Foto: Badminton Danmark

Team Danmarks ernæringsfysiolog giver tre gode råd til kosten

March 22, 2022 08:44 Skrevet af

Majke Jørgensen er tilkoblet de danske landsholdsspillere i badminton i forhold til at give god råd omkring kost og væskeindtag.

 

Særligt for eliteatleter spiller kosten en stor rolle for at kunne præstere optimalt både til træning og mesterskaber.

Derfor var Team Danmarks ernæringsfysiolog Majke Jørgensen inviteret i Badminton Danmarks podcast for at dele ud af sin viden på det område, og hvad eliteatleter skal være opmærksomme på i forbindelse med sin kost.

Læs også: Frank Hvam i ny podcast-episode: Badminton er en fuldstændig fantastisk sport

Her fortalte hun blandt andet om, hvor meget henholdsvis kulhydrater, protein og fedt skal indgå i ens kost. Hvor morgenmaden er essentiel som eliteatleter – og ikke nær så vigtig som motionist – og hvorfor det ikke er nok at slukke tørsten med vand efter hård træning.

Desuden gav hun følgende gode råd, som kan bruges af både eliteatleter og ikke eliteatleter.

  1. Få en varieret basiskost

– Jeg oplever, at forskellige tilskud som eksempelvis aminosyre, koffein eller kreation får lov til at fylde ret meget. Men det er så så marginalt, det kan rykke. Hvis man får varieret kost og får styr på de der basisting, så kan du rykke dig kilometer meget. Så prøv at komme lidt back to basic er mit vigtigste råd, siger Majke Jørgensen.

Læs også: Ny Badminton Danmark Podcast-episode: – Det var en drøm, der gik i opfyldelse

  1. Tidspunktet for måltiderne er ikke afgørende

– Det kommer sig ikke så nøje, hvilke tidspunkter man spiser på. Det er mere, at man får det fordelt hen over dagen. Så hvis du skubber det lidt om morgenen, at du får det her sene aftensmåltid.

  1. Få nok d-vitamin i vinterhalvåret

– For nogle år siden begyndte der at komme anbefalinger om at få mere d-vitamin. Team Danmark tilbyder nogle blodprøvescreeninger til alle eliteatleter, og ud af 100 prøver er der omkring 70, der ligger for lavt på d-vitamin. Så det ligner faktisk, der er noget at komme efter det. Fra oktober til april anbefales alle – både ikke eliteatleter og eliteatleter – at få få 10 mikrogram d-vitamin om dagen. Det er svært at spise sig til det, så det skal nok være igennem kosttilskud.

 

Her kan du klikke dig direkte videre til SpotifyItunes, Google Play eller downloade afsnittet via dette link.

Lyt med og læg meget gerne en anmeldelse til os, så vi kan blive endnu bedre til næste gang.

Hvis I kan lide, hvad I hører, så husk at trykke follow og del gerne podcasten med jeres venner og familie.

 Tags: , , ,
Kategori: , , ,