Badmintonphoto

Højt japansk tempo gjorde udslaget: – Der kunne vi ikke være med

March 20, 2021 17:26 Skrevet af

Kim Astrup/Anders Skaarup spillede en god kamp, men japanske Kamura/Sonoda fik skruet op for et højt tempo. De kunne danskerne ikke være med i, og så tabte de desværre deres første All England-semifinale med 18-21, 14-21.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup kunne i dag spille sig i deres første All England-finale i karrieren. Det ville samtidig blive den første All England-finale med en dansk herredouble siden 2018, hvor Mathias Boe/Carsten Mogensen tabte til Gideon/Sukamuljo.

Men sådan gik det desværre ikke. Verdensranglistens nummer 13 kunne ikke følge med i det høje tempo fra verdens nummer 5, og det gjorde udslaget ifølge landstræner Jakob Høi.

– Når japanerne sætter tempo på, prøver vi at spille med, og der bliver vi straffet. Kamura/Sonoda er klar på det og spiller kontra. Japanerne er både hurtigere på fødder og ketsjer, og der er vi mere tøvende og ikke nær så boldsikre. Men vi må give dem kredit. De lavede færre fejl, end vi gjorde, siger Jakob Høi.

Læs også: All England-semifinale blev endestation for Mølhede/Bay mod de forsvarende mestre

Astrup/Skaarup fik gennem første sæt vist en stærk defensiv frem, hvor de fik afvæbnet japanerne og specielt Sonodas smash nede fra bagbanen. Men fra at have været foran 16-11, kom de blåklædte japanere tilbage på 16-16, da de fik spillet Kamura bedre ind på forbanen. Og så endte det med at blive lige defensivt nok for danskerne, som til sidst måtte gå til ophold med 18-21.

– Kim og Anders laver mange gode ting, hvor de viser, at de godt kan spille med, men japanerne skruer op for tempoet, og der kan vi ikke være med. Vi skulle have spillet lidt mere foran dem og brugt banen noget mere, og det er ærgerligt, at vi ikke formår det, for vi viser, at vi kan spille med, og jeg synes, at vi spiller en god kamp, siger Høi.

I andet sæt var scenariet lidt af det samme. Danskerne kom godt med fra start og var foran ved 10-9. Men herefter fik Kamura/Sonoda to perioder med fem point i træk, hvor tempoet blev for hurtigt for danskerne. Det betød, at danskerne til sidst blev slået 18-21, 14-21.

Læs også: Dansk herresingle semifinaledrama i vente: – Jeg er glad og stolt

Men ifølge Jakob Høi, der er herredoubleansvarlig i Badminton Danmark, kan Astrup/Skaarup se tilbage på en godkendt turnering.

– De går ind i turneringen med en masse energi og attitude. De kommunikerer og får stillet krav til hinanden. De kan gå ud af banen med fanen højt, for de lagde sig på ingen måde og havde chancen. De andre var bare bedre i dag, siger landstræneren.

29-årige Astrup og 32-årige Skaarup er også inde i en god periode, hvor de for to uger siden vandt Swiss Open, og i februar sikrede de den afgørende kamp for Danmark ved EM for blandede hold i finalen mod Frankrig.

Klik her og se semifinaleprogrammet ved All England

Danskerne havde inden dagens opgør vundet de seneste to opgør mod japanerne. Det var tilbage ved Indonesia Masters 2019 og Hong Kong Open 2017.

I alt havde de to konstellationer mødt hinanden ni gange med en fordel på 5-4 i japanernes favør.

Før dette års udgave af All England havde Kim Astrup/Anders Skaarup end ikke prøvet at nå kvartfinalen. De var i deres syv forgangne forsøg slået ud inden da, siden de debuterede i turneringen tilbage i 2014. Derfor er dette års semifinaleresultat deres bedste i Birmingham.

I aften omkring klokken 20.30 går Viktor Axelsen og Anders Antonsen på banen mod hinanden i en direkte danskerduel i semifinalen ved All England.

Danskerkampen og de øvrige semifinaler ved All England kan følges direkte på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

 Tags: ,
Kategori: ,