Badmintonphoto

Anders Antonsen tager titlen i Odense efter dansk maratonmøde

October 18, 2020 19:25 Skrevet af

Anders Antonsen er vinderen af DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR efter en hæsblæsende hård dansk herresinglefinale mod sin jævnaldrende barndoms- og træningskammerat, Rasmus Gemke. Få det sidste med fra en tandtrækkende lang finaledag i Odense Idrætshal.

 

Med tre ud af fire mulige tresætsfinaler overstået var der lagt i kakkelovnen til det helt store danske herresinglebål søndag aften i Odense Idrætshal.

Og det blev da også håndsvedende affære, som udspillede sig mellem barndomsvennerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke, der hver især diskede op en fantastisk badmintonforestilling. Tydligt skinnede det igennem, at det var to herrer, der kender hinanden aldeles godt – både på og uden for banen.

Det blev til samlet set tre tætte sæt, hvor respekten for hinanden og hårde dueller var i højsædet, frem til at kampen udmundede i favør for Anders Antonsen. Han kan dermed hjemtage sit første Super 750- og DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR-trofæ.

Stort tillykke til Anders Antonsen, som er den første danske herresinglevinder af turneringen siden 2010, hvor Jan Ø. Jørgensen vandt og ligeledes tillykke til Rasmus Gemke med den stærke andenplads!

Læs også: Klappet ud af hallen i hæder: Rørt Jan Ø. Jørgensen takker af

Det var dog ikke dramatik allerede fra første finaleopgør. Her var det to rutinerede kombattanter, der indtog banen i Odense Idrætshal, englænderne Ellis/Langridge, over for russerne, Ivanov/Sozonov.

Selv om det lykkedes Ivanov/Sozonov at tage fusen på modstanderne hen mod slutningen af første sæt, som sluttede 22-20 i russisk favør, var det omvendt englænderne, som endte med at stå stærkest i de to følgende sæt. Med cifrene 21-17, 21-18 kunne Ellis og Langridge hjemtage deres hidtil største turneringstitel sammen.

Det samme gjorde topseedede Fukushima/Hirota over landsfællerne Matsumoto/Nagahara. Også her trak tingene ud i en hård tresætter, indtil Fukushima/Hirota på deres femte matchbold ramte de 21 point, der skulle til for vinde karrierens andet trofæ ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Læs også: Lutter smil og spilleglæde til VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA

Sidste år måtte damesinglen Nozomi Okuhara forlade finalebanen med en andenplads, men sådan skulle det ikke gå i år. To lange, tætte sæt skulle dog udspilles, inden japaneren kunne indtage øverste podieplads foran Carolina Marin.

Tre sæt skulle modstanderne i den sidste doublekategori også igennem. Bedst ud af dem kom tyske Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich, der besejrede englænder Chris/Gabrielle Adcock.

Dermed slutter et historisk DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR.

Turneringen har budt på drama, overraskelser, masser af dansk håb og ikke et længe ventet, glædeligt gensyn med topbadminton.

Klik her for at se alle resultater fra DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR

 

Se de fem finaleresultater her: 

Herredouble: Marcus Ellis/Chris Langridge, England vs. Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov, Rusland: 20-22, 21-17, 21-18

Damedouble: Yuki Fukushima/Sayaka Hirota, Japan vs. Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara, Japan: 21-10, 16-21, 21-18

Damesingle: Nozomi Okuhara, Japan vs. Carolina Marin, Spanien: 21-19, 21-17-

Mixeddouble: Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich vs. Chris Adcock/Gabrielle Adcock: 18-21, 21-11, 21-14

Herresingle: Anders Antonsen vs. Rasmus Gemke: 18-21, 21-19, 21-12Kategori: , , ,