Med en sejr på 5-0 over Frankrig er Danmark klar til kvartfinalen ved Thomas Cup 2022. Nu venter gruppefinalen mod Kina i morgen. – Det bliver altid gode kampe mod Kina, siger landstræner Jakob Høi.

 

Klik her for at sikre dig billet til Denmark Open 2022 presented by VICTOR

Tilbage i oktober 2021 stod Danmark og Frankrig overfor hinanden for første gang i Thomas Cup-sammenhæng, og de to europæiske nationer gav os noget af en holdkamp, selvom det på papiret så nemt ud for danskerne, der vandt 5-0.

I dag stod de ’røde og hvide’ så overfor ’Les Bleus’ for anden gang i Thomas Cup-historien, og landstræner Jakob Høi var glad for, at Danmark satte sig på kampen fra start og punkterede den franske fighterånd.

– Det var nogle super koncentrerede singler, der startede festen derinde. De vandt mere sikkert end forventet. Jeg synes, at den måde Viktor (Axelsen, red.) slår Toma (Popov, red.) på er overlegen. Christo (Popov, red.) spillede fantastisk ved Thomas Cup sidste år og i går, men rammer vel kun 40 procent i dag, og Anders Antonsen lukker ham fuldstændig ned og tillader ham ikke noget, så det var en super start, siger Jakob Høi.

Læs også: Sikker sejr til de danske Thomas Cup-drenge

Herefter sikrede Mathias Christiansen/Frederik Søgaard sejren til Danmark, før Rasmus Gemke og Kim Astrup/Anders Skaarup cementerede 5-0-sejren uden at afgive et eneste sæt.

Med sejrene over Frankrig og Algeriet skal Danmark møde Kina i en sand gruppefinale om at gå videre som nummer et og to i Gruppe B. Kina vandt 5-0 over Frankrig i går og 5-0 over Algeriet i dag.

– Nu står vi i kvartfinalen, og den skal vi forberede os bedst muligt på. Men vi vil også gerne lave de bedst mulige kort til kvartfinalen, og det får vi, hvis vi slår Kina. Så nu skal vi lige hjem og mærke efter, og så skal vi bruge i aften og i morgen tidlig på at finde ud af, hvor vi står, og hvordan vi får sat det bedste hold mod Kina, siger Høi.

Læs også: Uber-Cup holdet: – God energi, plads til forskelligheder og det sociale i top

Kina vandt sølv ved Thomas Cup i Aarhus, mens Danmark vandt bronze. Men med udskiftninger på det kinesiske landshold siden 2020, ser den danske landstræner muligheder for, at Danmark godt kan vinde gruppefinalen.

– Det bliver altid gode kampe mod Kina. For mange af drengene giver det et ekstra bid at skulle møde Kina. Vi ved, at de er gode, og vi gør dem gode bare ved at snakke om dem, men omvendt synes jeg ikke, at de er bedre, end vi godt kan slå dem, og jeg synes, at vi har muligheder i alle fem kampe. Alle kampene kan gå til begge sider.

Danmark-Kina spilles i morgen klokken 14.00 dansk tid og kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

 

Viktor Axelsen – Toma Junior Popov: 21-8, 21-11

Axelsen var igen i dag den første dansker på banen for herrelandsholdet. Her mødte han verdensranglistens nummer 26 og storebror-Popov, Toma Junior Popov.

Den 28-årige dansker begyndte med at komme bagud 0-1, men herfra så han sig ikke tilbage og tog først syv point i træk, før han i løbet af sættet viste flere finter frem fra repertoiret, inden sættet blev vundet 21-8.

I andet sæt markerede den olympiske guldvinder sig også med et par knyttede næver og et par udbrud, at han ikke ville slække på det i andet sæt. Det var måske med til at tage modet fra Toma Popov. I hvert fald lod Axelsen ikke franskmanden mange chancer og tog sættet sikkert 21-11.

– Jeg kom ind og var klar fra start og satte mig på kampen, og så fik jeg brugt mine holdkammerater godt, så det var super. Jeg kontrollerede boldene rigtig godt i dag, og jeg formåede at stå langt fremme på banen og spille hurtigt, og det var rigtig, rigtig vigtigt. Og så var det super vigtigt, at jeg gav noget energi videre til holdet, som vi har snakket meget om, sagde Viktor Axelsen efter kampen.

Klik her og se flere detaljer fra Danmark-Frankrig

 

Anders Antonsen – Christo Popov: 21-12, 21-13

Der var mange, som var spændte på at se, hvor meget energi der var i Christo Popov i dag. For i gårsdagens kamp mod Kina spillede lillebror-Popov 1 time og 58 minutters herresingle mod Lu Guang Zu og derefter 1 time og 1 minut i herredouble.

Kombinationen af måske at mangle kræfter og så spille overfor en stærkt spillende dansker på den anden side af nettet gjorde, at Popov på intet tidspunkt i kampen var foran mod Antonsen. Danskeren virkede til at være i god kontrol gennem hele kampen, og det var også en tilfreds aarhusianer, vi talte med efter kampen.

– Det var en kamp, hvor det handlede om at styre forholdene og de tunge bolde bedst. Det synes jeg, at jeg gjorde bedre, end han gjorde, og jeg havde mere fokus på at spille forholdene godt end på Christo. I dag var lidt en test, for Christo er en god spiller, så det var en test, jeg synes, at jeg løste tæt på perfektion, sagde Antonsen efter kampen.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks 12 Thomas Cup-profiler

 

Mathias Christiansen/Frederik Søgaard – Fabien Delrue/William Villeger: 21-17, 21-16

Mathias Christiansen fik i dag ny makker i forhold til i går, hvor han spillede sammen med Anders Skaarup. Mod Frankrig stod han på banen med Frederik Søgaard, som fik sine første Thomas Cup 2022-minutter. Christiansen/Søgaard fik fire kampe sammen ved det seneste Thomas Cup, hvor de kom fra mesterskabet med to sejre og to nederlag. I dag blev der heldigvis tilføjet et plus i regnskabet.

– Vi skulle selvfølgelig lige i gang, men jeg synes, at vi lukker kampen nogenlunde problemfrit, selvom de andre spiller godt til at starte med. Jeg synes, at vi leverede en god indsats og løste forholdene rigtig, rigtig fint. Så det var godt for vores potentielle fremtidige virke her ved Thomas Cup, sagde Mathias Christiansen efter kampen.

– Det var en kamp, hvor vi lige skulle i gang i den tunge hal. Det var min første kamp, så jeg skulle selvfølgelig lige ind og mærke hallen, og vi havde respekt for franskmændene, så det bølgede frem og tilbage i starten, men efter opholdet i hvert sæt, synes jeg, at vi sidder fint på det. Det var fedt endelig at komme på banen og mærke det hele igen, sagde Frederik Søgaard.

 

Rasmus Gemke – Arnaud Merkle: 21-17, 21-13

For første gang siden individuelt VM i december var Rasmus Gemke på de grønne turneringsbaner igen efter at have døjet med sportsbrok i lysken, hvilket blandt andet holdt ham ude af All England, VICTOR Final 4 og EM.

Rasmus Gemke stod i tredje herresingle og var dermed for første gang på banen ved Thomas Cup 2022 i Thailand. Her mødte han Arnaud Merkle, der ligger nummer 63 på verdensranglisten, mens Gemke selv indtager trettendepladsen. Gemke vandt 21-17, 21-13, og Skovshoved-spilleren var naturligvis glad for såvel sejren som at være tilbage i mesterskabssammenhæng.

– Det var mega, mega fedt at stå på de grønne baner igen og repræsentere Danmark. Det er altid en skøn følelse, og Thomas Cup er bare noget specielt, så det var en fed måde at komme tilbage på. Kroppen har det godt, og at sikre et point til Danmark er selvfølgelig også en god ting, sagde Rasmus Gemke efter kampen.

 

Kim Astrup/Anders Skaarup – Toma Junior Popov/Christo Popov: 21-18, 21-19.

Kun Kim Astrup manglede dermed at komme i aktion for Danmark, da han også sad over i første kamp mod Algeriet, men den 30-årige herredoublespiller var i dag tilbage i sin vante konstellation med Anders Skaarup.

De mødte Popov-brødrene, og det seneste indbyrdes opgør mod dem var ved Thomas Cup i Aarhus, hvor danskerne vandt 21-15, 22-20.

Astrup/Skaarup havde i deres i alt fire indbyrdes opgør heller ikke tabt til Popov/Popov, og det gjorde de heller ikke i dag. Det blev en tæt affære, men danskerne trak det berømte længste strå til sidst, hvilket resulterede i en 21-18, 21-19-sejr.