Med det nye forsamlingsloft på 10 personer og i alt 24 seniorspillere i Skovlunde Badminton stod det klart, at der måtte laves en ny og alternativ træningsplan. En arbejdsom træner, håndsprit, en Facebook-tråd, separate ind-og udgange og forskudte træningstider blev nogle nøgleordene hos Skovlunde Badminton, der fandt en vej igennem udfordringerne og lykkedes med at opretholde seniortilbuddet til samtlige seniorer i klubben.

– Det er godt, at cheftræneren i seniorafdelingen, Maria (Maria Belli Kristoffersen red.), er her, for hun udfører et enormt stort stykke arbejde for at få det her til at lykkes.

Sådan lyder de rosende ord fra bestyrelsesmedlem i Skovlunde Badminton Charlotte Hørvid Hemmingsen. Charlotte sætter stort pris på, at klubben har en dedikeret og løsningsorienteret træner, der hver dag arbejder hårdt for at sikre, at seniortræningen overholde de myndighedere retningslinjer.

Klik her og find ud af, hvordan tryllede Thisted Badmintonklub én hal om til to

I Skovlunde Badminton valgte de at dele seniortræningen op i to grupper á henholdsvis otte og ti spillere, der kommer både ankommer og træner på forskudte tidspunkter, fordi de på denne måde kunne sikre, at forsamlingsforbuddet ikke overskrides.

– Der er normalt seniortræning fra kl. 20-22. Den træningstid er blevet forskudt således, at gruppe 1 ankommer mellem 20-20:10, mens gruppe 2 ankommer fra 20:11-20:20. På den måde sikrer vi, at spillerne i de forskellige grupper ikke møder hinanden inden træningen går i gang. Det samme gør sig gældende, når træningen er slut, hvor gruppe 1 forlader hallen ti minutter inden gruppe 2, fortæller Charlotte Hørvid Hemmingsen.

Derudover har Skovlunde Badminton valgt at dele træningshallen op i to, således de to spillergrupper ikke krydser hinanden under ugens træninger. Under træningerne befinder klubbens træner, Maria Belli Kristoffersen, sig mellem de opdelte spillergrupper, hvor hun på behørig afstand kan dirigere klubbens spillere.

Læs om, hvordan Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

En tråd på Facebook spiller i disse uger også en vigtig rolle for Skovlunde Badminton seniorhold. Det er her meget af kommunikationen mellem trænere og spillere foregår og der, hvor spillerne kan holde sig opdateret på de restriktioner, der vedrører dem.

– Vi har en Facebook-tråd, hvor medlemmerne kan blive klogere på, om de er på deltagerlisten, reservelisten eller oversidderlisten til hver enkelt træning, de kan til-og framelde sig træningerne og de kan holde sig ajourført med klubbens corona-tiltag, forklarer bestyrelsesmedlem Charlotte Hørvid Hemmingsen.

Lær og læs om, hvad BadmintonPlayer, Tournament Planner og CUP 2000 er.

Spillerne er garanteret to timers træning om ugen, og selvom de er vant til, at de kan træne op til fire timer om ugen, så er der opbakning fra klubbens medlemmer, der har taget godt imod tiltagene, fortæller bestyrelsesmedlem Charlotte Hørvid Hemmingsen.

– Vores spillere er glade for, at det lykkedes os at finde en løsning, som indebar at de fortsat kunne træne badminton, understreger Charlotte Hørvid Hemmingsen.