Svendborg Badmintonklub - Grand Prix - Grand Prix Circuit - Badminton Danmark
Badminton Danmark

Historiens første Grand Prix Circuit-finalestævne bød på overraskelser, favoritsejre og en dobbelttriumf

June 6, 2021 20:20 Skrevet af

Svendborg dannede rammerne for historiens første Grand Prix Circuit- finalestævne. Finalestævnede blev holdt over tre dage, hvor alle de kvalificerede spillere kæmpede om at hænge guldet om halsen. Få overblik over, hvem der løb af med sejrene.

 

Turneringens største overraskelse finder man i herresinglekategorien, hvor sejrsherren yderst overraskende blev Kim Bruun, der var kommet ind i turnering på et afbud.

– Jeg er virkelig, virkelig glad, lød det fra herresinglevinderen.

At Kim var kommet med på afbud, var dog ikke til at se. I puljekampene vandt Kim Bruun to af sine tre kampe og kæmpede sig dermed videre til semifinalen, hvor han bed fra sig og besejrede stortalentet Magnus Johannesen 21/10, 21/17. En sejr, der giver selvtillid, fortæller Kim.

– Jeg troede på mig selv inden kampen og jeg vidste, at jeg havde en chance. Men at vinde over en spiller som Magnus i to sæt, det giver selvfølgelig selvtillid.

I finalen mødte Kim Bruun Værløse-spilleren Rasmus Messerschmidt. De to havde allerede bidt skeer i puljespillet, hvor Rasmus Messerschmidt havde vundet kampen i tre sæt. Kim Bruun tog dog revanche og nedkæmpede Rasmus Messerschmidt med cifrene 21/18, 21/5.

En sejr, der ifølge Kim blev sikret, fordi han lykkedes med sin plan både mentalt og fysisk.

– Mange af de ting, jeg gerne vil med mit spil, de fungerer i dag. Jeg synes, at jeg mentalt gør det rigtig godt, når det blev hårdt, stod jeg ved og var villig til at kæmpe og arbejde hårdt for hver eneste point. Jeg føler, at jeg var der 100 procent i dag, fortæller en glad og stolt, Kim Bruun.

Læs optakten her!:

Med en finaleplads lignede det, at herredoubleparret Andreas Søndergaard/Jesper Toft ville leve op til favoritværdigheden, men Mads Vestergaard/Emil Lauritzen ville det anderledes og snuppede guldet foran Grand Prix Circuit-førerduetten med cifrene 21/12, 21/19. Tidligere på dagen havde vinderparret tanket selvtillid, da de slog Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri i en tæt træsætter, der måtte i ombolde før finalepladsen blev sikret. Om det var adrenalinen, der stadig kørte i kroppen, der førte til finalesejren, vides ikke, men en ting er sikkert: Mads Vestergaard/Emil Lauritzen kan kalde sig vindere af Grand Prix Circuit-finalestævnet i herredoublekategorien.

Klik her og køb billetter til årets VICTOR DENMARK OPEN

I damesingle var der lagt op til en vaskeægte girlpower-kamp, da Julie Dawall Jakobsen og Frederikke Lund skulle i direkte duel om guldet. Begge piger kom ubesejret til finalen, hvorfor det på forhånd var umuligt at spå om, hvem der vil trække sig sejrsrigt ud af finalekampen. Det blev dog Solrød Strand-spilleren Frederikke Lund, der trak det længste strå og besejrede Værløse-spilleren Julie Dawall Jakobsen 21-15 i begge sæt.

Læs om de nye serveregler

– 10 kampe, 10 sejre – jeg kunne vist ikke bede om meget mere, fortæller Sara Lundgaard, der blev dagens helt store vinder med guld i hele to kategorier.

I damedoublekategorien kunne Sara Lundgaard lade sig hylde af med Skovshoved-kollegaen Claudia Parades. ”Skovserne” havde været suveræne i hele turneringen, hvilket de også var i finalen mod Amalie Cecilie Kudsk/Signe Schulz Terp Nielsen, der endte 21/16, 21/13 i Sara Lundgaard/Claudia Parades favør.

Ubesejret var Sara Lundgaard også med makkeren, Jeppe Bay i mixeddouble. De to cruisede ubesejret gennem puljespillet, semifinalen og finalen. I finalen mødte parret Rasmus Espersen/Christine Busch, der i første sæt gav Sara Lundgaard/Jeppe Bay kamp til stregen. Det mere rutineret par i Sara Lundgaard/Jeppe Bay vandt 21/19 i første sæt og så sig i andet sæt ikke tilbage.

– I andet sæt synes jeg, at vi får gjort det mere simpelt. Jeg får lukket nettet af, hvilket gør, at de får svært ved at finde løsninger. Jeg vil også sige, at rutinen og erfaringen gør en forskel i dag, hvor vi havde et ekstra gear, fortæller Sara, der sammen med makkeren vandt 21/10 i andet og sidste sæt.

Til slut lød der en stor cadeau til arrangørerne i Svendborg, der har lagt et stort stykke arbejde i turneringen, fortæller den dobbelte guldvinder.

– Der har været et rigtig godt setup til finalestævnet her i Svendborg. Der har været virkelig søde mennesker, der tog sig godt af os, spillerlounge, grønne baner og generelt ingenting at klage over. En stor tak til arrangørerne skal der lyde.Tags: ,
Kategori: , , ,