Badmintonphoto

Danske EM-spillere i karantæne kan komme hurtigere hjem fra Ukraine – Axelsen er allerede i Danmark

May 3, 2021 21:22 Skrevet af

Daniel Lundgaard er fløjet, og Rasmus Kjær, Joel Eipe og Mathias Thyrri kan alle tre komme tidligere hjem fra Ukraine end først antaget. Det sker efter, at europamesterskabets Covid-19-protokol er blevet revideret efter dialog mellem Badminton Europe og de lokale myndigheder i Ukraine. Viktor Axelsen er allerede vendt retur til Danmark.

 

En revidering af Covid-19-protokolen gør, at de danske EM-spillere, som lige nu er i karantæne på deres hotelværelse, kan komme hjem, før de har overstået 13 dages isolation.

Det betyder følgende for de danske spillere:

Daniel Lundgaard er rejst hjem i dag, mandag, da han igen testede negativ for Covid-19 og aldrig har været testet positiv. Han har været i isolation på sit hotelværelse på grund af, at han spillede sammen med Mathias Thyrri, som testede positiv i fredags.

Læs også: Badminton Danmark sender alle spillere hjem fra EM bortset fra finalisterne

Mathias Thyrri, Joel Eipe og Rasmus Kjær er alle tre testet positiv med Covid-19 i forbindelse med EM. De skulle i første omgang være i 13 dages isolation på deres hotelværelse, men grundet den reviderede protokol, kan de nu rejse hjem, når de har været symptomfrie i 48 timer og opnår en negativ Covid-19-test.

Derfor er det ikke sikkert, at de kommer tidligere hjem, men muligheden foreligger.

– Vi er rigtig glade for, at den her reviderede Covid-19-protokol nu gør det muligt for spillerne at komme tidligere hjem. Det skal selvfølgelig ske i henhold til alle gældende sikkerhedsforanstaltninger og retningslinjer, det er klart, og dem vil vi selvfølgelig leve op til. Det betyder meget for Badminton Danmark og for spillerne, at vi kan få dem sikkert og hurtigt hjem, så de kan genforenes med deres familier og nærmeste, ligesom de kan genoptage træningen på det Nationale Elite Træningscenter, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Læs også: Line Christophersen om tabt EM-finale: – Det var en meget svær kamp

Viktor Axelsen har selv arrangeret og betalt for et privat ambulancefly, der har transporteret ham sikkert hjem til Danmark i overensstemmelse med de gældende restriktioner. Han blev først transporteret i ambulance fra sit hotel til flyet og derefter i en ny ambulance i Danmark, som kørte ham hen til sit private opholdssted.

Undervejs opholdt han sig i et såkaldt isolations-chamber (IsoArk N36-7 Isolation Chamber), ligesom han blev overvåget af en lægestab som sørgede for, at han ikke udsatte andre for smittefare undervejs.

– Vi bakker op om Viktors beslutning. Han har fulgt alle gældende regler og retningslinjer, og er nu hjemme, og det tror vi på kan hjælpe ham i hans bedring. Det er vigtigt for Viktor at have muligheden for at træne og få det rigtige at spise i processen om at stå så stærkt som muligt frem mod OL, og det mener vi, at han kan komme til med den her beslutning, siger Jens Meibom.

Læs også: Anden PCR-test også positiv: Viktor Axelsen bekræftet smittet med Covid-19

EM i Ukraine sluttede i går, hvor Line Christophersen vandt sølv i damesingle efter et finalenederlag til Carolina Marin. Anders Antonsen vandt guld på walkover mod Viktor Axelsen på grund af Axelsens positive Covid-19-test. Hans-Kristian Vittinghus, Kim Astrup/Anders Skaarup, Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vandt bronze.Tags: , , , , , ,
Kategori: , ,