Badminton Europe/Yevhen Lieskov

Line Christophersen taber EM-finalen: – Det var en meget svær kamp

May 2, 2021 14:14 Skrevet af

Line Christophersen tabte desværre sin første EM-finale i karrieren. Det skete mod verdensstjernen Carolina Marin med cifrene 21-13, 21-18 efter en svær og tempofyldt kamp. – Det var en meget svær kamp, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

 

I år var første gang, at 21-årige Line Christophersen deltog ved europamesterskabet. Den mesterskabsdebut konverterede hun på fornemmeste vis til sin, af den grund, første EM-finale.

Desværre fuldendte Christophersen ikke eventyret ved at tage EM-guldmedaljen. Den gik i stedet til Carolina Marin, som vandt 21-13, 21-18. Spanieren kan nu kalde sig europamester for femte gang i træk, og hun udbyggede samtidig sin rekord med flest europamesterskaber i træk.

– Det var en meget svær kamp, hvor vi også bare må anerkende, at Marin spillede en rigtig god kamp. Men det var virkelig, virkelig flot af Line. Hun er en spiller, der udvikler sig, og hun træner benhårdt, og så er det jo dejligt at se, at hun resultatmæssigt kan deltage ved EM og spille på så højt niveau. Det er super stærkt, så jeg er grundlæggende meget tilfreds med hendes præstation henover hele mesterskabet, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

Læs også: Badminton Danmark sender alle spillere hjem fra EM bortset fra finalisterne

Christophersen fik en udmærket start i finalens første sæt, men fra 4-4 begyndte Marin at trække fra ved at spille i højt tempo. Her kunne danskerens offensive spillestil og kreativitet ikke følge med, da hun blev sat under pres, hvilket betød at hun lavede en række fejl, samtidig med at spanieren drev hende rundt på banen.

– Det var svært derinde allerede fra start. Det var ikke særlig rytmisk i starten, og det gjorde, at Line havde svært ved at finde sig tilpas i kampen, og der var Marin mere rutineret. Line blev også lidt usikker, fordi hun ikke kunne styre løftende, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

Klik her og se flere detaljer fra EM-finaleprogrammet

I andet sæt fortsatte det spanske tempo i højeste gear. Line Christophersen forsøgte at følge med, men da det stod klart, at det ikke var chancegivende, ændrede hun taktik. Fra at være kreativ og offensiv, blev der spillet med flere clear og med en stil, som forsøgte at trække tempoet ud af kampen.

Den taktik fungerede og gjorde, at forspringet til den spanske favorit blev grænset fra 1-7 til 12-12 efter en rigtig flot periode af den danske damesingle. Desværre kunne Christophersen ikke bringe sig i front, men måtte i stedet se sin modstander trække fra på ny til 13-18, før kampen blev afgjort 18-21.

– Line løsnede mere op til andet sæt. I perioder spiller hun også rigtig flot badminton, og hun viste, at hun kunne være med i tempoet. Det var rigtig stærkt kommet igen i efter første sæt, så helt grundlæggende skal hun roses rigtig meget, fordi det var super svært derinde, men hun holdt fast i sig selv og kunne tage imod input. Men Marin var god til at stresse spillet helt vildt, så vi følte, at vi var et skridt bagefter. Hun spillede med høj kvalitet på nettet, så hun gjorde det rigtig svært for os, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Anden PCR-test også positiv: Viktor Axelsen bekræftet smittet med Covid-19

Det er første gang siden 2014, at en dansk damesingle vinder EM-sølv. Dengang var det Anna Thea Madsen, som i finalen tabte til Carolina Marin med 9-21, 21-14, 8-21. Seneste danske EM-guldmedalje vandt Tine Baun i 2012.

Line Christophersen er født i Dianalund og spiller for Gentofte i Badmintonligaen. Foruden EM-finalen stod hun i finalen ved Orleans Masters i marts, hvor hun tabte til Busanan Ongbamrungphan.

I 2020 vandt hun danmarksmesterskabet for første gang i karrieren, da hun slog Julie Dawall i finalen, og i 2019 blev hun nummer to ved SaarLorLux Open, mens hun sikrede sig turneringssejren ved Belgian og Dutch International.

I 2018 vandt hun sølv ved ungdomsverdensmesterskaberne som den første danske damesinglespiller nogensinde.

Herresinglefinalen skulle stå mellem den forsvarende europamester Viktor Axelsen og sølvvinderen fra 2017 Anders Antonsen. Men den finale blev aflyst, da Axelsen blev bekræftet positiv med Covid-19 her til morgen. Derfor vandt Antonsen sin første EM-guldmedalje på walkover, mens sølvmedaljen gik til Axelsen. Hans-Kristian Solberg Vittinghus vandt EM-bronze.

I herredouble vandt de forsvarende europamestre Kim Astrup/Anders Skaarup bronze, efter de tabte semifinalen i går til tyske Lamsfuss/Seidel, som desværre måtte trække sig fra dagens finale grundet Lamsfuss blev testet positiv for Covid-19.

Bronzemedaljer var der også til Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje.

Dermed kommer Danmark fra EM 2021 med syv medaljer: 1 guld, 2 sølv, 4 bronze.

Foruden Line Christophersen var der ikke nogen andre danske medaljevindere, der var på medaljepodiet efter diverse finaler. Årsagen var, at de alle var rejst hjem til Danmark efter dialog mellem Badminton Danmark og Badminton Europe.Tags: , ,
Kategori: , ,