Emil Lyders, Badminton Danmark

Lille nedgang i medlemstal i badmintonsporten

April 6, 2022 07:59 Skrevet af

Trods færre badmintonmedlemmer i 2021 er både DGI og Badminton Danmark lettede over, at tilbagegangen ikke har været slemmere taget nedlukningerne i betragtning under Covid-19.

 

Der var færre personer i alderen 40-60, som greb badmintonketsjeren i 2021. Til gengæld var der et stigende antal medlemmer hos børn, der endnu ikke havde ramt teenagealderen.

Det viser nye medlemstal for 2021 i badmintonsporten, som er lavet af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI).

Læs også: Kim Astrup: – Jeg er glad for, jeg havde mange år med forskellige sportsgrene

I alt faldt medlemstallet hos badminton med cirka 1,5 procent i forhold til 2020. Det svarer til en nedgang på 1.721 medlemmer. Dermed var der i alt 113.524 registrerede medlemmer sidste år.

2021 var atter præget af nedlukninger og restriktioner for særligt indendørs idræt på grund af Covid-19, ligesom det gjorde sig gældende for 2020.

– Der har været fremgang at spore blandt de yngste, mens der blandt de ældre har været et fald i medlemstallet. Sådan ser det også ud på klubniveau, hvor nogle er gået frem, mens andre klubber har haft det sværere under Covid-19. Det er noget, vi er opmærksomme på. Men når man tænker på, at det har været hårde nedlukninger i 2021 for indendørs idræt, så synes jeg, det kunne have set meget værre ud, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Læs også: Manden bag de danske stjerners fysik forklarer vigtigheden af fysisk træning i badminton

Preben Buchholtz, formand for DGI Badminton er glad for, at det igen er muligt at slå til fjerbolden i landets idrætshaller.

– Jeg er meget taknemmelig for den kæmpe indsats medlemsklubber, frivillige ledere og trænere har ydet i tiden, hvor restriktioner skulle omdannes til løsninger i hverdagens organisering og træning i badmintonverdenen. Tak til alle jer som brænder for badminton og har holdt ud. Det er jeres indsats, som gør, at vi trods en mindre nedgang i medlemstal stadig kan være optimistiske om fremtiden. I Badminton Danmark og DGI Badminton fortsætter vi det gode samarbejde for badminton i Danmark, så der er plads til endnu flere i alle aldre, som har lyst til at spille badminton, siger Preben Buchholtz.

Samlet set er medlemstallene på tværs af idrætsgrenene steget for DIF og DGI i 2021. Her er der kommet 12.101 nye medlemmer, så der i alt er 2.228.776 medlemmer under DIF og DGI.

Medlemstallene er for kalenderåret 2021, og et medlem tæller med i statistikken, når der er tale om et medlemskab i mindst tre måneder af året.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,