Philip Tu Duong

Dansk dommer begejstret efter første udenlandstur: – Har givet mig blod på tanden

November 12, 2021 08:00 Skrevet af

Både fagligt og socialt kan Philip Tu Duong tage en masse ting med, efter han for første gang var dommer ved en international turnering.

 

Philip Tu Duong og Morten Rørtoft fik i oktober en stor oplevelse i deres spæde dommerkarrierer.

Begge var af sted på deres første tur til en international turnering. Det var ved Bulgarian International i hovedstaden Sofia fra 7.- 10. oktober.

– Jeg var mega spændt. Spillestedet var lidt specielt, da det lå på første sal i et stort center. Men generelt lå det hele centralt også i forhold til lufthavnen, og folk var virkelig flinke, så det var en megafed oplevelse, siger Philip Tu Duong, som er international forbundsdommer hos Badminton Danmark.

Læs også: Danmark har fået syv nye internationale forbundsdommere

Ved turneringen indgik han i en rotationsordning, hvor han skiftevis dømte en kamp sammen med en ny dommerkollega. Enten som serve- eller stigedommer. På den måde nåede han at dømme en kamp med alle de andre dommere, som kom fra blandt andet Belgien, Tyskland, Tyrkiet og Bulgarien.

– Det var super nice at prøve diversiteten i at arbejde sammen med mange forskellige dommere, fortæller Philip Tu Duong.

Den danske dommer har taget en masse værdifuld erfaring med hjem i bagagen. Både fagligt og socialt.

Når han ikke dømte, opholdt han sig i hallen sammen med andre dommere og lærte dem bedre at kende. Det var der også mulighed for lørdag aften, hvor dommerne traditionen tro tog ud og fik en øl og gav hinanden snacks, der var medbragt hjemmefra.

– Jeg havde kun hørt om den tradition fra andre dommere, så det var sjovt at prøve det og smage noget fra hinandens kulturer. Der er bare et utrolig godt sammenhold, og det er hyggeligt at lytte til anekdoter fra de andre dommere, så det var fedt at være en del af, fortæller han.

Læs også: – Uddannelse af gode spillere kræver uddannelse af gode trænere

Samlet set var turen en helt unik oplevelse, som gør, at han blot er endnu mere motiveret for at nå sine drømme.

– Det har givet mig blod på tanden i forhold til at komme til at dømme højere turneringer som Super 1000 og Denmark Open. Det var vildt fedt at komme ud og få nogle gode kampe på et højere niveau, siger Philip Tu Duong.

Sammen med Morten Rørtoft kunne han se, at der var dansk succes i to af kategorierne i turneringen.

Amalie Cecilie Kudsk og Signe Schulz vandt damedoublefinalen med 21-8, 21-17 over det tyrkiske par Yaseman Bektas og Cansu Ercetin.

Kudsk vandt også i mixeddouble, da hun sammen med Kristian Kræmer ligeledes slog et tyrkisk par. Emre Sonmez og Zehra Erdem blev besejret med 21-15, 21-15.

Klik her for at læse mere om, hvordan du kan blive dommer. Tags: ,
Kategori: , , ,