Kender du en talenttræner, en cheftræner/sportschef, en leder eller en ildsjæl i klubben eller en anden sammenhæng, der i løbet af de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton, så kan du nu være med til at anerkende den person.

 

Bag hver en topspiller står adskillige ildsjæle, trænere, frivillige, forældre med flere. Én af dem skal krones med Badminton Danmarks Talentpris.

I 2021 løb cheftræner Thomas Nielsen fra abc Aalborg med prisen for sin drivende kraft i opbygningen af et bæredygtigt system i abc Aalborg, hvor mange talentfulde spillere er udklækket. Det er blandt andet på den baggrund sammenkoblet med hans vedvarende videbegær og motivation til fortsat udvikling, at han var indstillet til prisen.

– Det er en stor anerkendelse. Især fordi det er andre trænere og ledere, der har stemt, så det er jeg enormt glad og stolt over, lød den umiddelbare reaktion fra Aalborg-træneren, da han modtog prisen ved UDM sidste år.

Læs også: Thomas Nielsen er vinderen Badminton Danmarks Talentpris 2021

 

Sådan indstiller du din kandidat

Indstillingen af din kandidat sendes til ulja@badminton.dk senest den 01-03-2022 kl. 12.00. Indstillingen skal ske skriftlig og indeholde en motivering på maks. en A4-side, hvori der begrundes, hvorfor kandidaten skal vinde Badminton Danmarks Talentpris ud fra de nedenstående kriterier. Der skal medsendes et billede af kandidaten, og det skal fremstå tydeligt, hvem afsenderen er. Alle har mulighed for at indstille kandidater til prisen.

Blandt de indstillede kandidater vil Badminton Danmarks Talentpris-panel nominerer tre kandidater, og ligeledes kan panelet selv nominere op til yderligere to kandidater til Badminton Danmarks Talentpris. Medlemmernes af Badminton Danmark Talentpris-panel 2022 er:

 • Vakant, Eliteansvarlig i Badminton Danmarks hovedbestyrelse
 • Jens Meibom, Sportschef i Badminton Danmark
 • Lars Uhre, Talentudviklingschef i Badminton Danmark
 • Vakant, Talentudviklingsleder i Badminton Danmark
 • Rune Ulsing, U19 Cheftræner i Badminton Danmark
 • Thomas Nielsen, sidste års vinder af Badminton Danmarks Talentpris

Den endelige prismodtager vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere – heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Læs også: Jakob Poulsen vinder talentprisen 2020: – En kæmpe glæde at se spillerne til UDM

 

Info om Badminton Danmarks Talentpris

Badminton Danmarks Talentpris går til en talenttræner, en cheftræner/sportschef, en leder og en ildsjæl i en klub eller en anden sammenhæng, som i løbet af de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.

Fokus for prisen er talentarbejdet med børn og unge under 18 år, hvad enten man arbejder overordnet med alle aldersgrupper/niveauer eller man har valgt at specialisere sig i forhold til en mere specifik aldersgruppe/niveau.

 

Tidligere vindere:
2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand Badmintonklub

 

 

Kriterier for nominering og kåring af vinderen af Badminton Danmarks Talentpris.

Kandidaten har arbejdet med udvikling af badmintonspillere og badmintonmiljøer samt være ambassadør for badmintonsportens værdier glæde, udvikling, fællesskab og oplevelser. Kandidatens indsats er kendetegnet ved at tilgodese på bedste vis og i bredt omfang følgende:

 

Talentudviklingsmiljøet, f.eks. ved

 • At træning og aktiviteter byder på udfordringer, kræver fokus og engagement
 • At alle tager medansvar for udvikling og samarbejde både af sig selv og miljøet
 • At der er fokus på at styrke de sociale relationer, glæde og trivsel i miljøet
 • At der udvises engagement og oprigtig interesse for badmintontalenterne – både som unge spillere og som unge mennesker.

 

Badmintonmæssige og personlig udvikling, f.eks. ved

 • At der fokuseres på badmintonspillernes langsigtede udvikling frem for det kortsigtede resultat.
 • At træningen tilgodeser principperne i aldersrelateret træning
 • At der fokuseres på udvikling af sportslige, personlige og sociale kompetencer
 • At der fokuseres på at spillerne lærer at mestre den med- og modgang, de oplever i deres badmintonkarriere.
 • At spillerne klædes på til at håndtere overgangen fra ungdomsspiller (talent) til seniorspiller (elite).

 

Egne kompetencer og udvikling, f.eks. ved

 • At engagere sig i sin egen udvikling samt uddanne og dygtiggøre sig specifikt i forhold til at arbejde med og udvikle unge talenter.

 

Prisen betragtes som en ”One time Award”, og derfor er det ikke muligt at indstille tidligere vindere. Tidligere nominerede kan godt indstilles igen. Ansatte og frivillige i Badminton Danmark kan ikke indstilles på baggrund af deres arbejde for Badminton Danmark, men godt for deres arbejde/indsats for talentudviklingen andre steder, for eksempel i en klub.