Kenneth Jonassen vinder Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020 for sine imponerende resultater i 2020 samt det udviklingsrige træningsmiljø han har sammen med resten af de danske landstrænerteam på det Nationale Elite Træningscenter.

 

All England-sejr. Tjek. DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR-sejr og andenplads. Tjek. Kontinuerligt udviklet danske spillere fra talent til verdensklasse i et stærkt og udviklingsrigt træningsmiljø. Tjek.

Med flueben ved blandt andet disse tre punkter, har den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen vundet prisen som Årets Træner 2020. En pris der kommer lidt bag på ham.

– Først og fremmest er jeg rimelig overrasket. Og så er jeg selvfølgelig stolt og glad. Jeg er lidt tabt for ord egentlig. Jeg havde ikke regnet med, at det var mig, der skulle løbe med den her pris, siger Kenneth Jonassen om at modtage prisen.

Læs også: Kenneth Jonassen nomineret til stor pris til SPORT 2020

Han glæder sig over de resultater, han og trænerteamet har været med til at skabe i 2020 sammen med spillerne, men at vinde prisen på baggrund af kulturen på det Nationale Elite Træningscenter vægter højt.

– Jeg er rigtig stolt af det træningsmiljø, vi har her. Det hårde arbejde, der bliver lagt bagved scenen. Absolut ikke kun af mig, men også alle de folk omkring os. Jeg kan jo ikke løfte noget som helst alene. Så det er et helt sammensurium af ting, der går op i en højere enhed. Kulturen er essensen af, at vi kontinuerligt er konkurrencedygtige på verdensklasseniveau, siger Jonassen.

De to øvrige nominerede var Anders Lund, cheflandstræner i Dansk Cykle Union, og Mette Barfod, landstræner i Dansk kajak og kano forbund.

Læs også: Viktor Axelsen nomineret til Årets Sportsnavn

I januar blev banelandstræner i cykling Casper Jørgensen den første nogensinde til at vinde Team Danmark og Salling Groups Trænerpris. Dermed bliver Kenneth Jonassen den blot anden træner til at vinde prisen.

Det er Team Danmark og Salling Group som er gået sammen om at uddele en trænerpris for at hylde de personer, der står bag de danske atleter og dermed har en stor andel i de flotte præstationer, der bliver leveret på tværs af sportsgrene.

Sportschefer i Team Danmark-støttede forbund, verdensklasse- og eliteatleter samt Team Danmark-medarbejdere har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. De tre nominerede og vinderen er herefter udpeget af en komité bestående af Team Danmarks formand Lars Krarup, direktør Lone Hansen, Salling Groups administrerende direktør Per Bank, DIF’s direktør Morten Mølholm og Henrik Them som atletrepræsentant fra aktivkomitéen.

I 2018 vandt Kenneth Jonassen BT og Coachers Trænerpris på disse kriterier: Prisen som Årets Træner uddeles til den træner, der i Danmark har skabt den mest bemærkelsesværdige præstation på nationalt og internationalt niveau, og som desuden udvikler hele mennesker; fysisk, psykisk, socialt og etisk. Søger inspiration hos andre trænere og specialister i sin konstante udvikling. Inddrager atleterne og holdets stab i beslutningerne og lærer den enkelte ansvar. Skaber menneskelig vækst og udvikling.

Stort tillykke til Kenneth Jonassen, som kan åbne lågen og sætte endnu en pris fra sin udbytterige trænerkarriere i pokalskabet.