Jakob Høi - Landstræner - Danisa - VICTOR - EM - landshold - udvikling - træner - landstræner - blandede hold
Badmintonphoto

En helt åben EM-semifinale venter Danmark i dag

February 19, 2021 08:36 Skrevet af

Det danske landshold skal op imod Tyskland i dagens ene semifinale ved EM for blandede hold. Tyskland voldte Danmark store problemer i gruppespillet, og det scenarie kan sagtens gentage sig. – Det kan gå hen og blive en helt åben kamp, siger Danmarks landstræner Jakob Høi.

 

De forsvarende mestre fra Danmark er klar til semifinalerne ved EM for blandede hold, hvor Tyskland venter.

Vi får dermed en gentagelse af finalen ved EM for blandede hold 2019 og onsdagens gruppekamp i den ene semifinale, mens Rusland og Frankrig møder hinanden i den anden.

Skæbnen ville, at Danmark og Tyskland trak hinanden via lodtrækning. Frankrig kunne være blevet Danmarks modstander, mens Rusland kunne trække Tyskland. Men selvom vores naboer fra syd gjorde ondt på os i gruppekampen, er den danske landstræner Jakob Høi tilfreds med situationen til trods for, at det bliver svært.

– Det var vigtigt, at vi endte i som nummer et i gruppen. Det gjorde, at vi ikke kunne møde Rusland, som har set rigtig fine ud under mesterskabet. Omvendt har Tyskland bevist sig over for os. Alligevel tror jeg, at det bliver en anderledes kamp i morgen mod Tyskland, end den vi så i onsdags. Jeg tror, at de kommer til at stille stærkest op, og det kan gå hen og blive en helt åben kamp. Så det bliver spændende at se, hvordan det ender, siger Høi.

Læs også: Danmark vinder tæt EM-holdkamp mod Tyskland: – Det er vildt, vildt fedt

I den indbyrdes gruppekamp vandt Danmark herresinglen, damedoublen og mixeddoublen. Får Jakob Høi ret i, at Tyskland stiller stærkest op på papiret, vil det betyde, at Mark Lamsfuss både kommer til at spille herredouble og mixeddouble, hvilket som udgangspunkt forværre Danmarks chancer for at gentage sejren i mixeddouble.

Her vil Lamsfuss nemlig blive sat sammen med Isabel Herttrich, og de to har bevist deres høje niveau ved blandt andet at vinde Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i oktober 2020. Her slog tyskerne Mathias Christiansen/Alexandra Bøje på vejen.

Danskerne fik dog revanche ugen efter i SaarLorLux-finalen, hvor Christiansen/Bøje vandt 21-15, 19-21, 21-11.

Læs også: Dobbelt op på doubletitler i Tyskland efter dansk duel og sejr over Denmark Open-vindere

Spændende bliver det i hvert fald at se, når holdopstillingerne offentliggøres omkring klokken 15.00 dansk tid.

Klik her for at se holdopstillingerne til EM-semifinalen mellem Danmark-Tyskland når de offentliggøres

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender begge semifinaler i dag, fredag den 19. februar. Rusland-Frankrig spilles klokken 12.00, mens Danmark-Tyskland spilles klokken 17.00.

Til forskel fra EM-gruppekampene spilles alle fem kampe i holdkampen ikke nødvendigvis. Holdkampen slutter, når det ene hold har vundet tre kampe. Det vil sige, at hvis Danmark vinder de første tre kampe i holdkampen, så vinder Danmark 3-0.

Danmarks plads i EM-semifinalen kommer efter tre gruppespilssejre. 3-2 over Skotland og Tyskland, mens gruppespillets første kamp endte 5-0 over Finland.

Danmark og Tyskland mødte hinanden i EM-finalen i 2019 på hjemmebane i Frederiksberg Hallerne. Her fik Danmark revanche for finalenederlaget i 2013 med en sejr på 3-0 ved sejre til Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt.

Klik her for at se flere detaljer fra EM-sejren i 2019 over Tyskland

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 17 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

Tyskland har vundet EM for blandede hold i 2013, sølv i 2019 og 2011 samt bronze i 2017, 2015, 2004 og 1972 (daværende Vesttyskland).Tags: , , , ,
Kategori: , , ,