Denmark Open 2020 - Super Series 750 - Jan Ø Jørgensen - Anders Antonsen - Kvartfinale
Badmintonphoto

Nedtakt: Antonsen sender rørt legende på pension: – Jan har betydet meget for mig

October 16, 2020 22:11 Skrevet af

Fredagens kvartfinaler blev exit for mange danske spillere, ikke mindst for den nu pensionerede badmintonlegende Jan Ø. Jørgensen, der gav publikum sin sidste optræden til stående bifald. Her får du det essentielle fra kvartfinaledagen ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

 

Han skulle lige tørre øjnene ved 10-20. Jan Ø. Jørgensen.

Om lidt kunne en lang og flot karriere være forbi. Måske det var det, der var ved at gå op for den nu pensionerede badmintonlegende, der blev mødt af stående klapsalver, der selv fik hårene på armene til at rejse sig.

Og så var det slut.

De to tidligere landsholdskolleger trodsede for et øjeblik coronarestriktioner og krammede over nettet, inden de byttede trøjer ligesom i enhver fodboldkamp.

Til flere stående klapsalver og hujende ”hvis jeg siger Jan, så siger I Ø: Jan – Ø – Jan Ø”, forlod Jan Ø. Jørgensen den hal, han for præcis ti år siden vandt sin første store internationale turnering i.

Læs også: Klappet ud af hallen i hæder – rørt Jan Ø. Jørgensen takker af

Samme scene som den, de to mastodonter stod i her til aften, har Jørgensen tidligere stået i.

I 2012 fik Jan Ø. Jørgensen nemlig ”æren” af at pensionere landsmanden Peter Gade, da de to tørnede sammen i kvartfinalen ved French Open. I kvartfinalebraget ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR var det så Anders Antonsen, der fik selvsamme ære – dog med Jan Ø. i den afgående hovedrolle.

Og selvom Jørgensen, en af Danmarks bedste herresinglespillere gennem tiden, ser frem til sit nye liv som badmintonpensionist, så var han alligevel rørt, da han definitivt takkede af.

– Jeg kunne ikke bede om mere end den her uge. Det har været helt fantastisk. Jeg havde ingen forventninger til det her, og så at stå på den her måde og blive hyldet. Jeg har fået så mange lykønskninger, og jeg synes, folk har været helt – ja det har næsten været for meget. Men jeg er vildt stolt af, at jeg har efterladt et indtryk, siger Jan Ø. Jørgensen efter karrierens sidste kamp.

Også for Antonsen var det en speciel kamp.

– Jeg kæmpede hele tiden med at lægge følelserne til side og gøre det, som jeg trods alt skulle gøre, som jo var en smule kynisk. Det var svært. Jan har betydet meget for mig, lyder det fra semifinalisten.

Hør hele interviewet med Jan Ø. Jørgensen her:

Danskerbraget var på mange måder dagens helt store oplevelse. Men ikke bare Antonsen levede op til sin favoritværdighed. Carolina Marin, ”The Adcocks”, Hirota/Fukushima og Chou Tien Chen for blot at nævne nogle, er også videre til semifinalerne ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Set med rød-hvide briller blev kvartfinaledagen derfor også som forventet en svær dag for mange af de danske spillere.

Klik her og se alle resultaterne fra kvartfinalerne ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR

Trods et velspillet første sæt mod de dobbelte verdensmestre Matsumoto/Nagahara kunne den danske førstedouble ikke snyde japanerne fra en plads i semifinalen. 19-21, 15-21 lød cifrene, i en kamp hvor danskerne ellers i store dele af kampen viste flot offensivt spil mod favoritterne.

Jeppe Bay/Lasse Mølhede leverede også en sublim kvartfinale mod de mægtige russere Ivanov/Sozonov, men da det spidsede til mod slutningen af tredje sæt, var russerne for stærke. De to danske gutter taber 21-15, 13-21, 19-21.

Også Hans-Kristian Vittinghus, Mia Blichfeldt og Julie Dawall Jakobsen mødte overmagten, da henholdsvis Kenta Nishimoto, Michelle Li og Nozomi Okuhara gav dem en lektion.

Alligevel tager de nyttige lærepenge med sig fra turneringen.

– Jeg synes egentlig, jeg har fået trænet en masse gode ting og også fået dem med i kamp. Det er lidt nemmere at se de ting, man har arbejdet på, på et lidt lavere niveau end mod nummer fire i verden, så det var rigtig fedt at få lov til at gøre det de to første dage. I dag får jeg bare set, hvad der skal til, siger Julie Dawall Jakobsen efter sit exit.

Læs også: Lutter smil og spilleglæde til VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA

Men kvartfinaledagen bød heldigvis ikke kun på danske lussinger. To af landets mest håbefulde doubler bookede billet til lørdagens semifinaler.

Herredoublen Joel Eipe/Rasmus Kjær, der torsdag smed Astrup/Skaarup ud af turneringen, sikrede den ene billet, da de besejrede det franske par Fabien Delrue/William Villeger, mens damedoublen bestående af Christine Busch/Amalie Schulz også avancerede til lørdagens semifinaler. Vel at mærke efter at have leveret et stort comeback i første sæt. Det danske par var nede med 15-20, da de vandt syv point i træk og dermed sættet 22-20. Andet sæt stod der derimod dansk dominans på, og de 19-årige danskere lukkede kampen i to.

Og netop dét, at de fik første sæt, dulmede nerverne.

– Det giver en enorm ro, at vi får første sæt. Vi er ikke lige så nervøse længere, og det lægger også mere pres på dem. Jeg føler, vi spiller mere frit i andet sæt og får spillet det, vi er gode til, siger Christine Busch.

I herresingle blev det til hele to danske semifinalepladser, da også Rasmus Gemke sikkert spillede sig videre.



Tags: , , , ,
Kategori: , , ,