Badmintonphoto

Danmark slår Frankrig 3-0 og vinder EM for blandede hold for fjerde gang i træk: – Det er helt vildt lækkert

February 20, 2021 17:22 Skrevet af

For fjerde gang i træk kunne Danmark løfte trofæet og få guldmedaljer om halsen efter at have vundet EM for blandede hold. Danmark slog Frankrig med 3-0, hvor Kim Astrup/Anders Skaarup sikrede den afgørende danske sejr. – Da jeg satte mig i flyveren i fredags, var jeg skeptisk over, om jeg overhovedet kunne spille her til mesterskabet, siger Kim Astrup.

 

På suveræn vis vandt Danmark EM for blandede hold 2021 med en sejr på 3-0 over Frankrig. Guldmedaljerne kom i hus efter sejre til Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og Kim Astrup/Anders Skaarup.

De danske herredoubler havde ved dette mesterskab kun bidraget til én enkelt sejr, så at få lov til at blive dem, som kunne genvinde EM-trofæet til Danmark, var en chance der skulle gribes.

– Da jeg satte mig i flyveren sidste fredag, var jeg skeptisk over, om jeg overhovedet kunne spille her til mesterskabet. Så at stå med guldmedaljen og have bidraget med en sejr i finalen betyder rigtig meget. Det er dejligt at føle, at jeg ovenpå en svær uge for mig selv og Anders (Skaarup, red.) kan hjælpe holdet. Så det er rigtig dejligt at stå øverst på podiet og have leveret en god indsats, siger Kim Astrup, som bliver suppleret af sin makker Anders Skaarup.

– Det er helt vildt lækkert, og jeg føler mig privilegeret over, at vi efter den her uge kan stå i finalen og tage guldet hjem til Danmark. Det er jeg sindssygt glad for. Det har været en stram uge med mange timer i hallen, og i går kom vi i seng langt over midnat. Men vi må heller ikke glemme, at det er et holdmesterskab, og her har singlerne og damedoublen været guld værd for os, siger Skaarup.

Hos landstræner Jakob Høi var der både lettelse og glæde efter sejren.

– Vi har været mere bange for at tabe end opstemte for at vinde her ved mesterskabet. Så det er en lettelse, og jeg er bare rigtig glad nu. Vi har i mange år ”bare skulle hente EM-pokalen”, men i år har vi skulle kæmpe hele vejen. Vi har kunne mærke presset i år, og vi har haft udfordringer med skader og få ressourcer. Men nu vinder vi, og det synes jeg virkelig, at spillerne har fortjent. Flere af dem havde før mesterskabet ikke stået i svære og afgørende kampe, så den præstation de har leveret, har virkelig været flot, siger Jakob Høi.

Landstræneren havde før finalen udset sig sejre i singlerne, mens herredoublen var lidt mere åben baseret på danskernes niveau i denne uge. Derfor var han glad for, at herredoublen rejste sig ovenpå nederlaget i går og lukkede finalen til Danmarks fordel.

– Rækkefølgen var til, at vi kunne tage den i tre kampe i dag. Viktor har overskud og gør, hvad han skal. Mia kæmper flot og får sin sejr, mens Kim/Anders fik servesituationen til at virke, og det var nok til at vinde. Så vi fik bevist, at vi var bedst i de tre kampe, og det er jeg rigtig glad for, siger Høi.

Klik her og se pointdetaljer fra EM-finalen mellem Danmark og Frankrig

Viktor Axelsen lagde fra land i finalen mod 18-årige Christo Popov. Selvom den tidligere sølvvinder fra ungdomsverdensmesterskaberne i 2019 gjorde kampen seværdig og fik sat nogle gode slag ind, kunne han fysisk ikke holde trit med Axelsens maskine. Det resulterede i en god dansk start på finalen med 21-16, 21-12 til Axelsen.

Foran 1-0 var det Mia Blichfeldts tur. Hun mødte Qi Xuefei, som ligger nummer 39 på verdensranglisten. Favoritværdigheden lå derfor på papiret hos verdensranglistens nummer 12, men landstræner Jakob Høi havde inden finalen pointeret, at Xuefeis boldsikkerhed kunne blive udfordrende – og det blev den.

Mia Blichfeldt havde svært ved at holde Xuefei bag sig. Lige så snart, hun fik slået hul, kom fransk-kineseren tilbage. Omvendt formøblede Xuefei sine reduceringer og udligninger ved at slå boldene direkte i nettet på de efterfølgende dueller. Med hiv og sving kunne Blichfeldt i sidste ende knytte begge næver og gå i hug med et glædesudbrud som vinder med 21-18, 21-19.

Læs også: Optakt til EM-finalen mod Frankrig: – Det kan sagtens blive lige så spændende som i går

Dermed havde herredoublen med Kim Astrup/Anders Skaarup mulighed for at sende EM-pokalen til Danmark, hvis de slog Ronan Labar/Julien Maio.

Den erfarne danske herredouble har tidligere stået i afgørende kampe og vundet dem. Blandt andet til Thomas Cup (VM for herrehold) og EM. Men Skaarup/Astrup har ikke ramt deres niveau gennem en længere periode, og i går blev de slået af Lamsfuss/Seidel med 19-21, 5-21. Og med knæproblemer op til mesterskabet hos Kim Astrup, var sejren på ingen måde givet på forhånd.

Om ikke andet kom danskerne blæsende fra start, og undervejs i første sæt tog de ni point i træk og bragte sig foran 15-6, før de nappede sættet 21-12 mod et par modløse franskmænd. I andet sæt forsøgte franskmændene at få en god start ved selv at komme blæsende, men danskerne var parate. Fra 8-8 kørte Astrup/Skaarup sejren sikkert hjem med 21-14, og så var guldet i hus.

Det betød også, at damedouble- og mixeddoublekampen ikke skulle spilles, da Danmark allerede havde sikret sig sejren.

Læs også: Danmark er i EM-finalen for 20. gang i træk: – Vi vinder på fight, fight og fight

Historisk set havde Danmark mødt Frankrig fire gange til EM for blandede hold inden i år. I 2019 vandt Danmark 4-1, i 2017 blev det 5-0, og i 2009 og 2006 blev det henholdsvis til en 3-1- og 4-1-sejr over franskmændene.

Danmark er nu firdobbelt forsvarende mester ved EM for blandede hold med sejre i 2021, 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 18 sejre i alt ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

Klik her og få overblikket over Danmarks resultater ved EM for blandede holdTags: , , , , ,
Kategori: , , ,