Takuro Hoki og Yugo Kobayashi vandt i to sæt over Kim Astrup og Anders Skaarup. – Jeg er bange for, vi blev for nemme at læse. Grundlæggende taber vi til nogle, der spiller bedre i dag, siger landstræner Jakob Høi.

 

Det blev til et nederlag i den første af søndagens to danske finaler ved VICTOR DENMARK OPEN.

Herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup tabte 18-21, 12-21 til Takuro Hoki og Yugo Kobayashi.

Det var danskernes første finale på hjemmebane i Odense Idrætshal og deres anden Super 1000-finale i karrieren. Første gang var ved China Open i 2018, hvor parret vandt.

– Jeg ville gerne have haft 100 procent winrate i en Super 1000-finale, men det var ikke sådan, det skulle være i dag. De spillede bedre, end vi gjorde. Desværre. Jeg har svært ved at evaluere på kampen lige nu, men jeg synes, det har været en fed og dog mere vanskelig uge, end det plejer at være. Det har været sindssygt fedt og så mange nye indtryk. Det skal man lige have noget tid til at fordøje, sagde Kim Astrup efter kampen.

Klik her for at se finaleprogrammet ved VICTOR DENMARK OPEN

Den 29-årige herredoublespiller forlader turneringen med en blandet fornemmelse.

– Jeg er skuffet, for jeg ville gerne have spillet vores bedste i dag. Vi havde en chance, og den konverterede vi ikke. Men jeg er stolt over, vi er tilbage i verdenstoppen. At vi står på podiet, er ikke noget, vi skal tage for givet.

– Der er få, der overhovedet kommer til at stå i en Super 1000-finale, og det er det, vi alle træner for. At vinde medaljer ved de store ting. Og Denmark Open på hjemmebane er en stor størrelse, og det fik jeg at mærke i denne uge, understreger Astrup.

Selvom japanerne var useedede, så var der ingen tvivl om, at der ventede en svær opgave for danskerne på hjemmebanen.

Hoki og Kobayashi havde tidligere i turneringen blandt andet sendt OL-guldvinderne i herredouble, Lee Yang og Wang Chi-Lin, ud af turneringen.

Læs også: To af finalekategorierne ved VICTOR DENMARK OPEN er dansk besat: Ikke set siden 2010

I søndagens finale kom japanerne bedst fra start efter blandt to lette fejl af danskerne i servesituationen.

Når duellerne kom i gang, havde Astrup og Skaarup godt fat i defensiven og formåede flere gange at få vendt spillet, så de fik overtaget i duellerne.

Første danske føring i kampen kom ved 10-9, da Skaarup smashede bolden ned. Kort efter gjorde Astrup det samme, og så var der dansk føring ved opholdet.

De gode danske takter fortsatte til 15-12, inden japanerne fuldstændig fik overtaget. De styrede duellerne, mens Astrup og Skaarup ikke længere kunne stå imod i defensiven.

Læs også: Axelsen skal bryde grum statistik mod Momota i VICTOR DENMARK OPEN-finalen

Det resulterede i, at Hoki og Kobayashi vandt otte ud af ni dueller og reelt sikrede første sæt.

Efter sidebyttet fulgte danskerne med til 5-6, men igen satte japanerne en god stime sammen. Syv point i træk tog de, inden Astrup og Skaarup fik bremset den. Generelt kom der flere fejl fra danskerne, og på matchbolden sendte Astrup servereturneringen i nettet.

– Set udefra var de andre for gode. Vi løb tør for løsninger, og de løsninger, vi kom frem til, var på forkerte tidspunkter og lidt for karikeret. Så jeg er bange for, vi blev for nemme at læse. Grundlæggende taber vi til nogle, der spiller bedre i dag, siger landstræner Jakob Høi.

Senere søndag spiller Viktor Axelsen finale. Det gør han mod førsteseedede Kento Momota.

Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.