Udebaneholdene er de umiddelbare favoritter i Badmintonligaens fjerde runde, der udkæmpes torsdag aften. For oprykkerholdet Gentofte tæller hver enkelt sejr, og cheftræner Frank Larsen krydser i aften sine fingre for, at de tætte kampe bliver talrige, og at marginalerne kommer til at hælde mest til Gentoftes side. 

 

Sejrene var til at tage at føle på for de fire klubber, som i tirsdagens tredje runde i Badmintonligaen triumferede med slutcifre som 9-0, 7-2 og 8-1.

Nu venter endnu en runde torsdag aften, hvor fire hold får mulighed for at levere en overraskelse, for det er overvejende favoritter mod underdogs, der kolliderer i Badmintonligaens fjerde omgang.

Et af aftenens undertippede hold er Gentofte Badmintonklub, som står over for Solrød Strand, ”tsunamien”, som i tirsdags viste sig nådesløse med en 9-0-sejr over for modstanderne fra Odense.

Gentofte-træner Frank Larsen er da også bevidst om, at der venter en gedigen udfordring på hjemmebanen i aften.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver en svær kamp. Solrød har et rigtig godt hold og er især på pigesiden rigtig stærke. Min vurdering er ikke, at vi kommer til at vinde, men vi vil selvfølgelig gå efter det, siger Frank Larsen, som påpeger, at hver enkelt kamp tæller for oprykkerklubben.

– I det her system er alle kampe vigtige for os. Allerede nu kan vi jo se en tendens i ligaen, hvor vi ligger i bunden med Odense og Aarhus og slås for at skrabe så meget som muligt sammen. Det vil vi også gøre i aften.

Læs også: Tredje runde af Badmintonligaen bød på hattrick, revanche og bøllebank

Skal Gentofte levere overraskelsen mod Solrød Strand, er der ifølge cheftræneren flere ting, der skal flaske sig.

– På pigesiden skal vi virkelig være godt kørende, hvis de medbringer alle kanonerne, men forhåbentlig bliver det en fordel for os, at vi spiller på hjemmebane. Derudover skal vi ramme et godt niveau og nok også have god tur i den i de kampe, der bliver tætte. Og det, håber vi, at mange af dem gør, siger Frank Larsen.

Oprykkerne fra Gentofte har blot været i aktion i de to første runder og sad dermed over i tirsdags, hvor de skulle have mødt Vendsyssel. Nordjydernes tre kampe frem til og med tredje december er imidlertid udsat som konsekvens af Covid 19-situationen i Nordjylland.

Læs også: Tre af Vendsyssels Badmintonligakampe er udskudt

– For os er det selvfølgelig en lille fordel, at vi ikke har en Vendsyssel-tur siddende i benene, men omvendt kunne vi godt have brugt kamptræningen, så det går nok lige op, siger Frank Larsen.

Kamptræning bliver der i hvert fald rigeligt af i aften, og det gælder ikke Gentofte og Solrød Strand alene.

Udover opgøret i Gentofte udspilles tre yderligere kampe. I Aarhus AB tropper Værløse op som udebanefavoritter, mens de forsvarende mestre, Skovshoved, spiller den tilsvarende favoritrolle mod RSL Odense OBK på Fyn.

Sidst, men ikke mindst, venter et spændende opgør mellem hjemmebaneholdet og Højbjerg/Viabiler og det foreløbige tophold Team Skælskør-Slagelse.

Der er glædeligvis mulighed for at følge med direkte i kampene. På Badmintonplayer er der livescore, og derudover kan du streame følgende kampe:

 

På Gentofte Badmintonklubs Youtubekanal kan opgøret mellem Gentofte og Solrød Strand følges fra klokken 19.00:

Gentofte – Solrød Strand

 

På Højbjerg Badmintonklubs Youtubekanal kan opgøret mellem Højbjerg/Viabiler og Team Skælskør-Slagelse følges fra klokken 18.00:

Højbjerg/Viabiler – Team Skælskør-Slagelse