Afgørelsens time: Disse spillere kan løbe med sejren ved Grand Prix Circuit-finalestævnet

June 3, 2021 15:22 Skrevet af

I løbet af sæsonen er de første fire Grand Prix Circuit-mesterrækketurneringer blevet afholdt, og nu skal det afgørende slag om 100.000 kroner stå ved det store finalestævne i Svendborg, som begynder i morgen, fredag.

 

For første gang afholdes finalestævnet i Grand Prix Circuit, eftersom debutsæsonen blev spoleret af Covid-19 sidste år, når der fra i morgen, fredag, og frem til søndag spilles i Svendborg.

Her er de otte bedste spillere/par i hver kategori fra de foregående fire turneringer direkte kvalificeret, og det betyder, at nogle af landets største talenter og bedste sub-elite spillere kommer på banen i det sydfynske. Ved afbud og skader kommer de spillere/doubler der ligger længere ned på listen med i stedet for.

Vi kan derfor se frem til tre spændende dage, hvor Grand Prix Circuit 2021 bliver afgjort. Endda er det muligt at komme ind og se i Svendborg Idrætscenter, da Svendborg Kommune har støttet arrangementet, således, at der er gratis adgang for alle tilskuere. Der vil dog være et maksimum, som er reguleret jf. Coronareglerne.

Har man ikke mulighed for at være til stede i hallen, kan man følge med via livestream.

Klik her for at livestreame fra kampene ved finalestævnet i Svendborg

Læs mere: Se alle resultater fra de øvrige Grand Prix Circuit-turneringer og få et overblik over, hvilke spillere der er direkte kvalificeret til finalestævnet

 

Herresinglekategorien

Magnus Johannesen har med sine 24 point samlet flest sammen forud for finalestævnet. Den kommende Vendsyssel-spiller stod øverst på skamlen ved den seneste turnering i Aalborg. Her besejrede han en anden nordjyde, da han slog David Kim Kristensen 23-21, 21-13 i finalen.

Lige efter Johannesen kommer Mads Christophersen fra Gentofte med 21 point. Christophersen vandt Grand Prix Circuit-turneringen i Skovshoved, hvor han besejrede Rasmus Messerschmidt, der også har kvalificeret sig til finalestævnet i Svendborg.

Johannesen og Christophersen ligger i samme pulje ved finalestævnet, og dermed er der lagt op til badminton på højt niveau mellem 19-årige Magnus Johannesen, der ved DM 2019 slog Anders Antonsen, og Mads Christophersen der blev nummer to ved Super 100-turneringen Orleans Masters.

De otte herresinglespillere til finalestævnet i Svendborg er:

Pulje 1:
Magnus Johannesen
Mads Christophersen
Philip Illum Klindt
Mads Thøgersen

Pulje 2:
Jacob Nilsson (Sverige)
Søren Hald
Kim Bruun
Rasmus Messerschmidt

Klik her og se programmet for herresinglekategorien samt de øvrige kategorier

 

Damesinglekategorien

Stortalentet Amalie Schulz Terp-Nielsen fra Højbjerg kvalificerede sig på suveræn til finalestævnet, da hun fik skrabet 44 point sammen. Blandt andet med sejre i Aalborg og Skovshoved, som hun fejrede med følgende citat.

– Det var virkelig stort for mig at vinde guld. Det har været et mål for mig at vinde, men jeg havde ikke turdet tro på, at det kunne ske så tidligt i min karriere, så jeg er glad for udfaldet af turneringen, sagde Schulz Terp-Nielsen efter sin finalesejr over Julie Dawall i Skovshoved.

Den 19-årige single- og doublespillers nærmeste konkurrent kan blive Julie Dawall Jakobsen, som var med til at vinde EM for damelandshold i 2020. Men spillere som eksempelvis Benedicte Sillassen, der kvalificerede sig som nummer tre, og Frederikke Lund bør på ingen møde afskrives.

De otte damesinglespillere til finalestævnet i Svendborg er:

Pulje 1:
Amalie Schulz Terp-Nielsen
Frederikke Lund
Anne Fuglsang
Frederikke Østergaard

Pulje 2:
Julie Dawall Jakobsen
Benedicte Sillassen
Anna Siess Ryberg
Josefine R. Jensen

Læs også: Nyslået Grand Prix-vinder: – Virkelig stort for mig

 

Herredoublekategorien

Herredoublerækken er ramt af en række afbud, men har stadig deltagelse af førerdoublen på kvalifikationslisten: Andreas Søndergaard/Jesper Toft.

Men selvom der er afbud fra nogle af landets lovende herredoublespillere, skal Værløse- og Højbjerg-spilleren stadig spille op til deres bedste, da doubler som Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri og Rasmus Espersen/Emil Hybel ganske givet kan gøre livet surt for dem.

De otte herredoublepar til finalestævnet i Svendborg er:

Pulje 1:
Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri
Marcus Rindshøj/Kristian Kræmer
Mads Birkeholm/Oliver Geisler
Rasmus Espersen/Emil Hybel

Pulje 2:
Andreas Søndergaard/Jesper Toft
Steve Olesen/Mads Emil Christensen
Mads Vestergaard/Emil Lauritzen
Mathias Baskjær/Rasmus Tophøj

Læs også: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2021 er skudt i gang

 

Damedoublekategorien

Damedoublekategorien er stærkt besat med nogle af landets mest lovende damedoublespillere.

Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow lagde stærkt fra land i de to første Grand Prix’er med sejr i Højbjerg og Skovshoved, men Sara Lundgaard/Claudia Paredes og Christine Busch/Amalie Schulz Terp-Nielsen har også bidt fra sig ved at vinde i Lillerød og Aalborg.

Derudover deltager Clara Løber/Mette Werge, som vandt U19 EM-bronze i 2020, som bliver spændende at følge.

De otte damedoublepar til finalestævnet i Svendborg er:

Pulje 1:
Christine Busch/Amalie Schulz Terp-Nielsen
Clara Løber/Mette Werge
Sofie Karmann/Benedicte Sillassen
Anna Siess Ryberg/Simona Pilgaard

Pulje 2:
Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow
Sara Lundgaard/Claudia Paredes
Ann-Sofie Ruus/Iben Bergstein
Signe Schulz Terp-Nielsen/Amalie Kudsk

Læs også: Damedouble scorer dobbelt triumf ved Aalborg Grand Prix

 

Mixeddoublekategorien

Interessant bliver det også i mixeddouble, hvor specielt to par springer i øjnene. Jeppe Bay/Sara Lundgaard og Rasmus Espersen/Christine Busch klarede sig bedst i de fire foregående Grand Prix-turneringer af de deltagende mixeddoubler, og med en placering i hver deres pulje, kan de først møde hinanden i en given finale.

Men det kræver, at de kommer forbi et talentfuldt par som Mads Vestergaard/Natasja Anthonisen og et etableret par i Emil Lauritzen/Iben Bergstein.

De otte mixeddoublepar til finalestævnet i Svendborg er:

Pulje 1:
Jeppe Bay/Sara Lundgaard
Mads Vestergaard/Natasja Anthonisen
Tobias Holst-Christensen/Claudia Paredes
Kristian Kræmer/Amalie Kudsk

Pulje 2:
Rasmus Espersen/Christine Busch
Emil Lauritzen/Iben Bergstein
Mathias Baskjær/Emilie Aalestrup
Jacob Hougaard/Anne Fuglsang

Læs også: Få overblik over weekendens GP-vindere i Lillerød

 

Program til finalestævnet i Svendborg den 4.-6. juni

Fredag fra 17.00 til 21.30: første runde i alle puljer
Lørdag fra 9.30 til 14.00: anden runde i alle puljer
Lørdag fra 14.00 til 18.30: tredje runde i alle puljer
Søndag fra 10.00 til 12.30: Semifinaler
Søndag fra 13.00: Finaler i 3 runder (mix, singler og doubler)

Kort om Grand Prix Circuit

Selvom nogle spillere/par har kvalificeret sig med flere point end andre, er det endelige resultat bestemt ikke givet på forhånd. Finalestævnet afvikles nemlig med et indledende puljespil, hvor de to bedste fra hver pulje går videre til semifinalerne, før vinderne af disse mødes i finalen.

Grand Prix Circuit bliver spillet med dommere og linjedommere og har en præmiesum mellem 30.000-50.000 kr. til de almindelige Grand Prix Circuit-turneringer, mens finalestævnet har en minimumpræmiesum på 100.000 kr.

Grand Prix Circuit er for danske sub-elite seniorspillere samt talentfulde U17- og U19-spillere. Mesterrækketurneringen består af fire mesterrækketurneringer samt en finaleevent. I hver kategori er der 16 deltagere, hvoraf 2-4 singler/doubler vil kunne modtage et wildcard. Til finalestævnet er de otte bedste kvalificeret ud fra de point, som de har samlet sammen i løbet af de fire foregående turneringer.

Fordelingen af turneringerne:

28.–30. august 2020: Højbjerg
25.–27. september 2020: Skovshoved
27.–29. november 2020: Lillerød
30. april– 2. maj 2021: ABC Aalborg
4.–6. juni 2021: Finalestævne: Svendborg

Læs mere: Sådan er Grand Prix Circuit-formatet

Læs også: Reglement for Grand Prix Circuit-turneringerneTags: ,
Kategori: ,