Hvidovre-træner Rune Ulsing er årets tredje og sidste bud på, hvem der skal vinde Badminton Danmarks Talentpris 2021. Den tidligere topspiller er indstillet til prisen på baggrund af sin afdæmpede person, sine evner til at balancere kravstillen og omsorg for sine spiller og et overordnet set vægtigt stykke ungdomsarbejde, der har skabt stærke resultater i HBC.  

 

Han har været fast inventar i Hvidovre Badminton Clubs rundbuehal stort hele livet og ikke mindst har han i den grad sat et gevaldigt aftryk på klubben og de mange talenter, der er udklækket i HBC.

Rune Ulsing er en talenttræner i særklasse, og blandt andet derfor er han blandt de tre nominerede til Badminton Danmarks Talentpris 2021. En nominering, der i den grad vækker stolthed hos Rune Ulsing.

– Vi bor jo i et land med rigtig mange meget kompetente trænere, som jeg nyder godt af at snakke med og får en masse inspiration fra. Så det er selvfølgelig en kæmpe ære at være nomineret til en pris iblandt dem, siger han.

Læs også: Anden kandidat til Badminton Danmarks Talentpris: Thomas Nielsen

Rune Ulsing er nomineret til prisen på baggrund af blandt andet sit rolige og muntre gemyt og ikke mindst det leje mellem omsorg, respekt og kravstillen til sine spillere, som han balancerer forbilledligt ifølge Badminton Danmarks talentudviklingschef, Lars Uhre.

– Rune har gennem mange år været hjørnestenen i HBC’s ungdomsarbejde og er hovedårsagen til klubbens store fremgang på dette område. Han tager sig godt af sine spillere og har udviklet sig til også at kunne håndtere hårde og udfordrende problemstillinger på sin egen, afdæmpede facon, siger Lars Uhre.

Læs også: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris: Sune Gavnholt

For Rune Ulsing selv er det essentielt, at hans spillere har det godt både på og uden for banen, fortæller han. Desuden vægter han, at muligheden for at udvikle sig til højeste niveau skal være til stede.

– Jeg har det på den måde, at mine spillere jo skal fungere i deres daglige virke. I alle henseender af livet og ikke kun badmintonmæssigt, for så bliver det bare ikke sjovt i længden. De skal nyde processen med at udvikle sig, og for dem, der gerne vil udvikle sig til øverste hylde, vil jeg også gerne, at vi har et miljø, hvor de har mulighed for netop det, siger Rune Ulsing og understreger:

– Men det skal hele tiden være spillerne, deres mål, ambitioner og motivation, som driver værket. For at nå derop kræver det selvfølgelig, at der stilles krav til dem, og der mener jeg, at det er utrolig vigtigt at have en god relation, en god forståelse for hinanden og at udvise omsorg for den enkeltes situation, så man kan have en god dialog – også når tingene er svære, siger han.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2021 kåres ved UDM 2021 i Greve i den kommende weekend.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og se tidligere vindere