Hans-Kristian Solberg Vittinghus - glæde - jubel - knyttet næve -
Badmintonphoto

Flere danske spillere efterudtaget til individuel VM

November 10, 2021 09:05 Skrevet af

Danmark bliver repræsenteret fire gange i både herresingle og damedouble ved VM i Huelva. Yderligere fire debutanter er udtaget.

 

Antallet af danske konstellationer i damedouble fordobles til det individuelle VM i december.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har taget imod muligheden for at udtage parrene Mette Poulsen og Alexandra Bøje samt Amalie Schulz og Christine Busch.

Læs også: Mads Kolding stopper sin internationale karriere

Desuden er Hans-Kristian Solberg Vittinghus også udtaget til verdensmesterskabet, der spilles fra 12.- 19. december i den spanske by Huelva.

– Vi har i en sen kvalifikationsfase fået mulighed for at udtage nogle ekstra spillere til VM, og det har vi takket ja til, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

– For Hans-Kristian, Alexandra og Mette var det en ’no-brainer’, da de indgår i henholdsvis vores herresingle- og damedoublesatsning. I forhold til Amalie og Christine, så er Amalie optaget i vores eliteprogram, og pigerne træner fast på NETC (Nationale Elite Træningscenter). Vi ser det således som en god mulighed for at give et ungt damedoublepar, som vi satser på, en vigtig mesterskabserfaring.

– Vi ser frem til at se dem – og alle de andre danske spillere – i aktion ved VM i december, siger Meibom.

Læs også: Thyrri og Lundgaard udtaget til individuel VM

For 35-årige Vittinghus’ vedkommende bliver det ottende gang, han skal deltage ved det individuelle VM, og glæden over at blive udtaget er fortsat stor.

– Det er jeg vildt glad for. Det er ikke sikkert, jeg har så mange gange tilbage, så jeg sætter stor pris på at komme med.

– Jeg har en stærk forventning om, at jeg kan ramme min topform. Det er det, jeg har planlagt sæsonen efter. Og hvis jeg gør det, så tror jeg på, jeg har en chance mod de fleste spillere i verden, siger Vittinghus, hvis bedste resultat var i debuten i 2011, hvor han nåede kvartfinalen.

For de andre fire spillere er det første gang, de skal af sted til et individuelt VM. En af dem er Amalie Schulz, som også fik sin debut ved Uber Cup – VM for damehold – i oktober på dansk grund.

– Det er ret vildt. Det bliver mega fedt at prøve, og jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg har en forventning om, at det bliver en fed oplevelse, hvor man får en masse erfaring om, hvordan det foregår, siger 20-årige Schulz, som blev kåret til Årets Komet 2020.

Læs også: Første danske spillere udtaget til individuel VM

Sammen med doublemakkeren Christine Busch får de to dermed muligheden for en intens VM-træning, hvor de kan få trænet en masse sammen.

– Det bliver sjovt at komme med til VM. Jeg tror ikke, nogen af os havde forventet, vi skulle spille det, så jeg er overrasket og glæder mig meget til det. Det bliver også meget fedt at få lov til at træne samme og bygge videre på vores spil, siger Christine Busch.

Modsat får Alexandra Bøje og Mette Poulsen ikke flere ugers træning op til VM, da de i de kommende uger er i Indonesien for at spiller Super 750-turneringen Indonesia Masters og Super 1000-turneringen Indonesia Open.

– Desværre får vi ikke den lange træningsblok op til VM, som jeg gerne ville have haft, siger Poulsen, som dog er fortrøstningsfuld inden sin individuelle VM-debut.

– Det er dejligt, det endelig sker. Det er mega lækkert, vi kommer af sted, og vi har spillet rigtig godt på det seneste. Så det er rigtig fedt, siger Mette Poulsen.

Udover damedouble skal makkeren Alexandra Bøje også spille mixeddouble ved VM. Det gør hun med Mathias Christiansen.

Få overblikket over de danske spillere til individuel VM i december:

Herresingle:

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Rasmus Gemke
 • Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Damesingle:

 • Mia Blichfeldt
 • Line Christophersen

Herredouble:

 • Kim Astrup og Anders Skaarup
 • Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri

Damedouble:

 • Sara Thygesen og Maiken Fruergaard
 • Amalie Magelund og Freja Ravn
 • Mette Poulsen og Alexandra Bøje
 • Amalie Schulz og Christine Busch

Mixeddouble:

 • Alexandra Bøje og Mathias Christiansen
 • Niclas Nøhr og Amalie Magelund

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,