Allan Høgholm - Badminton Danmark - Rasmus Messerschmidt - Badmintonligaen - Final 4 - liga - glæde - Værløse
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Spænding til det sidste: Sjette runde i Badmintonligaen grundspillets hidtil tætteste

December 15, 2020 23:20 Skrevet af

Spændingen var i højsædet tirsdag aften, hvor sjette runde i Badmintonligaen løb af stablen. Med flere intense matcher blev det overordnet set den tætteste af slagsen hidtil i grundspillet. Få overblikket over resultaterne her.

 

Sagen er klar, når det kommer til holdkampe i Badmintonligaen: Det gælder om at vinde flest kampe – minimum fem af slagsen for en sejr – og jo flere derudover desto bedre på pointkontoen.

Det herskede der tilsyneladende ikke megen tvivl om i tirsdagens runde i Badmintonligaen, som gik hen og blev den overordnet set tætteste runde hidtil i sæsonens grundspil.

Således udmundede tre af de fem opgør i et 5-4-resultat, mens de øvrige to endte 6-3.

Et af de helt store tandtrækkeropgør fandt sted i Højbjerg, som havde besøg af Solrød Strand. Her skulle hele seks af kampens ni opgør afgøres i et tredje sæt. Det gjaldt ikke mindst i damesingle, hvor landets to stærkeste af slagsen lagde sig ud med hinanden. Her blev det Line Kjærsfeldt, som med en 21-17-sejr i tredje sæt over Mia Blichfeldt kunne glæde hjemmeholdet med et point.

Det samme kunne Højbjerg/Viabilers anden damesingle Amalie Schulz efter et dramatisk, ungt tosætsopgør med Frederikke Lund med cifrene 23-21, 22-20.

Samlet set hev det østjyske hjemmehold de fem sejre i hus, der skulle til for en sejr.

Læs også: Vendsyssel vil forblive ubesejret: – Men jeg tror, det bliver meget tæt i aften, siger cheftræner

Tilsvarende gik det i Vendsyssel, hvor Skovshoved var gæster. Skovserne var foruden Viktor Axelsen, men til gengæld havde de Joachim Fischer på holdkortet i anden herresingle.

Det hjalp imidlertid ikke de forsvarende mestre meget, for Victor Svendsen gjorde kort proces mod den tidligere OL-medaljetager. Derimod måtte Jan Ø. Jørgensen og Rasmus Gemke ud i en tandtrækkende tresætter, der endte med at gå Gemkes vej.

I alt fem tresættere blev spillet i Frederikshavn, og VEB-cheftræner Allan Kolbro Nielsen fik dermed ret i sin spådom tidligere tirsdag, hvor han anede, at det ville blive en tæt affære. Til sidst var det Vendsyssen, som kunne kalde sig sejrherrer med en samlet score på 5-4.

Læs også: Taknemmelig cheflandstræner ser tilbage på usædvanligt 2020 med enestående resultater på trods

Aftenens tredje yderst tætte match blev udkæmpet i Gentofte. Ulig de øvrige to allerede nævnte kampe var det ikke hjemmeholdet, der her kunne fejre en 5-4-sejr. Det kunne gæsterne fra Værløse til gengæld, og det skyldtes ikke mindst de respektive sejre fra Rasmus Messerschmidt og Sofie Holmboe Dahl i singlerne samt sejre i begge mixeddoubler og damedoublen.

Gentoftes unge singler Line Christophersen og Christopher Vittoriani viste til gengæld også, at de forstår sig på kategorien i den nordkøbenhavnske klub. Begge vandt solidt over henholdsvis Julie Dawall og Daniel Lundgaard, men nok var det ikke til at hive de fem point, der skulle til for en triumf.

Klik her for at se den samlede stilling i Badmintonligaen efter aftenens runde

Også i Greve var det udebaneholdet, der havde mest at fejre oven på aftenens kamp. Her vandt RSL ODENSE OBK nemlig ikke så lidt som seks sejre.

OBK’erne overraskede da også både i første mixeddouble med en sejr fra Adam Hall/Maiken Fruergaard over Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby og tilsvarende i første herredouble, hvor Patrick Bjerregaard/Adam Hall bankede et fynsk point med en triumf over David Daugaard/Mikkel Mikkelsen.

En stor overraskelse var det til gengæld ikke, at Team Skælskør-Slagelse tog sejren i Aarhus. 6-3 blev resultatet i Smilets By.

Her var både Mads Kolding og Selena Piek god for samlet set tre point til TSS– det ene af dem sammen med en sejr i første mixeddouble. Damesinglerne var omvendt aarhusianernes lod, mens TSS’erne sad på alle tre doubler.

Dermed står blot en runde tilbage for i år, som allerede udkæmpes torsdag.

Klik her for at få overblik over samtlige resultater og kommende kampe i grundspilletTags: ,
Kategori: , , , ,