Badmintonphoto

All England-semifinale blev endestation for Mølhede/Bay mod de forsvarende mestre

March 20, 2021 13:53 Skrevet af

Lasse Mølhede/Jeppe Bay måtte sande, at deres All England-eventyr endte i semifinalen mod de forsvarende mestre Endo/Watanabe, som de tabte 13-21, 11-21 til. – Drengene skal være stolte af deres All England, siger landstræner Jakob Høi.

 

At nå All England-semifinalen som nummer 90 på verdensranglisten må anses for at være en kæmpe overraskelse og en stor præstation. Ikke desto mindre var det, hvad der overkom Lasse Mølhede/Jeppe Bay i denne uge.

Desværre nåede eventyret sin afslutning i dag, hvor de mødte Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe som vandt turneringen sidste år. Danskerne viste fine takter i løbet af kampen, hvilket blandt andet var synligt, da Jeppe Bay måtte diske op med en redning mellem benene som endte i dansk point til 9-12 i første sæt.

Men tæt på kom Solrød Strand-spillerne aldrig rigtig for alvor mod de stærke japanere, som gjorde banen stor og spillede med enorm boldsikkerhed, mens danskerne manglede en smule bevægelse til at komme rundt på banen.

– Drengene kan godt være deres præstation bekendt, men jeg savner lidt bevægelse i Lasses spil i dag. Han prøver, men det var ikke på hundrede procent, og så får man det svært mod et verdensklassepar som japanerne. Men på ketsjeren var vi godt med, og så synes jeg, at Jeppe er forbilledlig i dag, og det er stærkt gået. Og så vil jeg også rose Lasse for at rose Jeppe efter kampen for at være en god makker. Det er stærkt at vise, at selvom man har det svært, kan man godt være anerkendende overfor sin partner, siger landstræner Jakob Høi, som bliver bakket op i den analyse af Lasse Mølhede.

– Vi vidste jo godt, at det ville blive en hård fysisk kamp, fordi de spiller på stor bane og i en god defensiv, så vi var forberedt på, at vi skulle arbejde hårdt. Men de er gode til at spille rundt og over os, når vi står ved nettet, og så har det måske sat sig lidt i mit hoved, at jeg har et knæ og en fod, som gør, at jeg ikke har den bevægelse, der skal til for at drille dem i dag. Men vi fik det bedste ud af det, siger Mølhede.

Læs også: Fuld herredouble-plade for Danmark: – Det er en kæmpe overraskelse

I løbet af All England slog de deres landsmænd Rasmus Kjær/Joel Eipe 27-25, 21-11 i første runde, i anden runde vandt de på walkover over Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan, før de i kvartfinalen slog Phuangphuapet/Viriyangkura fra Thailand med 21-19, 21-12.

De præstationer giver landstræneren lyst til at se mere fra uldjyden fra Ikast og helsingoraneren.

– Drengene skal være stolte af deres All England, uanset hvordan de nåede dertil (semifinalen, red.). For de har taget deres chancer, og det kan være svært nok i sig selv. Så jeg er stadig nysgerrig på dem, og jeg vil gerne se dem mod flere top 25-par. Men i dag spillede de mod nogle bedre modstandere, som spillede på stor bane og var meget boldsikre, og hvor vi laver for mange fejl, fordi vores bevægelse er for reaktiv, og vi kommer ikke helt ud af rampen. Men kampen viser også, at de kan være med på et højere niveau, end det de spillede i dag, siger Jakob Høi.

For hovedpersonerne selv har det da også været en surrealistisk turnering.

– Det er nok ikke gået op for os endnu, at vi har stået i en All England-semifinale. Vi har ikke været så meget i hallen på grund af coronavirus, og der har ikke været tilskuere. Så vi har bare spillet vores kampe, og så stod vi lige pludselig i semifinalen, siger Jeppe Bay.

Læs også: Dansk herresingle semifinaledrama i vente: – Jeg er glad og stolt

27-årige Lasse Mølhede og 24-årige Jeppe Bay har vundet SaarLorLux Open sammen. Det gjorde de søndag den 1. november 2020, og Super 100-turneringen er deres største titel sammen som double.

Senere i dag spiller Kim Astrup/Anders Skaarup mod tredjeseedede Kamura/Sonoda, mens Viktor Axelsen og Anders Antonsen skal krydse klinger i aften.

Følg kampene direkte på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Klik her og se All England-semifinaleprogrammetTags: , , ,
Kategori: ,