Unge doubleaspiranter indtog landsholdstræningen i topspilleres fravær: – Altid været en drøm

January 28, 2021 09:46 Skrevet af

Fire af landets aspirerende doublespecialister har i begyndelsen af det nye år trænet med på landsholdstræningen i Brøndby, mens de bedste spillere har været af sted til turneringer i Thailand. – Stort at få lov at være med, lyder det fra en af dem, William Kryger Boe.

 

For få måneder siden vandt Mads Vestergaard og William Kryger Boe ungdomseuropamesterskaberne i herredouble – uden at afgive et sæt på vejen.

I det nye år har de redet videre på bølgen af store oplevelser, og i uge et og tre har de samt Jesper Toft og Emil Lauritzen trænet med på landsholdstræningen i Brøndby.

I den forbindelse har de fået mulighed for at snuse til, hvordan tingene foregår på det Nationale Elite Træningscenter, og det har givet ikke så lidt blod på tanden, lyder det.

– Jeg synes, vi gjort os en masse erfaringer om, hvordan de bedste spillere får det meste ud af deres træninger, og så har vi fået en masse gode praktiske øvelser, vi også kan lave hjemme i klubben. Desuden synes jeg, at vi har fået en god indsigt i, hvad der skal til for at blive blandt de bedste, og så er det jo altid meget motiverende at måle sig med de andre, siger Mads Vestergaard og suppleres af William Kryger Boe:

– Det har altid været en drøm, så det har været stort at få lov at træne med herinde. Jeg håber selvfølgelig, at det bliver mere fast på et tidspunkt, men indtil videre har det bare været fedt at være med, siger William Boe, som rent fysisk har kunnet mærke forskel på at træne på landsholdstræningen, i forhold til hvad han er vant til.

– Tempoet er en del højere, og spillerne stiller højere krav til hinanden om, at man skal kunne følge med. Det har været fedt at mærke, at man godt kan være med, og det har helt sikkert også givet masser af blod på tanden, siger han.

Læs også: To unge toptalenter optages på landsholdstræningen til sommer

Det er ikke meget mere end knap et år siden, at unge Boes onkel, Mathias Boe, indstillede en beundringsværdig karriere. Netop det stop er da også en af årsagerne til, at landstræner med ansvar for herredoublekategorien, Jakob Høi, har inviteret de fire unge spillere til at træne med.

– Vi har haft fire markante herredoublespillere, som er stoppet på kort tid; Boe, Mogensen, Conrad og Daugaard, og det har også ramt hallen. Vi skal have mulighed for at udfordre de spillere, der er på træningen, hvor der i øjeblikket er mindre konkurrence, end der var for et år siden. Så i og med at flere spillere har været af sted i Thailand, og der er god tid til, at de næste skal af sted, har der ikke været nogen grund til ikke at invitere de her unge spillere ind, siger Jakob Høi.

Han håber, at de unge talenter tager et godt indblik i, hvordan tingene foregår på elitecentret, med sig hjem, ligesom landstrænerne er blevet klogere på de pågældende spillere.

– De får set og oplevet noget af miljøet, og vi får set noget af deres niveau og deres respons på at træne i det her miljø over en længere periode. Samtidig får vi en ekstra kontakt med deres hovedtræner, som også skal skabes og dyrkes. Grundlæggende handler det om, at vi skal lære hinanden at kende, og så håber vi jo, at spilleren vender hjem med ild i øjnene og gør en forskel til træningen, siger Jakob Høi.

I løbet af sommeren og efteråret gæstede en række unge spillere på tværs af kategorierne også det Nationale Elite Træningscenter. Det kan du læse mere om i artiklen her.Tags: , , , , , ,
Kategori: , ,