Grindsted Badmintonklub

Corona-inspiration: To træblokke og tre millimeter plexiglas gjorde dommerbordet trygt

November 10, 2020 08:35 Skrevet af

Talrige coronatiltag var sat i søen i sidste weekend i Grindsted Badmintonklub, hvor der blev spillet Sparekasse Cup. Et af de vellykkede tiltag opfandt klubformand Erik Thøgersen selv ved hjælp af få simple remedier; sav, træklodser og plexiglas fra Jem og Fix. – Det bliver en permanent løsning, så længe corona står på, siger han.

 

De fleste kender det efterhånden fra snart alle steder i det offentlige liv.

Skærme og montre ved supermarkedsskranker, i svømmehaller, butikker, receptioner og så videre er i dag et velkendt syn og en stadig mere fasttømret del af hverdagen.

Læs også: Sådan tryllede Thisted Badmintonklub én hal om til to

Det havde formand i Grindsted Badmintonklub Erik Thøgersen da også bidt mærke i op til den traditionsrige Sparekasse Cup i klubben, som blev spillet i sidste weekend. Derfor sørgede han for, at det ikke skulle være anderledes ved dommerbordene i de otte haller, der blev spillet i.

– Vi købte 8 styks 3mm plexiglas i Jem og Fix, ét til hver hal, og tog derudover to 25 cm træklodser til hvert glas og savede render i, som glassene kunne stå i. På den måde kunne vi tale igennem glasset med de folk, der kom til dommerbordet, men stadig række ting ud under glasset, fortæller Erik Thøgersen om idéen, han selv betegner som ”den nemme løsning”.

Hver plexiglasrude kostede omkring 100 kroner, og anordningen fungerede ifølge klubformanden rigtig fint.

– Vi kunne måske godt have haft to glas per dommerbord, så det dækkede hele bordet, men folk, som kom til dommerbordet, gik per automatik hen bag glasset. Det falder efterhånden de fleste naturligt, siger Erik Thøgersen.

Læs også: Corona-inspiration: – Træneren udfører et kæmpe stykke arbejde

Til april skal Grindsted Badmintonklub afholde DMU, og der forventer Erik Thøgersen ligeledes, at montrene skal op ved dommerbordene. Dels er det en væsentlig sikkerhedsforanstaltning, og dels er det med til at sende et vigtigt signal, lyder det.

– For det første er det jo for at beskytte os selv, spillere, forældre, ledere og trænere mod smitte. Men samtidig har det en signalværdi, som er meget værd og viser, at der er tænkt over tingene. Hos os er det en permanent løsning, som vi i al fald bruger, så længe corona står på, og jeg tror, at vi stadig kommer til at skulle have dem fremme til april, når vi skal holde DMU. Selvfølgelig bliver det en udgift med de mange haller, der skal spilles i, men det må vi tage med. Vigtigst er det at beskytte os selv og hinanden.

Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

 Tags: ,
Kategori: , , ,