Allan Høgholm - Badminton Danmark - logo - arena - hal - design - designmanual - navn - fjerdbold - bane - mørke
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Sportschef skuffet over misset målsætning ved individuel EM

May 1, 2022 11:30 Skrevet af

Der er dog også rosende ord til to af de danske damesingler og især én mixeddouble ved det individuelle EM. – De imponerede virkelig undervejs, siger elite- og sportschef, Jens Meibom.

 

Det individuelle EM i Madrid bød på en ren dansk herresinglefinale mellem Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

De to spillere var dog de eneste danskere repræsenteret på finaledagen, mens det blev til fire bronzemedaljer.

Læs også: Glad Viktor Axelsen er europamester for tredje gang: “Det har været en mærkelig turnering”

Inden begyndelsen på det individuelle EM var målsætningen sammen med Team Danmark 12 medaljepoint, hvor guld giver tre point, sølv to og bronze ét. Den acceptable målsætning var 10 point.

Den danske trup rejser dog hjem med samlet ni point, og det skuffer Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

– Det er ikke godt nok, at vi ikke formår at opfylde vores acceptable målsætning, selvom vi ikke var afsted med et fuldt hold og havde afbud fra potentielle medaljetagere som Rasmus Gemke samt Kim Astrup/Anders Skaarup. Der var nogle, vi havde forventet mere fra, og trods afbud skal vi stadig være i stand til at leve op til vores acceptable målsætning, og derfor er vi ikke tilfredse med det samlede resultat ved dette års EM, siger Jens Meibom.

Læs også: Danskerfinale og fire bronzemedaljer er resultatet af semifinalerne ved EM

Men der var også flere flotte præstationer hos nogle af de danske spillere, siger Jens Meibom.

– Selvom Line Kjærsfeldt ikke fik medalje, viste hun virkelig flot spil gennem mesterskabet, og er den eneste spiller, der formår at presse Carolina Marin under mesterskabet.

– Samtidig var det dejligt at se Mia tilbage efter sit lange skadesforløb. Selvom hun naturligvis endnu ikke er helt tilbage på sit topniveau, skal hun have ros for at fighte og vise god moral i sine kampe, hvor hun kæmpede sig tilbage i flere af dem. Det lover det godt for det kommende Uber Cup, lyder det fra sportschefen.

Læs også: Danmarks Thomas & Uber Cup-hold er udtaget: – Alle kan komme i spil

Den største danske positive overraskelse ved EM stod mixeddoublen Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby for. De vandt deres første individuelle EM-medalje efter undervejs at have slået det topseedede par, Marcus Ellis/Lauren Smith, ud i kvartfinalen.

– De imponerede virkelig undervejs. Også med tanke på, at Mikkel var debutant ved EM og ikke har stået i en medaljekamp før. Det var et rigtig flot mesterskab for dem, og de var endda ikke langt fra at vinde semifinalen over de senere europamestre, Mark Lamsfuss og Isabel Lohau, siger Meibom.

– Endelig skal vi huske at lykønske Viktor med hans tredje europamesterskab. Man kan hurtigt komme til at tage det for givet, at han vinder, men hans kontinuitet og evne til at fokusere og præstere i turnering efter turnering er imponerende, roser Jens Meibom.

Læs også: Jakob Høi: Hårde danske lodtrækninger til Thomas og Uber Cup

I næste uge rejser de danske Thomas og Uber Cup-trupper af sted til Bangkok. Thomas og Uber Cup spilles 8.- 15. maj.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,