Niclas Nøhr - Huelva - VM -
Badmintonphoto

Mette Poulsen og Niclas Nøhr stopper på landsholdstræningen

januar 10, 2022 09:01 Skrevet af

Mette Poulsen og Niclas Nøhr stopper på landsholdstræningen i Brøndby efter en god dialog med Badminton Danmarks sportslige ledelse. – I processen med at skabe nye doublekonstellationer har vi ikke kunne tilbyde dem det, som de efterspurgte, siger Badminton Danmarks Elite- og sportschef, Jens Meibom.

 

Klik her og køb billet til VICTOR DM 2022 i Esbjerg

I forbindelse med Badminton Danmarks sammensætning af doublekonstellationer er der i puslespillet ikke blevet plads til Mette Poulsen og Niclas Nøhrs brikker.

– Landstrænerne har haft en god dialog med både Mette og Niclas omkring deres ønsker for et videre samarbejde. I sidste ende kunne vi ikke tilbyde dem det, som de efterspurgte. I og med, at der således ikke er et sportsligt projekt omkring dem, kan vi ikke tilbyde dem fortsat samarbejde Det er en helt naturlig del af elitesport, men derfor er det stadig vemodigt at sige farvel til to spillere, der har bidraget til dansk badminton igennem mange år, siger Badminton Danmarks Elite- og sportschef, Jens Meibom.

– Vi vil gerne takke Mette og Niclas for deres bidrag til dansk badminton. De har vundet medaljer til Danmark ved flere mesterskaber, og været professionelle og værdifulde spillere for træningsmiljøet på det Nationale Elite Træningscenter. Vi ønsker dem begge to alt det bedste fremover og håber, at de stadig vil bevare deres engagement i sporten fremover, siger Jens Meibom.

Læs også: Giv din stemme: Her er de nominerede til Årets Badmintonspiller 2021

Begge spillere er også afklaret med, at gulvet i Brøndby Hallen ikke længere skal være deres daglige arbejdsplads.

– Jamen jeg har det OK. Jeg var ret åbent i dialogen med Kenneth (Jonassen, red.), omkring hvad der skulle til for, at jeg kunne blive. Det var desværre ikke en mulighed, og jeg var afklaret med, hvad jeg kunne se mig selv i, og da det ikke kunne blive sådan, er jeg okay med beslutningen, siger Mette Poulsen.

– Jeg er afklaret med beslutningen. Jeg har haft gode snakke med Kenneth (Jonassen, red.) og Thomas (Stavngaard, red.). Jeg ville rigtig gerne have fortsat, men vi fik en god snak om mulighederne og fremtiden i mixeddouble, og der kunne vi ikke nå til enighed. Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg har respekt for beslutningen, siger Niclas Nøhr.

Læs også: Amalie Magelund og Niclas Nøhr indleder makkerskab med solid sejr

30-årige Niclas Nøhr begyndte på det Nationale Elite Træningscenter i 2014 og har siden blandt andet vundet guldmedaljer til Danmark ved European Games 2015, samt EM for blandede hold i 2019 og 2021, mens det blev til sølv ved EM i 2016.

Derudover har han kunne kalde sig danmarksmester tre gange i henholdsvis 2018, 2020 og 2021 og vinder af Spain Masters og Orleans Masters. Nøhr opnåede sin højeste placering på verdensranglisten i 2018 sammen med Sara Thygesen som nummer 16.

– Det har været en fantastisk tid, siden jeg kom ind i 2014. Der er sket helt vildt meget. Både med forbundet som organisation, med spillerne og staben. Det har været en fantastisk rejse for mig. Som atlet vil man sikkert altid gerne have opnået mere, end det man har gjort. Men jeg er stolt og glad for det, jeg har opnået. Det havde jeg ikke opnået uden Badminton Danmark, mine kollegaer og setup’et omkring mig, og jeg kommer til at savne alle de venskaber og bånd, jeg har på træningen. Det vil jeg aldrig nogensinde være foruden, siger Nøhr.

Læs også: RSL DM 2021: Her er danmarksmestrene anno 2021

28-årige Mette Poulsen har været optaget på det Nationale Elitetræningscenter af to omgange. Fra 2011-2017 som damesinglespiller og fra 2018-2022 som damedoublespiller. Poulsen har vundet en EM-bronzemedalje i 2017 på hjemmebane i Kolding, guld med det danske damelandshold ved EM for hold i 2016 og 2020 samt DM-guld i 2017 og 2018 som damesingle.

På turneringsfronten har Poulsen blandt andet vundet Scottish Open 2016 og Norwegian International i 2018. Poulsens højeste placering på verdensranglisten som damesingle var i 2017 som nummer 26, mens hun som damedoublespiller nåede op blandt verdens 29 bedste sammen med Alexandra Bøje.

– Jeg kommer til at savne miljøet og en masse mennesker. Det har været ens arbejde i mange år, og jeg har bygget en masse relationer op, og det kan jeg godt mærke, at jeg kommer til at savne. Det bliver nok det, der bliver sværest at komme videre fra, siger Mette Poulsen.

Begge spillere har mulighed for at fortsætte på det Nationale Elite Træningscenter de næste tre måneder. Det har Mette Poulsen som udgangspunkt har takket nej, mens Niclas Nøhr overvejer muligheden.Tags: , ,
Kategori: , , ,