Badmintonphoto

Cheflandstræner oven på succesfuldt Swiss Open: – Mange små skridt bag de store sejre

March 9, 2021 15:22 Skrevet af

Ikke kun podieplaceringerne, men en række af de danske præstationer ved weekendens Super 300-turnering Swiss Open, er værd at hæfte sig positivt ved, mener den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen. – Der skal mange små udviklingsskridt til for at nå de store sejre, og dem, synes jeg, der var flere gode eksempler på i weekenden, lyder det.     

 

Endnu en søndag var det i forgårs, hvor man kunne tænde for flimmerkassen og overvære danske badmintonspillere i international finaleaktion.

Det har været det glædelige tilfælde i samtlige af de store turneringer og mesterskaber i 2021, og de fantastiske og tilsyneladende kontinuerlige toppræstationer er unægtelig imponerende – ikke mindst Viktor Axelsens fire finaler og deraf tre turneringstriumfer hidtil i år.

Hos cheflandstræner Kenneth Jonassen vækker det ikke overraskende glæde, når de danske topprofiler præsterer af øverste hylde og hjemtager titler til sig selv og Danmark, men han glæder sig i den grad også, når fremadstormende spillere tager skridt i den rigtige retning. Og det var de flere om i Schweiz.

– At udvikle sig som badmintonspiller handler ikke kun om sejren, men i høj grad også om, at man får prøvet sig af i nye situationer. Der skal mange små udviklingsskridt til for at nå de store sejre, og de skridt på vejen, synes jeg, der var flere gode eksempler på i weekenden, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Kenneth Jonassen: Det spil Viktor viser til sidst er exceptionelt

Cheflandstræneren nævner blandt andet Victor Svendsens sejr over Lakshya Sen og derefter mødet med endnu en verdensklassespiller, Mia Blichfeldts velspillede vej til semifinalen og den unge damedouble Amalie Magelund/Freja Ravn, som i første runde slog Englands stærkeste par og nummer 15 på verdensranglisten, Chloe Birch/Lauren Smith, for derefter at vinde endnu en kamp og spille sig i kvartfinalen.

– At vinde deres anden kamp mod Indiens bedste par efter at have overrasket stort i første runde, viser et højt, stabilt niveau. Og så betyder det også noget at prøve at stå i en kvartfinale i en Super 300-turnering, siger Kenneth Jonassen.

Til kvartfinalen nåede også Maiken Fruergaard/Sara Thygesen i parrets første turnering, efter Thygesen blev ramt af en bold i øjet ved Thailand Open i januar. Tilsvarende spillede Line Christophersen sig i sin første Super 300-kvartfinale og slog på vejen to modstandere placeret flere end 10 pladser foran hende på verdensranglisten.

– Line slår to gode spillere og får et kvartfinale-møde med endnu en verdensklassespiller, der efterfølgende er tæt på at slå Carolina Marin. At hun oplever og mærker at stå i en sådan mod netop en topspiller er et vigtigt led i hendes udvikling, siger Kenneth Jonassen og uddyber:

– Den erfaring og inspiration, det giver, når man som ung spiller, står i sådan et opgør, kan bruges som øget motivation. Samtidig får spilleren indblik i, hvor vigtig enhver detalje er, når man er oppe imod verdensklasse. Det skal ikke mindst være med til at give en større forståelse for, hvad det er, vi arbejder med i dagligdagen. Det kan vi jo naturligvis godt forklare vores spillere på daglig basis, men når de selv har stået i situationen og mærket på egen krop, hvad det eksempelvis betyder for ens teknik og fysik at spille mod en verdensklassespiller, så bliver det meget mere håndgribeligt. Det er blandt andet derfor, at turneringer af den her størrelse er supervigtige for os at deltage i, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Danmark slår Frankrig og vinder EM for blandede hold 2021

Det gælder ifølge cheflandstræneren også for mere etablerede topspillere som Kim Astrup/Anders Skaarup, der på baggrund af deres resultatet det seneste års tid vel nok kan tilskrives at gøre comeback med turneringssejren i weekenden.

– Kim og Anders’ kontinuerlige, gode spil gennem turneringen, ikke mindst i semifinalen og finalen, hvor de på papiret møder modstandere på højere niveau, var virkelig godt at se og et positivt skridt for dem, siger Kenneth Jonassen, som også fremhæver Lasse Mølhede/Jeppe Bays sejr over et af de stærkeste indonesiske par, inden de desværre måtte trække sig grundet en skade til Mølhede, før de mødte de topseedede.

– Desuden synes jeg også, at Mathias og Alexandra (Christiansen/Bøje, red.) igen viser stabilitet og højt niveau gennem hele turneringen. De slår to top-10-par og den stabilitet, de viser, synes jeg, er udtryk for, at de som par har flyttet sig og er i gang med en god udvikling. Det viser, at de er i stand til at grave dybt flere dage i streg, som vi så med både deres kvartfinale og semifinale i Schweiz. Ligesom mange af de andre af vores spillere har de rigtig meget god viden og erfaringer at tage med sig hjem, som absolut bliver vigtig i den næste periode, siger Kenneth Jonassen.

Allerede i næste uge løber den første af to nærtforestående turneringer af stablen, hvor der for flere af de danske kombattanters vedkommende er mere på spil end erfaringssamling. All England begynder onsdag i næste uge, og her skal Viktor Axelsen forsøge at forsvare sin titel i den første turnering i over et år, hvor ærkerivalen Kento Momota atter er med.  

– Enkelte af vores spillere kan nå at bruge erfaringerne fra Swiss Open til at finjustere detaljer i deres spil. Men for de flestes vedkommende samler de fra Swiss Open og de kommende to turneringer erfaringer til bunke, som de for alvor kan arbejde videre med, når vi har fire ugers træningsblok frem mod EM og i perioden derefter, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: 22 spillere udtaget til EM i Ukraine: – Vigtigt mesterskab på flere parametreTags: ,
Kategori: , , ,