Badmintonphoto

Cheflandstræner om tirsdagens turneringsstart: – Det bliver stort

January 12, 2021 05:36 Skrevet af

En usædvanligt lang optakt, der har inkluderet flere dages hotelisolation og efterladt Danmarks badmintonstjerner som løver i bur, udmunder langt om længe i turneringsstart i Thailand Open tirsdag tidlig morgen, dansk tid. – Når først vi går i gang, så bliver det stort, siger optimistisk cheflandstræner. 

 

Adskillige timer isoleret på få kvadratmeter på hotel i Bangkok betaler sig langt om længe for de danske og udenlandske badmintonstjerner, når topbadminton vender retur til glæde for spillere og -fans verden over.

Det sker, når Super 1000-turneringen Thailand Open natten til mandag skydes i gang som den første badmintonturnering på verdensklasse-niveau siden Denmark Open i oktober.

Hos cheflandstræner Kenneth Jonassen hersker der ingen tvivl om, at det bliver kulminationen på en kæmpe sult, der har bygget sig op over de seneste måneder og især de seneste mange dage i Bangkok, hvor timerne på hotellet har været talrige og lange.

– Der er ingen tvivl om, at når vi først får lov at gå i gang, så bliver det stort. Spillerne har gået rundt som løver i bur på deres hotelværelser og er klar til at blive lukket ud. Alle glæder sig helt vildt meget. Det er det her, vi har trænet indædt op mod den seneste lange periode, siger Kenneth Jonassen i seneste episode af Badminton Danmark podcast.

Lyt med: Status fra Bangkok med cheflandstræner Kenneth Jonassen

Cheflandstræneren er da heller ikke bleg for at sigte højt på vegne af sine spillere, som han betegner som godt kørende.

– Jeg vil sige det sådan, at på trods af de udfordringer, der har været i den sidste, afgørende fase mod de her turneringer, så tror jeg egentlig, at vi står ret skarpt. Jeg tror, at det vigtigste parameter er, at man er højt motiveret, og det kan jeg garantere, at vi er, siger Kenneth Jonassen og tilføjer:

– Mange af spillerne spillede sidst Denmark Open og SaarLorLux i slut oktober, og det var det eneste i rigtig lang tid. Så de glæder sig virkelig til at komme i gang nu, og det er den begejstring, de skal ind at gøre brug af, men samtidig håndtere.

Læs også: Kenneth Jonassen vinder prisen som Årets Træner 2020

Første danskere i aktion bliver efter alt at dømme enten landets bedste damesingle eller damedoublekonstellation.

Mia Blichfeldt møder hård modstand i form af forsvarende verdensmester Pusarla V. Sindhu i sit første opgør, mens Maiken Fruergaard/Sara Thygesen skal bide skeer med et egyptisk par. Begge kampe forventes at begynde omkring klokken 07.00, dansk tid.

Senere får vi blandt andre Viktor Axelsen at se i aktion, og ikke mindst venter der også et tungt dansk herresingleopgør mellem Rasmus Gemke og Hans-Kristian Vittinghus.

Glædeligvis kan både Viktor Axelsens og Mia Blichfeldts respektive opgør følges direkte på TV 2 Sport, som sender alle dage fra tidlig morgen.

Badminton Danmark følger ligeledes de danske spillere tæt i comeback-turneringerne i Thailand, som du kan følge på vores sociale medieplatforme, Instagram, Facebook og Twitter samt her på badminton.dk.

Klik her for at få overblik over turneringsprogrammet og se løbende resultater fra Thailand OpenTags: , , ,
Kategori: , , ,