Der venter et et top mod bund-opgør i Aarhus, en mulig neglebider i Højbjerg og et titanbrag i Nordjylland, når sjette runde af Badmintonligaen folder sig ud tirsdag aften. – Jeg tror, det bliver meget tæt i aften, siger Vendsyssel-træner Allan Kolbro Nielsen forud for holdets første hjemmekamp siden første runde. 

 

Det var et længeventet ligacomeback, der i sidste runde blev indfriet for Vendsyssel.

Nordjyderne, som på grund af den regionale nedlukning i landsdelen, måtte sidde ude i to runder, bragede tilbage til banerne og skaffede sig en solid 6-3-sejr over Solrød Strand.

I aftenens runde er Vendsyssel klar igen, denne gang over for de forsvarende mestre Skovshoved og for første gang siden første runde på hjemmebane. Ikke overraskende er det en hjemmekamp, som cheftræner Allan Kolbro Nielsen ser frem til.

– Vi glæder os rigtig meget og ser selvfølgelig sindssygt meget frem til aftenens kamp. Rent kampisoleret tror jeg, det bliver meget tæt. Det er det næsten altid mod skovserne, som kommer med et rutineret og ungt hold. Men vi forsøger at holde fokus på primært på vores egne ting i disse tider, siger Allan Kolbro Nielsen.

Læs også: Tophold lider første nederlag, og bundhold kravler op: Sådan gik femte runde i Badmintonligaen

Ulig de øvrige hold i ligaen har Vendsyssel kun spillet tre kampe i grundspillet, hvorfor den nuværende stilling ikke er fuldkommen repræsentativ. Det har imidlertid ikke den store betydning for Vendsyssel, forklarer Allan Kolbro Nielsen.

– Selvfølgelig er det specielt, men det valgte vi starten ikke at bruge vores krudt på at tænke over. Når vi skal spille, så er det det, vi forbereder os på, og så forsøger vi ellers ligesom alle andre hold at navigere, så godt vi nu kan i tingene i det her corona-år, siger han.

Vendsyssel er ligaens eneste hold, der endnu er ubesejret i grundspillet, og det er målet da også at forblive efter dagens dyst, slår cheftræneren fast.

– Vi har et klart mål om at komme i Final 4, så vi går ind til alle kampe med en klar tro på, at vi kan vinde. Det, vi har bygget op over de seneste år, er et hold, der fungerer rigtig godt internt. Vi bruger meget tid på, at spillerne har det godt og fungerer sammen som et hold. Det gælder også, når vi spiller, og så kigger på stillingen, når vi er færdige, siger Allan Kolbro Nielsen.

Klik her for at se stillingen i Badmintonligaens grundspil

Det er dog ikke kun i Vendsyssel, at der er lagt i kakkelovnen til spænding. Det kan meget vel også gå hen blive tilfældet i Højbjerg, hvor Solrød Strand slår vejen forbi.

Begge hold har tre vundne kampe i bagagen, men Solrødderne ligger alligevel med et forspring på syv point i den samlede stilling. I sidste runde var det imidlertid ikke Solrøds aften, hvor et mere eller mindre amputeret mandskab trods en ihærdig indsats måtte nøjes med 3-6-nederlag til Vendsyssel.

Højbjerg/Viabiler derimod hev en klar sejr på 7-2 hjem i Odense, og i aften skal det vise sig, om de kan holde de gode takter gående.

Læs også: Overraskerhold i håb om ny succes og vigtig bundduel venter i aftenens ligarunde

I Aarhus AB tropper Team Skælskør-Slagelse op, hvor et bund mod top-opgør står for døren. I sidste runde led TSS’erne sæsonens første nederlag. Her var det Værløse, som kæmpede en kneben sejr hjem med cifrene 5-4.

Aarhusianerne derimod har stadig en sejr til gode, men de skal altså i den grad hive en kanin op af hatten på hjemmebanen i aften, hvis det skal lykkes dem at besejre de foreløbige topscorere.

Værløse, som leverede føromtalte knebne overraskelse mod Team Skælskør-Slagelse i femte runde, spiller i aften endnu en udebanekamp. Det sker i Gentofte, som i sidste runde snuppede sæsonens første sejr med et 6-3-resultat over Aarhus AB.

Også her er der ingen tvivl om, at det er udeholdet, der giver mindst igen hos bookmakerne.

Læs også: Vigtige point på spil i ligaens comeback-runde: – Vi er sultne efter revanche

I Greve får man gæster fra Fyn, når oprykkerne fra RSL ODENSE OBK tjekker ind.

Greve har vist svingende resultater indtil videre og spillet både tætte kampe med ligaens top- og bundhold. RSL ODENSE OBK kan endnu bryste sig stærkest af en overraskende 5-4-sejr mod Skovshoved i forrige runde.

Om de kan levere en overraskelse i Greve i aften, skal blive interessant at følge. Heldigvis er der flere muligheder for netop det via klubbernes livestreams:

 

Få overblik over aftenens opgør herunder, hvor vi aktiverer links til klubbernes Youtube/Facebook-sider og streams:

Greve – RSL ODENSE OBK spiller klokken 19.00

Bane 1: https://youtu.be/CqlX7gZr-e8

Bane 2: https://youtu.be/us1NENM8ih4

Bane 3: https://youtu.be/k66QIoC4eEw

 

Højbjerg/Viabiler – Solrød Strand spiller klokken 18.00

Følg med på Højbjerg/Viabilers facebookside her

 

Gentofte – Værløse spiller klokken 19.00

Link til Gentoftes Youtubeside

 

Aarhus AB – Team Skælskør-Slagelse spiller klokken 18.30

Aarhus AB Bane 1

Aarhus AB Bane 2

 

Vendsyssel – Skovshoved spiller klokken 18.30