Badmintonphoto

Herresingler sikrer dansk duel og debutant spiller sig sensationelt i finalen

May 1, 2021 22:12 Skrevet af

Mens Viktor Axelsen som forventet udkørte en fightende finne og sikrede dansk finalebrag, der skal stå med Anders Antonsen, var det lørdag Line Christophersen, som stod for at levere dagens helt store danske succeshistorie. Den 21-årige EM-debutant vandt sit semifinaleopgør med Kirsty Gilmour og er nu klar til karrierens hidtil største finale. – Et kæmpe resultat og en virkelig flot præstation, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

 

Hun er EM-debutant, men når søndagen er omme, er hun enten EM-guld- eller sølvvinder.

Sådan ligger landet for 21-årige Line Christopersen, som lørdag besejrede skotske Kirsty Gilmour i semifinalen med cifrene 21-13, 7-21, 21-10.

– Det er et kæmpe resultat af Line og en virkelig flot præstation i dag, hvor hun spillede en kamp på rigtig, rigtig højt niveau, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

Som resultatet mere end antyder, sad Line Christophersen uvægerligt på tingene i både første og tredje sæt, mens andet sæt stod med omvendt fortegn.

– Line har initiativet i hele første sæt, men i andet sæt bliver alting vendt fuldstændig på hovedet, og Kirsty virkelig spiller godt. I tredje sæt virker det til gengæld til, at Line er den, der har mest at skyde med rent fysisk. Samlet set virkelig positivt og stærkt af en så ung spiller som Line og utroligt flot kommet igen, siger Jesper Hovgaard.

Line Christophersen møder den altvindende Carolina Marin i finalen søndag.

Læs også: Syv danske EM-medaljer sikret efter godkendt kvartfinaledag

Søndag venter ligeledes en rent dansk herresinglefinale, som skal stå mellem Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

Forhåbentlig. Lørdag aften efter sin semifinale fik Viktor Axelsen nemlig svar på en PCR-test foretaget tidligere på dagen, som viste sig positiv for Covid-19. En ny test foretaget lørdag aften efter semifinalen skal nu vise, om der er tale om en falsk positiv, eller om Axelsen er smittet med Covid-19. Heldigvis har Axelsen ingen sygdomssymptomer.

Viktor Axelsen stod lørdag over for finske Kalle Koljonen, som fredag overraskede de fleste med sin kvartfinaletriumf over Rasmus Gemke.

Foruden at sikre sig en plads i finalen og et skridt nærmere et potentielt titelforsvar, havde Axelsen således chancen for at revanchere holdkammeraten i dagens semifinale.

Det veg den tidligere verdensmester glædeligvis ikke for. Selv om den finske overrasker kæmpede en brav kamp og gjorde alt, hvad han kunne, var Axelsen modstanderen overlegen, navnlig når han havde det fulde fokus. Det udmundede således også som forventet i en dansk sejr på 21-14, 21-14.

Læs også: Viktor Axelsen test Covid-19-positiv i Kiev: Afventer nu svar på anden PCR-test

Et af dagens helt store seerbrag stod i den anden herresinglesemifinale mellem landsholdskollegerne Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus.

Sidstnævnte var ude i en tandtrækker i kvartfinalen fredag mod Mark Caljouw, som fik Vittinghus på grænsen af krampe. I løbet af andet sæt i dagens semifinale kunne det da også se ud til, at den erfarne herresingle endnu ikke var kommet sig helt oven på kvartfinalen.

Således kunne en fysisk overlegen Antonsen kampen igennem koncentrere sig om at sende sine klingende skarpe cuts og stiksmash ned på modstanderens forbane. Selv om Vittinghus bed smerten i sig og kæmpede med negle og klør, var der ikke mange øjeblikke, hvor der herskede tvivl om, at Antonsen ville løbe med sejren. Det gjorde han da også med cifrene 21-14, 21-17.

Læs også: Lutter sejre og mixeddouble i vigtig revanche på solid dansk EM-dag

Desværre lykkedes det ikke Mathias Christiansen/Alexandra Bøje at levere overraskelsen i mixeddouble mod topseedede Marcus Ellis/Lauren Smith.

Den danske mixeddouble gjorde ellers et ihærdigt forsøg, men havde på trods af godt spil ikke tilstrækkeligt held med at afgøre duellerne. I stedet blev det for ofte danskerne, der endte med først at begå fejl, og derfor var det i begge sæt de engelske favoritter, der først nåede 21 mod henholdsvis 17 og 19 danske point.

Tilsvarende måtte Kim Astrup/Anders Skaarup give fortabt trods en solid indsats mod tyske Marvin Seidel/Mark Lamsfuss. Danskerne var ellers godt med i begge sæt, men begge endte desværre med at gå tysk vej med cifrene 21-23, 17-21.

I damedouble mødte Sara Thygesen/Maiken Fruergaard ligeledes overmagten i form af Stoeva-søstrene, som stort set smed alt tilbage, som danskerne fyrede mod dem. Ifølge Jesper Hovgaard blev det en kamp for meget på den bulgarske duos præmisser:

– De kommer desværre lidt ind i hovedet på os, selv om vi er godt med i første sæt. Det betyder, at kampen bliver for meget på deres præmisser, som vi har set det flere gange før. Men vi må anerkende deres niveau, for de gjorde det virkelig svært. Ikke desto mindre synes jeg, at Sara og Maikens præstation er godkendt. De kæmper fint for det og prøver på de ting, vi har talt om, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Overflod af danske sejre på EM-dag, hvor logikken blev vendt på hovedet

Søndagens finaleprogram begynder klokken 11.00. Line Christophersen er første dansker i aktion og spiller kamp to. Alle finaler kan følges på TV 2 Sport og TV 2 Play.Tags:
Kategori: , , , ,