Det har været en hektisk førstedag ved All England, men heldigvis også en dag med masser af danske sejre. Blandt andet til en hårdt kæmpende Viktor Axelsen og en ung mixeddouble bestående af Christine Busch/Rasmus Espersen, som leverede dagens største danske overraskelse.

 

Klokken 15.00 dansk tid fløj fjerboldene rundt i Arena Birmingham ved All England – og glædeligt med dansk deltagelse. I optakten var uvisheden om Danmarks deltagelse til stede på grund af en Covid-19-test hos assisterende landstræner Thomas Stavngaard, som i første omgang var positiv.

En ny test viste heldigvis negativ, og Danmark var klar til All England, som havde fået et sammenpresset program med det sene starttidspunkt, der var rykket fra klokken 10.00.

– Vi vidste godt, at det ville blive en svær og kaotisk dag, og at det ville blive sent på aftenen, at de sidste skulle i kamp. Vi er bare glade for, at vi ikke er i Indonesiens sko. Det er en rigtig ærgerlig og uheldig situation, og vi føler med dem. Så vi skal prise os lykkelige over, at vi kan gå på banen, og så skal vi huske på, at det er ens for alle, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Her til aften blev Indonesien trukket fra All England, fordi en person i et af de fly, de rejste med til England, havde en passager med Covid-19 ombord. Derfor har de lokale myndigheder krævet, at den indonesiske trup går i 10 dages isolation pr. dags dato.

Det betyder også, at Lasse Mølhede/Jeppe Bay er klar til kvartfinalen ved All England, da de ellers skulle have mødt andenseedede Mohammad Ashan/Hendra Setiawan i morgen.

Læs også: Stavngaard testet negativ: Alle danske spillere og trænere kan deltage ved All England

En af dem, som kom sent på banen, var den forsvarende All England-mester Viktor Axelsen. Han var oppe imod Koki Watanabe, og japanerne virkede til at være klar på at være oppe hele natten om nødvendigt. 22-årige Watanabe spillede en flot kamp og gjorde det umådeligt svært for Axelsen, inden danskeren kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med 13-21 21-19 21-19.

– Det er rutinen, der bliver afgørende i dag i mine øjne. Watanabe spiller en rigtig flot kamp, men Viktor har en næsten hundrede procent off-day. Det er bare rigtig flot af Viktor, at han vinder i dag. Watanabe har alt at spille for og lykkes med sine ting, så Viktor skal glæde sig over, at han graver dybt og får sejren. Det er sådan en dag her, hvor man kan være stolt af sin sejr, når tingene går imod en, siger Jonassen.

Læs også: Ikke sket siden 1999: Følelsesladet Viktor Axelsen vinder All England i herresingle

Et par danskere, der omvendt ikke har den store rutine er 20-årige Christine Busch og 19-årige Rasmus Espersen. De leverede dagens største danske overraskelse ved Super 1000-turneringen, og deres største resultat sammen.

De to ligger nummer 86 på verdensranglisten, og de mødte Chopra/Reddy fra Indien, der ligger nummer 32 på verdensranglisten. Men selvom det på papiret kunne virke som en for stor opgave til den unge danske mixeddouble, gjorde de verdensranglisten til skamme og vandt 21-15, 21-17.

– Det er en rigtig, rigtig flot sejr for Christine og Rasmus. Inderne har før drillet vores bedste par og har masser af kvalitet. Men Christine og Rasmus greb chancen, og det er jo det, vi gerne vil se i landstrænerteamet, så det var rigtig positivt og godt gået, siger Kenneth Jonassen.

Busch/Espersen fik først bekræftet i dag, at de var inde i turneringen efter at have været på reservelisten. De spiller i henholdsvis KMB2010 og Solrød Strand.

Læs også: Cheflandstræner oven på succesfuldt Swiss Open: – Mange små skridt bag de store sejre

Foruden ovenstående var der også flotte sejre til Rasmus Gemke, Mia Blichfeldt, Anders Antonsen, Mathias Christiansen/Niclas Nøhr, Alexandra Bøje/Mette Poulsen og Line Christophersen for blot at nævne nogle.

Klik her og få det fulde resultatoverblik over førstedagen ved All England 2021

Torsdagens program begynder klokken 10.00 dansk tid med de kampe, som ikke nåede at blive færdigspillet i dag. Det gælder blandt andet mixeddoublen med Mathias Thyrri/Mai Surrow, som møder tredjeseedede Chan/Goh fra Malaysia.

All England kan følges direkte på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Klik her og se torsdagens program til All England