Danmark fik alle sine herreodubler videre fra anden runde ved All England. En flot og overraskende sejr til Mathias Christiansen/Niclas Nøhr over OL-sølvvinderne, og en stærk sejr til Kim Astrup/Anders Skaarup over verdensranglistens nummer 10 Shetty/Rankireddy giver dem deres første All England-kvartfinale i karrieren. – Jeg håber, at vi kan gå ud og levere en flot præstation i deres første kvartfinale i morgen, siger landstræner Jakob Høi.

 

Mathias Christiansen/Niclas Nøhr lavede en af dagens største overraskelser, da de besejrede Goh/Tan fra Malaysia med 21-19, 21-18. Malaysierne vandt OL-sølv i 2016 og er placeret som nummer 11 på verdensranglisten. Til sammenligning er danskerne nummer 99.

– Det er en kæmpe overraskelse, Mathias og Niclas leverer. De slår Goh og Tan i malaysiernes eget spil, men vi er bedre til at tage farten ud af bolden og gøre brug af vinden i hallen, end de er. Samtidig spiller Mathias og Niclas også afslappet, fordi deres satsning er i mixeddouble. Så det lidt sjove er, at vi skulle forsøge at minimere brugen af kræfter i kampen, fordi de også skulle spille mixeddouble senere, men det får vi vendt til noget positivt og brugbart i vores spil, siger den danske landstræner og herredoubleansvarlige Jakob Høi.

Det er ubetinget Christiansen/Nøhrs bedste resultat sammen som herredouble, siden de blev sat sammen i juli 2020.

Læs også: Kenneth Jonassen: – En dag hvor man kan være stolt af sin sejr

All England er doublens femte turnering i alt, og morgendagens kvartfinale er det længste, de er nået i en af turneringerne sammen. Inden i dag var det anden runde ved Yonex Thailand Open og Toyota Thailand Open.

I kvartfinalen møder danskerne de forsvarende All England-mestre Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe fra Japan.

Her kan 27-årige Christiansen få revanche, efter han i dag tabte 16-21, 19-21 med Alexandra Bøje til Watanabe/Higashino. Den japanske mixeddouble er verdensranglistens nummer 2 og vinderne af All England i 2018.

29-årige Nøhr skal foruden herredoublen også i kamp i morgen i mixeddouble sammen med Amalie Magelund.

Hør også: Badminton Danmark Podcast’s store All England-optakt

Kim Astrup/Anders Skaarup ridder videre på sejrsbølgen fra Swiss Open, som de vandt i forrige uge. I dag gik det ud over verdensranglistens nummer 10 Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty fra Indien. Et par som de slog i to sæt i semifinalen ved Swiss Open.

I Arena Birmingham måtte kampen i dag afgøres i tre sæt, 21-17, 11-21, 21-17, til danskernes fordel, før de blev klar til deres første All England-kvartfinale i karrieren. Til trods for at det i år er ottende gang, at de deltager i turneringen.

Det var tydeligt, at det betød rigtig meget for 29-årige Kim Astrup og 32-årige Anders Skaarup, da de brød ud i en kæmpe jubel, da matchbolden røg i gulvet.

– Vi havde kigget sejren over inderne fra Schweiz igennem, og der tog vi hånd om det spillemæssige, ligesom vi gerne ville viderebringe den gode og aggresive attitude fra kampen. Selvom det var korte dueller, var det stadig badminton på højt niveau, og det er imponerende, hvordan drengene styrer servesituationen på i løbet af kampen. Til slut, hvor det skal afgøres, bliver vi helt kompromisløse og tør at gøre de rigtige ting, ved endelig at få lukket nettet helt af. Det var fedt at se, at drengene turde det, siger Jakob Høi.

Læs også: Cheflandstræner oven på succesfuldt Swiss Open: – Mange små skridt bag de store sejre

Den danske landstræner var selv overrasket over, at det var første gang, at Astrup/Skaarups spillede sig i en All England-kvartfinale.

– Jeg blev helt overrasket, da de sagde det efter kampen. Jeg kunne høre på dem, at det betød helt vildt meget. Jeg kan også mærke, at de er ydmyge overfor opgaven i morgen mod franskmændene på en måde, som jeg ikke har set dem før. De har så meget respekt for den her turnering, så jeg håber, at vi kan gå ud og levere en flot præstation i deres første kvartfinale, siger Høi.

Astrup/Skaarup er placeret som nummer 13 på verdensranglisten, men havde før Swiss Open svært ved at finde deres niveau. Men i marts måned er de ubesejret, og den stime kan fortsætte i morgen, hvis de slår de fransk/bulgarske brødre Toma og Christo Popov.

Dem besejrede de også for to uger siden til Swiss Open. Her blev det til en sejr i to sæt på 21-14, 21-15.

Læs også: Stavngaard testet negativ: Alle danske spillere og trænere kan deltage ved All England

Jeppe Bay/Lasse Mølhede skulle også have spillet i dag mod Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan fra Indonesien. Men da Indonesien er blevet trukket ud af All England af de engelske sundhedsmyndigheder grundet et positivt Covid-19-tilfælde i deres fly, vandt Bay/Mølhede på walkover.

Ellers var der i alt 16 danske konstellationer på banen i dag ved Super 1000-turneringen.

Her kunne Mia Blichfeldt, Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Maiken Fuergaard/Sara Thygesen, Niclas Nøhr/Amalie Magelund og Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby gå fra banen med sejre, og dermed kan de glæde sig til at skulle på banen i morgen til kvartfinalerne.

– Overordnet set synes jeg, at det har været en rigtig fin danskerdag, og vi står med flere spillere, som er klar til at spille All England-kvartfinale for første gang i karrieren (Astrup/Skaarup, Niclas Nøhr/Amalie Magelund, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby og Lasse Mølhede/Jeppe Bay red.). Så nu glæder vi os til at komme hjem og hvile ud og forberede os til nogle spændende kvartfinaler finaler i morgen, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her og få det fulde overblik over dagens kampe ved All England

Kvartfinalerne begynder klokken 11.00 dansk tid og kan ses direkte på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

Klik her og se hele kvartfinaleprogrammet til All England