Månedsvis af planlægning kulminerede i uge 42 med seks dages fremragende fjer og en yderst tiltrængt genstart af topbadminton efter syv måneders stilstand. – Stor tilfredshed hele vejen rundt, fortæller Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

 

Lettelse, tilfredshed, forløsning og en vis portion stolthed.

Det er de følelser, som Badminton Danmarks direktør Bo Jensen sidder tilbage med oven på et DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, der søndag blev rundet af med et storslået dansk maratonmøde mellem Anders Antonsen og Rasmus Gemke. Klik her for at læse om den kamp. 

Årets DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR har på stort set alle områder været anderledes, end vi er vant til. Det har unægtelig været en mere stille, mindre hektisk og mere stringent event end tidligere. Men det har også været en stor sejr og en stor succes, understreger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

– Jeg synes, at vi har vist, at det kan lade sig gøre at gøre gennemføre en turnering på højt internationalt niveau på trods af de begrænsninger og restriktioner, der har været. Samtidig er jeg stolt over, at vi i dansk badminton har taget ansvar og vist robusthed ved at gennemføre et Denmark Open på et tidspunkt, hvor det så mere end svært ud. Selvfølgelig har det været mere stille og til tider antiklimatisk, i forhold til hvordan det plejer at være, fordi der ikke har været så mange tilskuere og sponsorer. Til gengæld har dem, som har været her, været supertilfredse, siger Bo Jensen.

Læs også: Et strategisk trækplaster: VIP-tilbuddet til Denmark Open har høj prioritet

Et af de store spørgsmål i forbindelse med afviklingen af den første internationale topturnering siden All England i marts har været, hvorvidt det kunne lade sig gøre at afvikle et event af den kaliber, som DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR er, på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Det mener Bo Jensen, at det kan, og det er da også udelukkende den feedback fra, han har fået fra diverse deltagere.

– Fra spillere og trænere har jeg kun hørt tilbage, at de er rigtig tilfredse. Alt omkring sikkerhed og det miljø, vi har skabt med zoner og testning samt spillernes færden rundt, har fungeret rigtig godt, og alle har følt sig trygge, siger han.

Læs også: Klappet ud af hallen i hæder: Rørt Jan Ø. Jørgensen takker af

Nogle af de talrige tiltag, der har været implementeret for at skabe sikre rammer, var adskillige Covid 19-test af alle spillere, trænere, personale m.fl., en zone-opdeling af folk til stede i hallen, temperaturscanning, registrering af antal personer i hallen og ensrettede gange – for bare at nævne nogle af dem.

Som arrangør tager Badminton Danmark flere gode erfaringer med sig fra eventen i Odense.

– Vi har udviklet en række løsninger, som vi fremadrettet kan bruge, blandt andet omkring registrering af tilskuere, formidling af budskaber og hele setup’et omkring sikkerheden, siger Bo Jensen og tilføjer:

– Vi havde ikke kunnet gøre det her uden vores fantastiske frivillige, vores samarbejdspartnere og stab, som ikke bare i den forgangne uge, men i mange uger op til har gjort et fantastisk stykke arbejde for at få topbadminton tilbage. Alle, der har været involveret i såvel hovedturneringen som vores sideevents for ungdomsspillere og senior plusspillere, fortjener en stor, stort tak.

Klik her for at se alle finaleresultater fra DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR