Badmintonphoto
Badmintonphoto

Første dag ved VM bød på danske favoritsejre og overraskelser

December 12, 2021 18:22 Skrevet af

Første dag ved verdensmesterskaberne i badminton i Huelva blev en blandet danske affære med både sejre og nederlag til de danske konstellationer. I alt var der fem danske kampe programmet, hvoraf fire af dem udmundede sig i danske sejre. Få et overblik over dagens danske kampe. 

Dagens første danske sejr hev Rikke Søby/Mikkel Mikkelsen i land. De to levede op til favoritværdigheden og vandt deres kamp 21-10, 21-12 over Philip Birker/Katharina Hochmeier fra Østrig. Sejren blev sikret efter en koncentreret indsats, fortæller assisterende landstræner Thomas Stavngaard.

– Rikke og Mikkel var koncentreret fra start. Her viste de, at var meget bedre og de satte sig hurtigt på kampen. De spillede frit, lukkede ikke modstanderne ind i kampen og fik eksekveret kampen hurtigt, så alt i alt en rigtig fin kamp, lyder det fra en tilfreds Stavngaard.

I næste runde venter det stærke franske par Thom Gicquel/Delphine Delrue, der sad over i første runde. Selvom danskerne aldrig har vundet over franskmændene, så er der håb for, at den kan lykkes denne gang.

– Der er bestemt muligheder i den kamp. Det handler om, at Mikkel og Rikke får taget initiativet, at de er offensive og at de får flyttet bolden. Gør de alt det, så kan de sagtens drille franskmændene, fortæller Stavngaard, der håber, at den gode turneringsstart for mixeddouble kan give danskerne en god potion selvtillid inden næste kamp.

Læs også: Speciel dansk optakt til individuel VM

Dagens store overraske stod damedoubleparret Christine Busch og Amalie Schulz for. Den danske damedouble stod over Johanna Magnusson og Clara Nistad fra Sverige. Danskerne kom bedst fra start og ved ophold i første sæt var de foran 11-4. Selvom svenskerne kom tilbage i sættet, formåede danskerne at vinde det tætte sæt 22-20.

I andet sæt var det modsat første sæt svenskerne, der kom bedst fra start. Heldigvis lykkedes det de danske underdogs at besejre svenskerne 21-17 i andet sæt.

Læs mere og få overblikket over de danske spillere til individuel VM

Dagens første danskere i aktion var Amalie Magelund/ Niclas Nøhr. I første sæt var der spænding til det sidste, men danskerne missede en sætbold og endte med at sættet 21-23. Et kampafgørende moment, hvis du spørger Stavngaard, der coachede mixeddoublen under kampen.

-Slutningen af første sæt var afgørende for kampen. Vi skulle havde vundet det første sæt, men Niclas og Amalie smider desværre nogle dumme bolde på uheldige tidspunktet. Det virkede lidt som om, at de havde for meget respekt for modstanderne, fordi der stod Kina på ryggen af dem, siger Stavngaard.

Danskerne taber desværre også andet sæt, og dermed er parret ude af dette års verdensmesterskab.

Klik her og læs om Julie Dawalls VM-udtagelse

Dagens største danske debutsejr stod Julie Dawall Jakobsen for, da hun vandt sin første VM-kamp nogensinde 21-13, 21-12 over Israelske Ksenia Polikarpova. Tirsdag venter der Julie hård modstand, når hun skal bide skeer med tiendeseedede Michelle Li fra Canada.

Læs også om Eipe/Kjærs VM-udtagelse

Dagens sidste kamp med dansk deltagelse var herredoublekampen mellem Joel Eipe/Rasmus Kjær og Attri Manu/Reddy Sumeeth. Der var lagt op til en spændende kamp mellem de to par, der aldrig før har mødt hinanden.

Heldigvis set med danske briller var det verdensranglistens nr. 55 Eipe/Kjær, der efter trak sig sejrrigt ud af kampen. Sejren kom i land efter cirka en halv times spil og ender 21-16, 21-15.

Få et overblik over morgendagens kampe her!

I morgen er der atter danske kampe på programmet, når Anders Antonsen, Mia Blichfeldt, Christiansen/Bøje, Rasmus Gemke og mange andre danskere skal i aktion ved verdensmesterskaberne.

Husk, at du kan se de danske kampe direkte på TV2 sport hele dagen i morgen.Tags:
Kategori: , , , ,