Medlemmer - Bredde - Glæde - Fællesskab - Udvikling - Medlem - Omklædning - VICTOR - FZ FORZA - Emil Lyders - Photoshoot
Emil Lyders, Badminton Danmark

Nyt fra hovedbestyrelsen: Intentionen er altid at gøre det bedste for badminton i Danmark

August 6, 2021 07:57 Skrevet af

Badminton Danmarks eventansvarlige, Jeanette Lund Clausen, har denne gang teksten i ‘Nyt fra hovedbestyrelsen’. Den benytter hun til at fortælle om eventstrategien i Danmark, som forhåbentlig skal være med til at sende individuelt VM til Danmark i 2030, og så sætter hun ord på den svære nedlukning i foråret, og tankerne bag beslutningerne fra hovedbestyrelsen og administrationens side. God fornøjelse.

 

Ikke et øje var tørt, at da hele Danmarks Viktor Axelsen i mandags vandt guld i herresingle ved OL i Japan – Viktor var aldeles suveræn hele turneringen igennem, og i finalen var der heldigvis heller ingen tvivl om, at han var den rette vinder.

Et kæmpe tillykke til Viktor med OL-guldet, som var så vel fortjent!

Knapt er lyset slukket på badmintonbanerne i Japan, før vi kan begynde at se frem til en stor og historisk begivenhed på dansk jord til efteråret. Til oktober er Aarhus nemlig vært for Thomas & Uber Cup (VM for hhv. herre- og damehold), hvilket bliver første gang nogensinde, at eventet afvikles på europæisk jord.

Læs også: Nyt fra hovedbestyrelsen: Valg til tre poster i hovedbestyrelsen

Lige i hælene på Thomas & Uber Cup følger vores traditionsrige Denmark Open i Odense. Vi håber bare på og krydser fingre for, at pandemien ikke kommer til at ødelægge årets to største internationale badmintonevents på dansk jord, hvor vi kan se alle de store OL- og verdensstjerner, og ikke mindst vores egne danske stjerner ”live” og på tæt hold. Det bliver enestående og fantastisk, er jeg sikker på.

Ser vi lidt længere frem, er Danmark også vært for individuelt VM i 2023, hvilket ikke er en ren tilfældighed. Værtskabet for VM individuelt vil altid være en del af Badminton Danmarks eventstrategi, da det næst efter OL er det ypperste og mest prestigefyldte event at afvikle.

Det er således også hovedbestyrelsens plan at søge om værtskabet for VM individuelt i 2030, hvilket forhåbentlig vil falde sammen med forbundets 100-års jubilæum. Badminton World Federation (BWF) beskriver Badminton Danmark som værende en af de bedste og mest velorganiserede i verden, når det kommer til planlægning og eksekvering af store events. Sådanne kvalifikationer har naturligvis en stor betydning, når BWF tildeler værtskaberne for deres årlige events.

Læs også: Nyt fra hovedbestyrelsen: Budget for 2021

Det er derfor en beskrivelse, vi i Badminton Danmark er enormt stolte af, men der arbejdes også hårdt for sagen. Vi har i Badminton Danmark virkelig dygtige og kompetente ansatte, der ledes af en lige så dygtig og kompetent direktør. Det er deres ekspertise og knowhow, der sammen med gode samarbejdspartnere, dedikerede værtsklubber, og fantastiske frivillige hjælpere får det hele til at lykkes.

Uanset om det er Thomas & Uber Cup, Denmark Open eller en anden af Badminton Danmarks turneringer eller mesterskaber, er det selvsamme ansatte, der lægger deres professionelle tilgang og årelange erfaring i planlægningen og afviklingen. De har haft det svært i den forgangne sæson; ligesom alle spillere, ledere og klubber i landet.

De har måtte planlægge rigtig mange aktiviteter, for så bare at få det aflyst eller i bedste fald rykket til senere på sæsonen. For ikke at nævne alle de skiftende retningslinjer og restriktioner, som de løbende har skulle forholde sig til og formidle videre i badmintonmiljøet. Det har været utrolig træls for alle parter, at der skulle gå så lang tid, før vi igen fik lov at åbne op for træning og turneringsaktiviteter. Derfor var det højeste prioritet for hovedbestyrelsen i Badminton Danmark (og vores tætte samarbejdspartner DGI Badminton for den sags skyld) at få sat gang i badmintonsporten hurtigt igen.

Læs også: Nyt fra hovedbestyrelsen: Vi må skride til handling nu

I første omgang for børn og unge under 18 år, som jo var den aldersgruppe, der var hurtigst tilbage på banerne. Det var ikke lige populært alle steder; børnene havde ikke trænet nok og risikerede skader eller en unfair regulering på ranglisten osv., og nogle klubber klagede over, at der pludselig lå alt for mange turneringer på samme tid. Blandt andet nogle af Badminton Danmarks egne events.

Alt sammen individuelt gode og helt naturlige argumenter taget situationen og tiden i betragtning. Men ikke de argumenter der kollektivt skulle afholde alle ungdomsspillere fra at komme i gang med at spille igen. Så der blev lukket op for aktiviteter igen, der hvor det var muligt og under de givne forhold, der var tilladte. Og nøj, hvor var der mange glade børn og unge mennesker i hallerne i de par måneder, hvor det lykkedes at afvikle turneringerne og de udsatte mesterskaber!

Og det var netop pointen med at forsøge at afvikle så mange turneringer og aktiviteter som muligt, før sæsonen reelt var slut: at undgå det hele gik i stå og få gang i badminton igen. Her er det vigtigt for mig at pointere, at de ansatte og hovedbestyrelsen i Badminton Danmark ikke gjorde alt dette for at genere, irritere eller favorisere hverken spillere, klubber eller forældre. Det er aldrig hensigten, selvom det på strømmen af indsendte klager nogle gange, føles som om, at nogle tror dette. Tværtimod gør både ansatte og vi frivillige i forbundet alt for, at alle tiltag og aktiviteter kommer badminton i Danmark til gavn.

Læs også: Nyt fra hovedbestyrelsen: Kommunikation, FN’s Verdensmål og DIF Strategiaftale

Om lidt er sommeren og feriestemningen forbi og næste sæson starter for os alle. Forhåbentlig bliver det en fantastisk sæson, vi går i møde! Jeg håber i hvert fald, at vi får gang i alle badmintonaktiviteter igen: træning, turneringer, holdturnering og vores store events, så alle os der elsker badmintonsporten på ny kan lade os begejstre af spillet enten som spiller, træner, leder eller frivillig mv.

Og så glæder jeg mig især til, at der kommer (forhåbentlig mange) tilskuere i hallerne igen. På eventsiden er sæsonen faktisk allerede skudt i gang, idet Esbjerg er vært for først den internationale Challenge-turnering VICTOR DENMARK MASTERS (d. 5-8. august) og dernæst RSL DM (d. 10-13. august). Her er der gode chancer for at se vores unge danske talenter prøve kræfter på internationalt niveau og derefter, om de kan slå vores erfarne og stærke topspillere i kampen om DM-titlerne.

Klik her for at købe billetter til RSL DM 2021

På vegne af hovedbestyrelsen Jeanette Lund Clausen, EventansvarligTags: ,
Kategori: , , ,