Viktor Axelsen
Badmintonphoto

Dansk herresingle semifinaledrama i vente: – Jeg er glad og stolt

March 19, 2021 20:05 Skrevet af

Viktor Axelsen og Anders Antonsen møder hinanden i morgendagens ene All England-semifinale. Også de danske herredoubler med Kim Astrup/Anders Skaarup og Lasse Mølhede/Jeppe Bay er klar til lørdagens kampe. – Jeg er glad og stolt, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Der venter et ordentligt brag af en herresingle i morgen, når Viktor Axelsen og Anders Antonsen møder hinanden i den ene semifinale ved All England. Det bliver en gentagelse af World Tour-finalernes finale, hvor Anders Antonsen trak sig sejrrigt ud, men i morgen er alt åbent for, hvilken dansker der ender i finalen på søndag.

– Jeg er glad og stolt på begge spilleres vegne. De har stået for presset og spillet sig frem til semifinalen. Da vi så lodtrækningen, vidste vi jo godt, at det her kunne blive et ’clash’, men som træner er jeg jo bare glad for, at det er lykkedes. De har slået nogle svære modstandere, og har håndteret deres modgang i kampene fint og vist godt spil undervejs, så jeg er rigtig tilfreds. Jeg havde selvfølgelig håbet, at de havde stået i hver sin semifinale, for de har begge niveau til at gå hele vejen til finalen, men det kan vi desværre ikke gøre noget ved, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Fuld herredouble-plade for Danmark: – Det er en kæmpe overraskelse

De to danskere klarede sig videre ovenpå sejre mod thailandsk og japansk modstand.

Thailandsk modstand er endda så meget sagt – i hvert fald ikke i første sæt – for Sitthikom Thammasin fik ikke et ben til jorden af Viktor Axelsen i danskerens overbevisende sejr på 21-4, 21-15.

Det var en anderledes afslappet og finurligt spillende All England-mester, vi så i dag i forhold til de forgangne to kampe, som blev vundet med besvær.

– Overordnet set kom Viktor ind med et andet mind-set. Hans krop og bevægelse var også bedre, og han eksekverede som han skulle, og som folk måske forventer, at han gør. Og selvom det er svært, så gør han det i dag, og det synes jeg, han gør på fornemmeste vis, siger Jonassen.

Læs også: Kenneth Jonassen: – En dag hvor man kan være stolt af sin sejr

Anders Antonsen kom til gengæld på arbejde mod Kanta Tsuneyama, som i går slog Rasmus Gemke ud af turneringen. Heldigvis fik aarhusianeren dansker-revanche i dag med en sejr på 21-16, 9-21, 21-11. Men som cifrene viser, var det med besvær.

– Det var en rigtig velspillende kamp. Der er meget vind på banen og boldene var tunge, så i løbet af kampen bliver det fysisk og taktisk. Men Anders ’stepper up’ i tredje sæt og får lagt så meget pres på Tsuneyama, at han til sidst løber tør for energi og løsninger. Omvendt blev Anders skarpere og skarpere, siger Jonassen.

Det er Anders Antonsens anden All England-semifinale i karrieren. Sidste år måtte han desværre trække sig fra semifinalen mod Chou Tien Chen med en ankelskade ved stillingen 14-17.

For Axelsens vedkommende er det tredje år i træk, at han når semifinalen i Birmingham, og de to forrige gange har han gået sejrrigt fra banen. Sidste år resulterede det i, at han til sidst kunne løfte All England-trofæet.

Læs også: Stavngaard testet negativ: Alle danske spillere og trænere kan deltage ved All England

De danske herredoubler er også klar til semifinalerne.

Kim Astrup/Anders Skaarup slog på overbevisende manér Popov-brødrene med 21-10, 21-14. Danskerne var ganske suveræne og viste en god attitude i en kamp, hvor da satte sig på spillet fra start og ikke lod franskmændene nogen chancer.

Det var Astrup/Skaarups første All England-kvartfinale i karrieren i deres ottende forsøg, og nu er de klar til semifinalen. Her venter japanske Takeshi Kamura/Keigo Sonoda som er tredjeseedet. De to doubler har mødt hinanden ni gange før, hvor danskerne har vundet fire opgør og de seneste to. Så forhåbentlig kan Astrup/Skaarup lave et hattrick og spille sig i finalen.

Klik her og se lørdagens semifinaleprogram ved All England

Der venter endnu en All England-semifinale-herredouble-debutant, når Lasse Mølhede/Jeppe Bay går på banen til deres største kamp i karrieren. Her møder de fjerdeseedede Endo/Watanabe fra Japan.

Solrød Strand-spillerne vandt 21-19, 21-12 over Phuangphuapet/Viriyangkura fra Thailand, som ligger 20 pladser over danskerne på verdensranglisten med en placering som nummer 70. Mølhede/Bay fik en skidt start på første sæt, hvor de var bagud 7-14, men ni point i træk vendte kampen om til danskernes fordel.

– Det er mega flot af Lasse og Jeppe. De gjorde det godt, og det bliver fedt for dem at gå på banen i morgen til deres største kamp i karrieren. Kim og Anders ind med stor selvtillid og fik en pligtsejr. Men pligtsejrene er nogle gange svære at vinde, så jeg synes, at det var meget positivt at se drengenes attitude i dag, siger cheflandstræneren.

Desværre blev det til snævre nederlag for Mia Blichfeldt, Mathias Christiansen/Niclas Nøhr og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen. Mens Niclas Nøhr/Amalie Magelund ikke blev tildelt mange chancer, da de måtte se sig slået mod Yuki Kaneko/Misaki Matsumoto med 15-21, 10-21.

– Mia leverede en flot tresætter. Det var stærkt af Mia, at hun presser Ratchanok Intanon ud i tre sæt, og her viser thailænderens rutine sig at gøre udslaget, og Mia løber tør for de rigtige løsninger sidst i kampen, siger Jonassen og sætter ord på damedoublen.

– Sara og Maiken leverede en flot kamp mod de dobbelte verdensmestre. De viste, at de er konkurrencedygtige mod de bedste par i verden, og at de har gang i de rigtige udviklingsdele af spillet.

Få hele overblikket over de danske kvartfinaler her

Senere i aften spiller Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby deres første All England-kvartfinale i karrieren. Det gør de mod det fjerdeseedede hjemmebanepar Marcus Ellis/Lauren Smith.

Kom så, Danmark.Tags: ,
Kategori: ,