Badmintonphoto

Badminton Danmark sender alle spillere hjem fra EM bortset fra finalisterne

May 2, 2021 10:00 Skrevet af

Badminton Danmark sender alle de danske spillere hjem fra EM i Ukraine bortset fra Line Christophersen samt assisterende landstræner Jesper Hovgaard, som spiller EM-finale, samt de Covid-19-smittede spillere, der er i isolation. Det sker efter dialog med Badminton Europe som har givet landene mulighed for at rejse hjem før tid for at minimere risikoen for Covid-19-smitte.

 

Den danske EM-trup skulle oprindeligt flyve fra Ukraine i morgen, mandag, men har af Badminton Europe fået muligheden for at rejse hjem allerede i dag, søndag. Den mulighed forelægger for at minimere risikoen for yderligere smittetilfælde ved europamesterskabet.

Den mulighed har Badminton Danmark valgt at tage, hvorfor alle danske spillere flyver hjem til Danmark i dag. Det gælder dog ikke for Line Christophersen, der spiller EM-finale mod Carolina Marin samt hendes træner Jesper Hovgaard. Endvidere bliver elite- og sportschef Jens Meibom også i Kiev.

Læs også: Anden PCR-test også positiv: Viktor Axelsen bekræftet smittet med Covid-19

Viktor Axelsen kan heller ikke rejse hjem, da han her til morgen blev bekræftet positiv med coronavirus, hvorfor han skal være i isolation på sit hotelværelse. Det samme gælder for Joel Eipe, Rasmus Kjær, Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri.

– Vi vælger at gøre brug af Badminton Europes mulighed, da vi deler Badminton Europes ønske om at gøre alt for at skabe ro og tryghed blandt de spillere, der skal spille finaler i dag, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Det betyder også, at det kun er Line Christophersen, der vil komme på podiet efter sin finale og modtage sin EM-medalje. Bronzevinderne Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, Hans-Kristian Vittinghus, Kim Astrup/Anders Skaarup og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen samt sølvvinder Viktor Axelsen og guldvinder Anders Antonsen vil ikke være en del af præmieceremonien.

Læs også: Herresingler sikrer dansk duel og debutant spiller sig sensationelt i finalen

Badminton Danmark har i løbet af EM 2021 fulgt Ukraines nationale retningslinjer samt europamesterskabets protokoller. Derudover har Badminton Danmark på eget initiativ foretaget daglige Covid-19-tests, indskrænket mulighederne for at færdes sammen på hotellet og i hallen samt mulighed for fysioterapi og øvrig behandling.Tags: , , ,
Kategori: ,