Allan Høgholm, Badminton Danmark

Vendsyssel og Højbjerg/ViaBiler klar til finalebrag ved VICTOR Final 4

april 20, 2022 22:19 Skrevet af

Vendsyssel levede op til favoritværdigheden ved VICTOR Final 4, da de storsejrede med 5-1 over Værløse. I morgendagens finale er der jysk opgør, når Vendsyssel møder Højbjerg/ViaBiler, der i den anden semifinale slog Skovshoved med 5-2.

 

Finaleslaget ved dette års VICTOR Final 4 bliver mellem Vendsyssel og Højbjerg/ViaBiler. Det står klart efter onsdagens semifinaler, der begge endte i jyske holdsejre. Værløse møder Skovshoved  i bronzekampen.

Vendsyssel fik taget revanche mod Værløse, der ved sidste års VICTOR Final 4 slog nordjyderne ud af semifinalen. Men i år var rollerne byttet rundt, da Vendsyssel storspillede og vandt 5-1 over Værløse.

Køb billet til finalen og bronzekampen ved VICTOR Final 4 her

Vendsyssels cheftræner, Allan Kolbro Nielsen, var naturligt glad for pladsen i VICTOR Final 4-finalen i morgen, der bliver den første finale for nordjyderne i den bedste danske badmintonrække.

– Jeg er super glad og stolt. Ja, bare lykkelig. Vi er utroligt glade for at slå Værløse i dag. Den semifinale, vi spillede sidste år, den gjorde ondt. Den viste ikke det, Vendsyssel stod for, så jeg er glad for at vi havde den indstilling, vi kom med i år, siger Allan Kolbro Nielsen.

Semifinalen startede godt ud for nordjyderne, da Victor Svendsen lagde ud med en sejr i to sæt over Rasmus Messerschmidt med cifrene 21-15 , 21-16. I den anden herresingle sejrede Magnus Johannesen mod Ditlev Jæger med 22-20 , 21-14.

I begge mixeddoubler var der stor spænding, da begge opgør gik ud i tre sæt. I kampen mellem Robin Tabeling (EU)/Debora Jille (EU) og Andreas Søndergaard/Amalie Cecilie Kudsk endte første sæt 22-24 til Værløse-parret, men efter tre tætte sæt lykkes det alligevel Tabeling og Jille at hente sejren til Vendsyssel.

Læs også: Her er holdopstillingerne til VICTOR Final 4-semifinalerne

Beiwen Zhang (udl.) storsejrede over Amalie Cecilie Kudsk, og derfor kunne Kirsty Gilmour (EU) sende Vendsyssel i finalen mod Julie Dawall Jakobsen med en sejr. Selvom Vendsyssel-spilleren havde matchbold i andet sæt, måtte opgøret ud i et tredje og afgørende sæt, som dog alligevel endte med triumf og finaleplads. Det gav glæde i Vendsyssel-lejren.

– Jeg er glad for, at vi kunne afgøre det i seks kampe. Værløse er ikke nemme at slå, og de har masser af energi og fight. Vi har været godt forberedte. Vi har vidst, hvad der kom mod os, og det viste spillerne til UG, at de var klar til, siger Vendsyssel-cheftræneren.
Læs også: Nu kan du læse dette års VICTOR Final 4-magasin
I den anden semifinale var der også flere tætte kampe, da Højbjerg/ViaBiler slog Skovshoved efter med 5-2 syv spillede kampe. Finalepladsen betyder meget for det østjyske hold, og cheftræner Michael Kjeldsen var også stolt af holdets præstationer i semifinalen.

– Jeg er meget rørt. Højbjerg har ikke været i finalen siden 1980’erne, hvor vi vandt i 1987. Så det er helt fantastisk at være der igen, siger Michael Kjeldsen.

Anders Skaarup Rasmussen og Selena Piek (EU) åbnede ballet i mixeddouble mod Lasse Mølhede og Sara Lundgaard, og det blev en tæt affære i tre sæt med cifrene 18-21 , 22-20 , 21-18. I den anden mixeddouble måtte Mads Vestergaard og Rikke Søby Hansen se sig slået af Joel Eipe og Mette Poulsen i to sæt.

Hør Final 4-optakt i det seneste afsnit af Badminton Danmarks podcast

I herresingle var der ingen tvivl om, at Højbjerg/ViaBiler havde nogle dygtige spillere på holdkortet. Karan Rajan Rajarajan slog sikkert Daniel Lundgaard med cifrene 21-9 , 21-8 , og også Ygor Coelho hentede en stabil sejr mod Axel Parkhøi, selvom Skovshoved-spilleren voldte ham problemer i første sæt.

Kristin Kuuba overraskede med en sejr i tre tætte sæt over Line Kjærsfeldt, mens Amalie Schultz Terp-Nielsen i Højbjerg/ViaBilers anden damesingle slog Sophie Grundtvig.

Det blev herredoublen med Mads Vestergaard og Emil Lauritzen, der sikrede Højbjerg/ViaBiler en plads i finalen, da det lykkes parret at slå Joel Eipe og Daniel Lundgaard i to sæt. Efter den sidste bold var der vild jubel på det østjyske hold, hvor cheftræner Michael Kjeldsen roste spillerne for en flot semifinale

– Jeg synes, at holdet har spillet helt fantastisk og gjort en kæmpe indsats. Alle spillerne har kæmpet alt, hvad de kan for, at vi kan stå i den her finale, og nogen steder synes jeg også, at vi overrasker, siger Kjeldsen.

Læs også: VICTOR LM rykker til Holbæk

Der venter derfor en jysk finalekamp i morgen, når Vendsyssel og Højbjerg/ViaBiler brager sammen i kampen om danmarksmesterskabet og vandrepokalen. Michael Kjeldsen glæder sig til VICTOR Final 4-finalen, hvor han giver favoritværdigheden til modstanderen.

– DM-guldet kommer tilbage til Jylland nu, og vi er super glade for, at vi skal møde Vendsyssel. Det bliver sjovt. Vendsyssel har et stærkt hold, og de er også favoritter til at vinde. Vi vil gøre alt for at spille den her chance, og vi er vilde med at skulle spille den her finale, siger cheftræneren for Højbjerg/Viabiler.

Det er første gang siden 1988, at et hold fra Jylland vinder Danmarks bedste holdturnering i badminton. Dengang var det Badmintonklubben Triton, Aalborg.

Både finalen og bronzekampen begynder torsdag klokken 18.00, således at de spilles samtidigt.

Se kampene på Badmintonlife.dk, hvor alle kampe til VICTOR Final 4 bliver livestreamet

Vendsyssel – Værløse (5 – 1)

1.MD

Mathias Christiansen/Cheryl Seinen (EU) vs. Mathias Thyrri Jørgensen/Mai Surrow: 15 – 21 , 21 – 15 , 13 – 21

2.MD

Robin Tabeling (EU)/Debora Jille (EU) vs. Andreas Søndergaard/Amalie Cecilie Kudsk: 22 – 24 , 21 – 18 , 21 – 28

1.DS

Kirsty Alison Gilmour (EU) vs. Julie Dawall Jakobsen: 21 – 19 , 20 – 22 , 21 – 11

2.DS

Beiwen Zhang (udl.) vs. Amalie Cecilie Kudsk: 21 – 10 , 21 – 14

1.HS

Victor Svendsen vs. Rasmus Messerschmidt: 21 – 15 , 21 – 16

2.HS

Magnus Johannesen vs. Ditlev Jæger Holm: 22 – 20 , 21 – 14

 

Skovshoved – Højbjerg/ViaBiler (2 – 5)

1.MD

Lasse Mølhede/Sara Lundgaard vs. Anders Skaarup Rasmussen/Selena Piek (EU): 21 – 18 , 20 – 22 , 18 – 21

2.MD

Joel Eipe/Mette Poulsen vs. Mads Vestergaard/Rikke Søby Hansen: 21 – 18 , 21 – 13

1.DS

Kristin Kuuba (EU) vs. Line Kjærsfeldt: 13 – 21 , 21 – 19 , 21 – 18

2.DS

Sophia Grundtvig vs. Amalie Schultz Terp-Nielsen: 14 – 21 , 14 – 21

1.HS

Axel Henrik Parkhøi vs. Ygor Coelho (udl.): 21 – 23 , 7 – 21

2.HS

Daniel Lundgaard vs. Karan Rajan Rajarajan: 9 – 21 , 8 – 21

1.HD

Joel Eipe/Daniel Lundgaard vs. Mads Vestergaard/Emil Lauritzen: 17 – 21 , 16 – 21Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , , , ,