den ene af de tre baner i Odense Idrætshal – tydeligt påvirket efter sit opgør med franske Qi Xuefei.

Det var dog ikke, fordi 28-årige Fabienne Deprez gik ud med et nederlag. Tværtimod var det både en kamptriumf og en personlig sejr, der fik glædestårerne til at trille.

For to måneder siden blev Deprez nemlig diagnosticeret med lidelsen søvnapnø, som medfører vejrtrækningsbesvær i forbindelse med søvn. Det er med andre ord en lidelse, der for en topatlet, som har stærkt brug for ordentlig og kontinuerlig søvn, er en potentiel karrierestopper.

Det var i al fald netop det, som Fabienne Deprez på det tidspunkt frygtede for, og derfor var glæden for førsterundesejren, som i øvrigt var en neglebidende tæt affære, desto kraftigere.

– Det var meget følelsesmæssigt for mig. For bare seks uger siden troede jeg, at jeg var nødt til at indstille karrieren på grund sygdommen. Så jeg er bare så glad for sejren. Den betyder alt for mig, lød det labilt fra den rørte tysker til BWFs reporter oven på kampen.

Læs også: Onsdag var Super-Jans og resten af favoritternes dag i Odense

Siden Deprez fik stillet diagnosen, er hun begyndt at sove med en maske, der hjælper hende. En komplet, optimal søvn bliver det dog ikke til, og derfor er hun heller ikke i stand til at træne så meget, som de fleste andre professionelle badmintonspillere gør. To gange træning om dagen er no-go af hensyn til hendes restitution og krop.

Hun var da i den grad også overrasket over, at kampen udmundede i hendes favør.

– Indtil for to måneder siden spillede jeg virkeligt ringe og kunne hverken træne eller sove. Jeg var træt hele dagen og blev også skadet, fordi min krop ikke kunne restituere. Jeg forstår ikke, hvordan det lykkedes mig at vinde, indrømmer hun.

De hårde måneder, tyskeren har været igennem, har til gengæld givet hende lejlighed til at give slip på forventningspresset.

– Min træner sagde til mig, at jeg skulle smile og nyde min første kamp i otte måneder, så jeg stoppede med at tænke på at vinde eller tabe. Mentalt var jeg stærkere end før, for jeg har alt at vinde, siger Deprez.

Det har hun i høj grad også torsdag eftermiddag. Her tørner hun nemlig sammen med fjerdeseedede Michelle Li fra Canada.

Klik her for at få overblik over alle torsdagens kampe til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, tilgå livescore og se tidligere resultater